Български християнски форум > Секти, ереси и култове

Сектата на Висарион

(1/1)

alex:
ВНИМАНИЕ! Висарион - Поредният гуру мами, че е Христос

Българите, последователи на сектата на Висарион в неговия Град на слънцето в Сибир, са вече 50-60 души. Това разкри пред Нова телевизия Уляна Стоичкова – последовател на „новия Исус“, която се смята за негов представител за България. Тя самата е зарибила доста нашенци да заминат за Сибир.

По думите на Стоичкова, Висарион е Исус. „Той е второто пришествие“, заяви тя. Според нея това не противоречи на християнската вяра. Въпреки това на въпроса дали Висарион ще възкръсне след смъртта си, подобно на Исус, тя не можа да отговори. „Това не го знаем. Това сега не е важно“, каза тя.

Продължава и драмата с Йорданка Иванова от Благоевград, която изостави семейството си, за да отиде при Висарион. Родителите на Йорданка още не могат да проумеят промяната, която предизвикала сектата у нея, така че да я накара да се отрече дори от майка си. „Тя има духовна майка“, разказва баба Павлинка. Освен това Йорданка се развела с мъжа си и прави опити да отведе малкия си син Димитър в Сибир. „Там отиде ли детето, то е загубено“, сподели през сълзи дядото.

„Който не вярва във Висарион, умира“, разказа какво е чул и бившият съпруг на Йорданка Николай. Той прави всичко възможно да не позволи детето му да замине за Сибир. Бабата и дядото пък разказаха потресаващи истории за начина на живот, който майката се опитала да наложи на детето си. Сектата не признава медицината, освен това забранява месото. Когато се върнала за малко в България, Йорданка не хранела Димитър с месо и риба. То станало болнаво, а когато един път хапнало тайно месо, тя му бръкнала с пръст в гърлото, за да повърне. Не му давала никакви лекарства, в резултат на което то се разболяло дори от пневмония.

Когато трябвало да роди пък, на Йорданка й се наложило цезарово сечение. Тя отказала заради принципите на сектата и за малко щяла да умре. Самата Йорданка сподели по скайп от Красноярск, че чувствала насилие от страна на бившия си мъж и че той правил „опит да ме подчини на неговите желания, както и финансово да ме ограничи“. „И като майка, живееща тук, имам право да виждам детето, както всички останали. Всички тези страхове са негови болни фантазии, измислици, нямащи нищо общо с реалността“, заяви майката.

Източник:
https://www.blitz.bg/obshtestvo/50-60-sa-veche-blgarite-v-sibirskata-komuna-na-visarion_news235288.html

Навигация

[0] Списък на темите

Премини на пълна версия