Победи всеки грях със сила от Бог!


Здравейте,
ще ви разкажа как повярвах, че Иисус Христос е Бог, как спрях цигарите и как познах, че Той има сила и може да ни освободи от всеки грях.

Преди повече от десет години, аз не живеех изобщо според Божиите намерения. Един от греховете, в който живеех и който ме убиваше беше тютюнопушенето. Пушех по две кутии на ден, а когато излизах по нощните заведения от третата кутия често оставаха между три и седем цигари, а понякога даже свършваше и се налагаше да искам от приятели. Сутрин ставах и започвах да кашлям много здраво. С кашлянето изкарвах по малко кръв. След няколко месеца започнах да кашлям само кръв. Тогава се уплаших! Започнах да си мисля за рак и различни болести.
По онова време тези надписи до какво водят цигарите ги нямаше върху тях. Бях чувал от различни източници, че водят до рак на белия дроб. Взех решение да спра цигарите. Купих си едни хапчета за отказване и с воля и инат започнах да се боря с този вреден за мен порок. Така аз успях със собствени сили да се справя с тях. След шест месеца без тютюнев дим и след употреба на алкохол, аз отново запалих няколко цигари. После постепенно започнах пак да пуша цигари. Всичко беше наред не кашлях, не плювах кръв и си казах супер продължавам си пак по старому. След три месеца обаче нещата се върнаха наистина по старому. Започнах отново да пуша по доста цигари на ден и сутрин кашляне с кръв. Тогава си казах "този път ги махам завинаги" и "тези цигари иначе ще ме убият", все пак имах жена и момченце на около две годинки.

Започнах отново с хапчета и воля, но този път нещата бяха различни. Най-много издържах пет дни. Пробвах пак, и пак, и пак, но това нещо беше много по-силно от мен. Аз съм силен характер и съм се справял с всичко в живота ми, до този момент. Пристрастяването към цигарите беше факт. Купувах си по-леки цигари, но положението не беше по-различно. Започнах да търся различни методи за отказването на цигарите в интернет и така попаднах на една статия, в която пишеше, че тютюнопушенето е грях и че Иисус Христос може да ни освободи от него. Знаех, че има Бог, но не вярвах това да е Иисус, за мен християнската религия беше нещо като един вид традиция, а църквите място, на което бабите да си палят свещи и всички хора да ходят в тях на Великден в дванадесет часа вечерта. Бях стигнал до тези изводи понеже вярвах в прераждания и в източните религии, които като цяло ми изглеждаха по-смислени. В тази статия пишеше, че ако вследствие на цигарите се разболея от рак, например и умра, това ще е равносилно на самоубийство, защото по този начин съм унищожил тялото, което Бог ми е дал, а според Библията, който унищожи тялото си, което е Божий храм, Бог ще унищожи правото му да живее в Рая. Оказа се, че тютюнопушенето беше сериозен грях пред Библейския Бог. В статията пишеше да се покая за този грях и да кажа в молитва към Иисус, че цигарите са по-силни от мен и че искам Той да ми даде сили да се справя с тях. След като съм се покаял за греха и съм спрял да пуша в момента, в който отново ми се пропуши, аз трябва да започна веднага да се моля на Иисус да ми даде сила да не запаля цигара. Можех да се моля, където и да се намирам, даже и на ум понеже Иисус знаел и мислите ни.
След всяка молитва в името на Иисус трябваше да бъда обграден със сила от Бог, която да ме предпази от желанието ми, за запалване на цигара. Това което беше подчертано е, че трябва да се моля на Иисус Христос. Помислих малко..., но по принцип нямах друга алтернатива и реших да пробвам.

Излязох на терасата и наставих три цигари, като за последно, да се напуша хубаво. След това се помолих на Иисус Христос да ми прости за този грях и за това, че по този начин съм унищожавал тялото си. Казах на Иисус, че пристрастяването ми е по-силно от мен и не мога да спра цигарите със собствени сили, за това го моля Той да ми даде сили да откажа цигарите. Амин!

След молитвата естествено не ми се пушеше, защото бях наставил три цигари преди това. На сутринта също не ми се пушеше, но когато си взех кафето в офиса, нещо в мен се отключи и желанието се появи, аз веднага излязох в коридора и започнах да се моля на ум, на Иисус да ме обгради със сила и да спре да ми се пуши. Докато се молех, желанието за цигара си беше отишло. Влязох и си допих кафето. Стандартно всеки ден пиех по три кафета с по пет цигари или 15 цигари само с кафетата до обяд, понякога пиех и едно кафе следобед и така отиваше една кутия цигари само с кафетата. Другия проблем беше почивките, в които с колегите се събирахме също на цигара. Казах им, че отново отказвам цигарите и не ходех при тях, а се разкарвах молейки се на ум, на Иисус за сила да не запаля цигара. След хранене, желанието също идваше с не по-малка сила, но молитвата ми към Иисус действаше на всички нива и спираше желанието ми за запалване на цигара. Не мога да кажа точно колко пъти съм се молил първия ден, бяха наистина много. Но всеки път след, като се молех желанието спираше и се чувствах някак си спокоен, представях си че след всяка молитва Иисус ме обгражда с нещо, като защитна стена и желанието ми за цигара не може да мине през нея. Така премина първия ден.
Втория ден не беше по различен отново много молитви и реших да пия само едно кафе сутрин.
Третия ден беше много напрегнат с работа и докато се усетих беше станало следобед, излязох пред фирмата да се разходя и да ми отпочинат очите и тогава се сетих, че не бях се молил от сутринта, защото не усещах никакво желание за пушене на цигари и не само това, мислех си "как изобщо съм могъл да пуша". Все едно нещо се беше махнало от мен, чувствах се свободен, спокоен и много радостен. Отидох при колегите от производството, които се бяха събрали на цигара в почивката и им казах "Как може да пушите тези цигари?", а те всички започнаха да се смеят и да се майтапят, че утре и аз ще съм при тях на цигара и изобщо да не се мъча, защото отказване няма. Аз обаче бях сигурен, че повече никога няма да запаля цигара. Струваше ми се някак без смислено. Тогава осъзнах, че дължа всичко това на Иисус Христос и че ако има Бог, то това е Той. Знаех, че всичко за Иисус е написано в Библията. В книгите, които четях за източните религии, понякога се споменаваше за Иисус и за Библията. Затова реших да прочета Библията за да разбера истината за Иисус, който ме освободи от греха на тютюнопушенето.

Обиколих всички църкви в градa, но в тях не се продаваше Библията. Много странно! От едната църква ме изпратиха в църковния магазин в града. Там ми предложиха преразказана Библия, но аз отказах, защото исках да прочета истинската. В книжарниците пък ме гледаха с учудване, че търся Библия, те също нямаха такава и незнаеха от къде могат да ми я поръчат. След близо шест месеца търсене разбрах, че един клиент на фирмата, в която работя, бил вярващ и оставил един Нов Завет, тогава го намерих забутан в едно шкафче. Беше малка синя книжка написана на старобългарски език с "ъ" след някои думи. Имаше малко странни старобългарски думи, но си казах това е оригинала и започнах да чета. Една сутрин стигнах до последната глава "Апокалипсиса от Йоан" и неможех да тръгна за работа, докато не я прочетох цялата. След нея разбрах, че света в който живеех до тогава, изобщо не е това, за което си го представях и че трябва да променя живота си.

Докато четях Новия Завет, аз разбирах колко съм грешен, защото тази книга постоянно ми откриваше, че съм съгрешавал в различни неща, без да съм осъзнавал. Четейки се покайвах за всеки грях, в който осъзнавах, че се намирам и исках сили от Иисус, вече да не съгрешавам в този грях. Тази тактика знаех че работи със сигурност, защото чрез нея оставих цигарите за по малко от три дни. Някои грехове оставих веднага, но за някои ми бяха нужни месеци. Месеци, в които се бях покаял за някой от трудните ми за отказване грехове, но все идваше някаква ситуация, някакъв момент, в който се изкушавах и отново падах в греха от който се бях отказал. Тогава се покайвах отново и молех Иисус да ми прости, молих го и да ми даде сили да продължа живота си, без да изпадам в тези грехове отново. Така един ден идваше силата от Иисус, за която се молех и която аз самия нямах, за да мога да се справя с по-трудните за мен грехове. Когато идваше отново съблазън в мен за някой от греховете, които бях оставил, аз се питах, "какво щях да спечеля или какво удоволствие щях да изпитам, ако избера да съгреша", но избирах да не го правя, а да живея живот на благочестие пред Бог. Когато ми идваше мисъл за някои от старите ми грехове, аз се отказвах категорично от тях в ума си и изпитвах невероятна радост от това, че съм свободен от тези грехове. Често в мислите ми идваше следния цитата от Библията - "И ще познаете истината и истината ще ви направи свободни", сега вече разбирах каква е свободата, за която се говори.

Няколко години след като бях спрял с цигарите, ми дадоха да запаля една цигара. Пушех от нея и изпитвах невероятно удоволствие от това пушене. Спомних си за старите дни, в които не съм пушил няколко часа и най-после идваше време за желаната цигара. След като я изпуших започнах да съжалявам, че съм го направил. Стана ми много тъжно почуствах, че съм предал Иисус, който ми беше дал сили в онзи труден за мен момент, в който Той свръхестествено ме освободи от този грях. Много съжалявах! Искаше ми се да върна времето назад и да не я бях взимал тази цигара, в този момент на съжаление и огорчение, аз се събудих. Изпитах невероятна радост, че това беше само сън и не се беше случило в действителност. Благодарих на Бог отново, че ме е избавил от този грях. Мисля, че с този сън Иисус ми напомни, че може да ми даде сили да се справя със всеки грях без значение какъв е той и колко често попадам в него. Единственото, което трябва да направя за това е да му се доверя напълно. Апостол Павел казва "Когато съм слаб тогава съм най-силен, понеже оповавам изцяло на Бога".

Аз ви гарантирам, че няма грях в този свят, за който да не може да получите сили от Иисус Христос за да го оставите. Това е разликата между всички други религиозни вярвания и вярата в Иисус. Иисус може да ви прости всеки грях и да ви даде сили да не съгрешавате повече в него.

 
stani-hristianin