Автор Тема: Мандела ефект - свръхестествени промени в Библията  (Прочетена 6172 пъти)

Неактивен Янко

• Нов участник
  • *
  • Публикации: 24
    • Профил
Здравейте,
За тези коити не знаят що е "мандела ефект".  Това е свръхестествени промени на имена на хора, логота на фирми, промени в текста на отдавна записани песни,  промени в текста или антуража на филмови герои (запомнени от милиони хора по един начин, но днес стария филм е променен и не съответства на спомените на тези милиони хора),  промени в имената на хр. стоки и т.н и т.н.
И за да не бъда голословен: С кое животно ще обитава агнето в новата земя? Какво помните вие?

Неактивен Luki

• Група християни
  • Публикации: 308
    • Профил
Re: Мандела ефект - свръхестествени промени в Библията
« Отговор #1 -: септември 06, 2019, 21:41:42 pm »
Вълкът ще живее с агнето,
рисът ще си почива с ярето,
телето, лъвчето и угоените ще бъдат заедно;
и малко дете ще ги води.
Исая:11:6

Неактивен Янко

• Нов участник
  • *
    • Профил
« Отговор #2 -: септември 07, 2019, 13:18:17 pm »
Вълкът е символ на дявола. Как той ще обитава вечно с Божиите избрани? Това е класически пример на МЕ промяна. https://www.pinterest.com/deelow9/lion-and-lamb-pictures/  е линк към някои от остеаналите много доказателства че Лъва ще обитава с агнето. Лъва е символ на Исус.
Друг пример: Лука19,23 "банка..."  ? По онова време не е имало банки!
Ис.65,25 пак вълк вместо лъв.
Йов19,23. Книга вместо свитък. Книги по онова време не е имало!
Пс.119,2 свидетелства вместо заповеди. Този стих го помня мн.добре от ~30г!
Откр.22,21 21ви стих не е имало в Откровение.
Списъка може да продължи дъъълго. Особено е атакувана KJV Библия.

Неактивен mateiko7

• Старши участник
  • Публикации: 481
    • Профил
« Отговор #3 -: септември 07, 2019, 13:33:04 pm »
Сигурен ли си, че не е грешка на паметта под влияние на популярната култура? Виждаме, че този текст си е винаги бил един.

Неактивен Янко

• Нов участник
  • *
    • Профил
« Отговор #4 -: септември 07, 2019, 13:53:05 pm »
Сигурен съм 101%!  Това го виждам не само аз но много други хора. Има връзка с квантовите компютри, ЦЕРН изобщо дело на дявола и неговите помощници. На ЮТ има мн. канали със стотици и хиляди видеа с доказателства.

Неактивен timo2

• Група християни
  • Публикации: 628
    • Профил
« Отговор #5 -: септември 08, 2019, 10:16:49 am »
Вълкът е символ на дявола. Как той ще обитава вечно с Божиите избрани? Това е класически пример на МЕ промяна. https://www.pinterest.com/deelow9/lion-and-lamb-pictures/  е линк към някои от остеаналите много доказателства че Лъва ще обитава с агнето. Лъва е символ на Исус.

Вълкът ще живее с агнето, Рисът ще си почива с ярето, Телето, лъвчето и угоените ще бъдат заедно; И малко дете ще ги води.

Вълкът и агнето ще пасат заедно, И лъвът ще яде слама както вола, И храна на змията ще бъде пръстта. Не ще повреждат нито ще погубват В цялата Ми света планина, казва Господ.

Тук се говори за време на мир и безопасност, дори и между най–големите противници, което Бог обещава. Кое на какво е символ няма никакво значение и е глупост да се обсъжда.

А колкото до дявола, със сигурност се опитва да занимава заблудените с глупости вместо да познаят истината и да бъдат свободни в Христос.
- Правете на другите това, което искате да правят и на вас!

Неактивен Янко

• Нов участник
  • *
    • Профил
« Отговор #6 -: септември 08, 2019, 14:59:33 pm »
@тимо2
Ооо как се захвана САМО с вълка/лъва... и нито дума за другите промени. Голяма работа!  Няколко думи променени.  Щом като това няма значение за теб защо не вземеш да поокастриш тая Библия, и без това е голяма. Махни стария завет. Той вече не важи. Клъцни там тези послания на бр.Павел, те не са за модерните християни. Те са за отминали времена за римляни,  солунци, коринтяни... Ние вярваме в Христос!...  А как вярвате?  Както ни харесва на нас.
Само че е писано: "Защо Ме наричате Господи, Господи а не вършите това, което казвам?"
Модерното християнство принася САМО устна служба. Когато стане въпрос за действие .... О май!...
И не съм адвентист. Ти петдесятник ли си?

Неактивен timo2

• Група християни
  • Публикации: 628
    • Профил
@тимо2
Ооо как се захвана САМО с вълка/лъва... и нито дума за другите промени. Голяма работа!  Няколко думи променени.  Щом като това няма значение за теб защо не вземеш да поокастриш тая Библия, и без това е голяма. Махни стария завет. Той вече не важи. Клъцни там тези послания на бр.Павел, те не са за модерните християни. Те са за отминали времена за римляни,  солунци, коринтяни... Ние вярваме в Христос!...  А как вярвате?  Както ни харесва на нас.
Само че е писано: "Защо Ме наричате Господи, Господи а не вършите това, което казвам?"
Модерното християнство принася САМО устна служба. Когато стане въпрос за действие .... О май!...
И не съм адвентист. Ти петдесятник ли си?

Хареса ми една мисъл и ми се струва подходяща за тази тема. Ако не сте съгласни пишете аргументирано и не буквално или символично за неволни промени без значение за смисъла на писаното.

НЕКА СЛОВОТО БОЖИЕ ПРОМЕНЯ ТЕБЕ . А НЕ ТИ НЕГО .

- Правете на другите това, което искате да правят и на вас!

Неактивен Петър

• Група християни
  • Публикации: 909
    • Профил

Вълкът ще живее с агнето, Рисът ще си почива с ярето, Телето, лъвчето и угоените ще бъдат заедно; И малко дете ще ги води.

Вълкът и агнето ще пасат заедно, И лъвът ще яде слама както вола, И храна на змията ще бъде пръстта. Не ще повреждат нито ще погубват В цялата Ми света планина, казва Господ.

Тук се говори за време на мир и безопасност, дори и между най–големите противници, което Бог обещава. Кое на какво е символ няма никакво значение и е глупост да се обсъжда.

А колкото до дявола, със сигурност се опитва да занимава заблудените с глупости вместо да познаят истината и да бъдат свободни в Христос.

Не се учудвай брат timo, дявола ни изкушава със всякакви глупости.
А тия "свръхестествени промени", ефект на Мандела е парамнезия - лъжливи спомени – разстройство на паметта, при което възникват лъжливи спомени за събития, които никога не са се случвали.