Християнски форум

Български християнски форум => Свидетелства и интересни факти => Темата е започната от: mateiko7 в март 09, 2020, 00:35:51 am

Титла: Още четирийсет дена - и Ниневия ще бъде разрушена
Публикувано от: mateiko7 в март 09, 2020, 00:35:51 am
Докато четях 107-ма глава от диалога на Иустин с Трифон се сетих, че 40-те дни в пророчеството са свързани с Йерусалим. 40 години след жертвоприношението на Иисус започва обсадата на Йерусалим. Смятам, че петък (а не сряда или четвъртък) 7 април на 30-тата година е най-вероятният ден и дата защото се навързва с Библията (''денят преди събота''), преданието на църквата (което дава 3 години служение на Иисус, който не може да е роден по-късно от 4-та г. пр. Хр.) и преданието на равините (което съобщава за доста знамения в храма и с жертвите, които започвали да се случват 40 години преди унищожението на храма).

И се замислих защо преди това е казано 3 дни и 3 нощи, а след това 40 дни, да това е възможна синекдоха, но смятам, че всяка различна дума или фраза в Библията има някакво дълбоко значение - смятам за възможно това да е печат на Бог, който да ни казва, че тези 3 дни са буквални, докато 40-те дни на Ниневия са в стила на ден за година, както е пророкувал Даниил в 9:24-27. И също така стигнах до заключението, че пророчеството на Иона не е условно, а се е сбъднало през 70 г. с непокаялата се Ниневия, сестрата на Содом.