Покай се за всичките си грехове и Бог ще ти ги простиКогато настъпи времето Иисус Христос да понесе греховете на света, дойдоха войниците водени от неговия ученик Юда, който го беше предал. Тогава Петър извади нож и отряза ухото на слугата на първосвещеника, а Иисус му каза да прибере ножа, защото ако поиска ще му бъдат изпратени повече от дванадесет легиона ангели за да му помогнат(само седем ангела са достатъчни за да унищожат цялата земя), но така няма да се сбъднат предсказанията за Него и няма да бъдат изкупени човешките грехове. С това Иисус изясни, че не е бил слаб и безпомощен и ако е искал, е могъл да унищожи света, но вместо това Той избра да страда, за да го спаси. Тогава Иисус каза на тълпите с хора "като на разбойник сте излезли с ножове и колове, за да Ме хванете; всеки ден седях с вас, поучавайки в храма, и Ме не хванахте. Но всичко това стана, за да се сбъднат пророческите писания". Така Иисус Христос доброволно се предал да бъде мъчен и бит за да изкупи греховете на света и за да може днес всеки, който повярва в него да не загине, а да има вечен живот. Както отбелязахме в Стъпка 2, жертвата на Иисус Христос на кръста е достатъчна за да се плати за греха от първия човек на тази земя Адам, до греха на последния човек, който ще се роди на тази земя. Без значение какъв грях сте извършили, дори да сте извършили много тежко престъпление, ако се покаете Иисус ще ви прости ...
За да приемете Иисус Христос за ваш Бог и за да ви се простят всичките ви грехове, които сте извършили до този момент е нужно само да кажете това в молитва към Иисус.

Намерете си усамотено място на което няма да ви прекъсне никой, изключете си дори телефона и кажете на Иисус, че се покайвате за всичките си грехове, които сте извършили до този момент и искате да ви бъдат простени и че приемате Иисус да бъде вашият Бог и спасител. След края на молитвата ви кажете "Амин". Няма значение да ли се молите на глас или на ум, важното е да бъдете искрени и да кажете това, което е на сърцето ви. Знайте, че докато се молите, Бог ви чува и че няма по-голяма радост в небесата от тази, грешник да се покае за греховете си.

След като сте се покаяли за греховете си, Бог ни казва, че имената ни ще бъдат записани в книгата на живота. В тази книга, когато човек си отиде от този свят, се проверява за неговото име и ако е записан там, отива в Рая, а ако не е записан бива хвърлен в Ада. Бог казва в Библията, че ще изтрие престъпленията ни и няма да помни нашите беззакония. След като вече сте се покаяли, Бог вече е забравил за всичките ви престъпления, така че ако ви притеснява някой грях знайте, че ви е простен и Бог не го помни вече, а щом Бог ви оправдава, кой ще ви обвини ? Така че изгонете всяко обвинение от мислите си. Радвайте се защото се освободихте от греховете си и няма да бъдете наказани за тях, още веднъж ще го кажа - Радвайте се!!!

Много хора бъркат разкаянието с покаяние.
Разкаянието представлява съжаление за стореното, но по скоро, като страх от последствията, без решение за промяна на мислене и начин на живот. В разкаянието няма тъга, че сме обидили Бог, а само тъга за себе си! Скръбта по Бога докарва спасително покаяние! Когато човек е извършил някой грях и съжалява за него, той се разкайва за постъпката си на момента, но след време пак съгрешава със същия грях, това се нарича разкаяние, за него Бог няма да ви прости. Истинско покаяние означава повече да не повтаряте този грях, тогава Бог ще приеме вашето покаяние и ще ви прости. И така след като веднъж сте се очистили от греховете си повече не съгрешавайте!
Иисус Христос каза "Който повярва и се кръсти ще бъде спасен", за това всеки новоповярвал се кръщава с вода.
Водното кръщение е външния израз на великата промяна, която се е случила вътре в нас, след като сме повярвали и сме се покаяли за греховете си.
За да получите сила да се справите с всеки грях и за да виждате по-ясно каква е Божията воля за вас, е добре да поискате Иисус да ви кръсти със Светия Дух!

Преминете към СТЪПКА 4 за да разберете как да живеете като истински християни:


Истината за Бог е само в Библията, която е Божието слово за всеки ...

Стъпка 1

Повярвай, че Иисус Христос е твоят БОГ и спасител ...

Стъпка 2

Покай се за всичките си грехове и Бог ще ти ги прости ...

Стъпка 3

Започни да живееш новия си живот на християнин сега ...

Стъпка 4