Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - Hans

Страници: [1] 2 3 4 5
1
&list=RDMMr_I3uZdH7nQ&start_radio=1

2
Нищ по дух, моля те да водим конструктивен диалог, а не да ме пробваш дали знам или не знам за какви 613 заповеди става въпрос. Нема как да се спазват всичките до една, защото няма Храм.
Заблудата идва от това, че църквата не учи, че вярата трябва да носи плодове, а че трябва само да се осланяме на любовта на небесния ни Баща и да оставим Той да ни обгрижва навсякъде и във всичко. Е няма такава ситуация, прочитате Танах-а, прочитате си заповедите и се опитвате да ги спазвате доколкото можете, защото така се освещавате, а каквото не достигне Бог ще го прибави, но трябва да има желание и практика. Новия Завет вдига летвата още повече, защото кара хората да разбират смисъла на тези закони, но ако не си ги прочел и не си информиран предварително, няма как да ги изпълниш и от духовната им страна. Ако пък само от духовната страна разглеждате нещата и не ги свързвате с материалния живот, в моите очи ще приличате на хипари, които си мислят само, че Бог е любов и че Той оправдава всичките ви беззакония, което няма как да е вярно. :102:

3
Нищ по дух. Християнската църква по много заблудителен начин учи хората какво означава любовта. Според християните любовта е емоция и чувства, усещания, да ама не. Любовта е 90 процента бачкане, работа и точно за това в "Стария завет", който не е стар, а си важи с пълна сила има заповеди за това как Създателят иска да живее Неговия избран народ. Ами прочетете ги тези правила, те не са написани случайно и се опитвайте да ги спазвате доколкото ви стигат силите и след като сте се провалили, защото неминуемо това ще се случи, самоусъвършенствайте се в духа на последния завет, който Бог е слючил с дома на Юда  и Израел, не с християните по света! Това го пише в Библията и не е случайно.

4
Самовглъбяването е като слугата, който е заровил жълтицата в земята.-цитат на Hans

Това не харесвам у някои протестанти,според тях трябва да сме железни(да ама сме от пръст),трябва да се развихрим та да ни видят всички.
Hans,много лесно съдим брата си, преди да знаем в какво положение се намира и вместо да помагаме ние вредим.
;Радвайте се с тези които се радват,плачете с тези които плачат;
;Блажени НИЩИТЕ ПО ДУХ;

Има два варианта, виждаш че някой съгрешава, но той се самоопределя като християнин и не го закачаш, не отиваш да му поговориш малко, за да го отклониш от духовното му разбиране за святост, защото Създателят така го харесва. Другия вариант е да направиш точно обратното, да намериш начин да му повлияеш за добро заради Името Божие малко да се посъбуди. Примерно православните в началото на демокрацията, 90-те години не правиха масово събирания за изучавания на Библията. Лошите протестанти точно обратното. Преди няколко години чух от устата на православен свещеник, че това поведение на православните е било грешка, че е трябвало да бъдат по-активни сред хората и даде за пример протестантите. Всички тези хора вярващи, които са ръчкали православната църква да е по-дейна спрямо миряните, те нещо лошо ли са правили според теб. И нека си спомним с каква братска любов се отнасяха православните към протестантите, когато те започнаха да си правят църкви и да благовестват сред хората зората на демокрацията. Когато пиша за някой нелицеприятни неща пак ще бъда лошия, ще бъда определян като обвинител от същите, които не искат да бягат все едно са на състезание, за да влязат насила в Божието царство, а предпочитат тихия, спокоен и лежерен живот. :109: :115:

5
Самовглъбяването е като слугата, който е заровил жълтицата в земята. Прочетете Матея 25 и помислете по темата.

14 Защото е както, когато човек при тръгването си за чужбина, свиква своите слуги, и им предаде имота си.
15 На един даде пет таланта, на друг два, на трети един, на всеки според способността му; и тръгна.
16 Веднага тоя, който получи петте таланта, отиде и търгува с тях, и спечели още пет таланта.
17 Също и тоя, който получи двата спечели още два.
18 А тоя, който получи единия, отиде разкопа в земята, и скри парите на господаря си.
19 След дълго време дохожда господарят на тия слуги и прегледа сметката с тях,
20 И когато се приближи тоя, който бе получил петте таланта, донесе още пет таланта, и рече: Господарю, ти ми предаде пет таланта; ето, спечелих още пет.
21 Господарят му рече: Хубаво, добри и верни слуго! в малкото си бил верен, над многото ще те поставя; влез в радостта на господаря си.
22 Приближи се и тоя, който бе получил двата таланта, и рече: Господарю, ти ми даде два таланта, ето, спечелих още два таланта.
23 Господарят му рече: Хубаво, добри и верни слуго! над малкото си бил верен, над многото ще те поставя; влез в радостта на господаря си.
24 Тогава се приближи тоя който бе получил един талант, и рече: Господарю, аз те знаех, че си строг човек; жънеш гдето не си сеял, и събираш гдето не си пръскал;
25 и като се убоях отидох и скрих таланта ти в земята; ето, имаш своето.
26 А Господарят му в отговор каза: Зли и лениви слуго! знаел си, че жъна гдето не съм сеял, и събирам гдето не съм пръскал;
27 ти, прочее, трябваше да внесеш парите ми на банкерите, и когато си дойдех, щях да взема своето с лихва.
28 Затова, вземете от него таланта и дайте го на този, който има десет таланта.
29 Защото на всекиго, който има, ще се даде, и той ще има изобилие; а от този, който няма от него ще се отнеме и това, което има.
30 А тоя безполезен слуга хвърлете във външната тъмнина; там ще бъде плач и скърцане със зъби.

6
Създателят ни е създал по Свой образ и ни е дал свободна воля. Тази свободна воля Той иска да я използваме, за да познаем доброто и злото, да претърпим провали, падения, разочарования не защото не ни обича, а за да се обърнем към Него и да го признаем със сърцето си за наш баща. Той иска от нас развитие, стремеж към усъвършенстване да правим добро и да не се изморяваме от това, иска да сме активни членове на обществото. Един самовглъбил се в себе си човек, който е направил оброк, че ще си кротува и ще живее смирено и в отделяне от външния свят в името Божие, с какво този човек ще е полезен на другите, какъв ще бъде неговия плод на ръцете му, дали ще направи семейство, дали ще възпита деца и внуци, дали ще има контакти с много други хора и ще разпространява словото. Може би някой хора се раждат с такъв характер, може би за тях това е максимума на възможностите им, но за мнозинството от тях си е просто ден да мине, друг да дойде. Ядосвам се на хора, които си живеят по течението, каквото стане, ей така един лешперлък, Той Бог за всичко ще промисли, разбира се, че ще промисли, но някой ден в Божието царство някой ще живея близо до храма, други в далечните обиталища, защото на едни ще се даде повече, защото не са се жалели, а други ще живеят в сламени колиби.

7
Една от любимите песни на моята предишна шефка, която е рускиня.

8
Християнин, надявам се тези песни на Сарит Хадад да ти допаднат, текста им не е светски

&list=RDIT7jwr6pK5U&start_radio=1&t=133s

Има и още

9
Нищ по дух - самоучителя на дуолинго е много добър и има и унгарски език.
 :102:

10
Благодаря Християнин за песента, но на мен ми харесват и светските песни. Слагам многоезиков самоучител, по който съм учил езици и ми допадна как е направен.
https://www.duolingo.com/

Слагам едно гръцко парчел. Песните, които избирам са прилични от християнска гледна точка

11
На твоя въпрос дали съм арменец питали Шарл Азнавур какъв е арменец или французин и той отговорил 100 процента французин и 100 процента арменец. Можеш да се самоопределяш към дадена националност без да си наследник по кръв. :111:
Азнавур има арменски произход, но ми хареса, а е и библейско, за самоопределянето, а нашето гражданство е от Христос, но и иначе можем да бъдем и каквито искаме по националност, а ако пък и езика на тая националност знаеш, много добре ще е:
"Можеш да се самоопределяш към дадена националност без да си наследник по кръв."
Арменския език е доста различен от българския, опитвал съм се да го уча, не ми се отдава и се отказах. Затова пък руския постоянно го подобрявам и затова те поздравявам с тази песен

12
Благодаря за поздрава, Сарит Хадад е любимата ми певица, а твоя поздрав е може би най-известната и песен. В нейните песни няма мръсен език. Ето още един приятен за гледане клип https://m.youtube.com/watch?v=duqK735HJyI

14
Християнин благодаря за песента и за пожеланието. На твоя въпрос дали съм арменец питали Шарл Азнавур какъв е арменец или французин и той отговорил 100 процента французин и 100 процента арменец. Можеш да се самоопределяш към дадена националност без да си наследник по кръв. :111:


Страници: [1] 2 3 4 5