Автор Тема: Какво е Месиански Юдаизъм?  (Прочетена 60261 пъти)

Неактивен transalp

• Група християни
  • Публикации: 103
    • Профил
Re: Какво е Месиански Юдаизъм?
« Отговор #60 -: юни 18, 2017, 11:54:52 am »
Цитат
  Между другото този човек от другият форум ми е много интересен. Понеже не знам, какъв е и не съм запознат със сектите, не си го обяснявам никак, но говоренето му въобще не ми харесва. Странен човек. Дори да каже нещо правилно, така го казва, че гледа да съсипе някой и особено да осмее "нашето" християнство, докато се оказа, че неговото е юдаизъм . Нещо не го виждам напоследък, но няма да го оставя намира. Няма мир с такива. Но и не бих искал да го изгонят или ограничат по някакъв начин. Ако Бог е с нас, кой ще е срещу нас.
Информирай

''Този човек'', който се одумва тук, без правото да се защити,
е единственият човек, който прави това, за което християните  претендираме.

Освен всичко друго, пише грамотно, а аз не мисля, че  Бог би се гордял с неграмотно писане.

По принцип много "одумвам" злото /злото според мен /.  А ти ще можеш ли да ме опровергаеш, че злото според мен не е зло?
    Конкретно, за какво претендираме ние християните? Какво прави този човек, който имаш в предвид, а ние /според теб/ не правим?

Неактивен hristiqnin

• Група християни
  • Публикации: 942
    • Профил
« Отговор #61 -: юни 18, 2017, 20:30:38 pm »
Здравей,Розичке.Защо книжниците и фарисеите не разпознаха Помазаника,след като редовно си четяха Танах, водеха праведен живот според Тора,редовно се молеха и благодаряха на Йехова,и общуваха с другите "овце" от Израел?
Не знам точно защо не са го разпознали. Може би защото като са си казвали, че са авраамови чада (Лука 3:8) и са си мислили, че автоматично са наследници на обещанието, дадено на Авраам. Но в същия стих Йоан Кръстител им казва да принасят плодове достойни на покаяние, следователно не са били толкова праведни в очите на Бога. В предния стих ги нарича "рожби ехиднини". Исус им казва, че са зли и, че техен баща е дявола и желаят да вършат похотите на баща си. Казва им още "Който е от Бога, той слуша Божиите думи; вие затова не слушате, защото не сте от Бога." (Йоан 8:47).

Ти какво мислиш?
Здравей.Отговорът е в посочените от теб думи на Господ в "Йоан 8:47" и в написаното от апостол Павел в "Римл. 8гл.".Те не бяха Божии синове,не бяха новородени от Божия Дух,не бяха деца на обещанието,ако и по плът да бяха Авраамови потомци.

Неактивен green mile

• Група християни
  • Публикации: 849
    • Профил
« Отговор #62 -: юни 18, 2017, 22:31:15 pm »

Цитат
По принцип много "одумвам" злото /злото според мен /.  А ти ще можеш ли да ме опровергаеш, че злото според мен не е зло?
    Конкретно, за какво претендираме ние християните? Какво прави този човек, който имаш в предвид, а ние /според теб/ не правим
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Клюкарство- когато говориш/пишеш/ лъжи за хората. Зад гърба им.
Одумване- когато говориш/пишеш/ истини за хората. Зад гърба им.

И  двете са грях според Бог, не според мен.

Одумване - не значи да посочваш злото.

В скритата част на ф-ма има тема, в която са  написани всички негативи,
 в които няма как да е Йешуа- Исус Христос.

В този човек няма нито един от тези негативи.
-----------------------------------------------------
Пише се - 'имам предвид', а не - 'имам в предвид'.
« Последна редакция: юни 18, 2017, 22:56:13 pm от green mile »
човек остава отговорен завинаги за това,
което e опитомил...

А.С. Екзюпери, Малкият принц

its realy perfect

rachem

Неактивен transalp

• Група християни
  • Публикации: 103
    • Профил
« Отговор #63 -: юни 19, 2017, 00:05:32 am »

Цитат
    Конкретно, за какво претендираме ние християните? Какво прави този човек, който имаш в предвид, а ние /според теб/ не правим
--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ако са зад гърба, ти как позна за кой стана въпрос, щом не съм казвал кой е? Ако въобще си познала. Как може да познаеш, ако не съм ги казал тези неща вече, явно не зад гърба. Защо искаш да ме изкараш някакъв одумвач? Винаги към готов да застана зад думите си. Просто ми е интересно и любопитно да застана. Затова и ти си мислиш, че се ориентираш за кой става въпрос, защото  явно съм говорил на някой същото, каквото и тук.   
   Пак ти напомням да прочетеш всичко, което съм писал за този човек за да видиш, че никъде не казвам кой е. В случая не е важен конкретният човек, а принципно, че има хора, които отговарят точно на описанието за месиански юдеи. Също и че говоренето им е различно. Това е важното, а другото е от тебе.

пп  не се хващай за буквата /този път в буквален смисъл за буквата/. Гледай да разбираш смисъла! Думата одумване я написа  правилно, но смисълът и беше измислен от теб в случая, понеже за случая думата е безмислена. Колкото може да се одумва злото, толкова и тя е точната дума.
   Между другото, може би преди 10 години бях попаднал  на въпрос как се пише "предвид" или "в предвид".  Така и не можах да свикна с правилното изписване, затова го пиша и ще го пиша така  занапред.
    Между другото, ако започнат буквите да са ни пречка в общуването, надали са само буквите ....ако мъ разбираш....
« Последна редакция: юни 19, 2017, 00:27:45 am от transalp »

Неактивен alex

• Global Moderator
  • Публикации: 1136
    • Профил
« Отговор #64 -: юни 19, 2017, 22:19:03 pm »

Цитат

Ако изобличаваш тези, които изкривяват правия път не е грях и никога не е било.
Ето какво написа Павел в първото си послание до Тимотей:

1 Тимотей
19 имайки вяра и чиста съвест, която някои като отхвърлиха, отпаднаха от вярата;
20 от които са Именей и Александър, които предадох на Сатана, за да се научат да не богохулстват.

Във второто си послание Павел разказва на Тимотей, за ковача Александър, който му е направил голямо зло и много се е противил на учението му. Забележи, че при първата защита на думите си, Павел дори е бил изоставен от всички хора:

2 Тимотей 4
4 Ковачът Александър ми направи много зло; Господ ще му върне според делата му;
15 от когото и ти се пази, защото той много се противи на нашите думи.
16 При първата ми защита никой не взе моята страна, а всички ме оставиха; дано не им се вмени това за грях.

Греен Миле как ще наречеш, тези послания на Павел?
В грях ли е бил Павел, като се е опитвал да предпази Тимотей и други вярващи от този Александър?
Ние в грях ли сме в този форум, когато изобличаваме тези, които изкривяват вярата, за която апостолите дадоха живота си?

Неактивен hristiqnin

• Група християни
    • Профил
« Отговор #65 -: август 13, 2017, 02:17:47 am »
Ето,една добра проповед по темата:
[/youtube]
Бог да благослови всички Свои!Амин!

Неактивен alex

• Global Moderator
    • Профил
« Отговор #66 -: август 13, 2017, 20:33:14 pm »
Много добра проповед!
Дано повече хора да се събудят от тази заблуда.
Този клип показва и много неща по темата - "Кой е божият народ":

http://stani-hristianin.com/forum/index.php/topic,91.0.html

Неактивен hristiqnin

• Група християни
    • Профил
« Отговор #67 -: август 15, 2017, 01:14:36 am »
Много добра проповед!
Дано повече хора да се събудят от тази заблуда.
Този клип показва и много неща по темата - "Кой е божият народ":

http://stani-hristianin.com/forum/index.php/topic,91.0.html
Ще се събудят всички Боции избрани,всички,които са от стадото на Добрия пастир,в това число и заблудените овце,които Той ще потърси,намери и завърне в стадото Си!Да бъде слава на Името Му за Неговата незаслужена любов!ХалелуЯ!Амин!

Неактивен Стефан

• Група християни
  • Публикации: 26
    • Профил
« Отговор #68 -: август 24, 2017, 12:21:32 pm »
Защо във филма, по-специално субтитрите наричат Господ Яхушуа, а не Исус ?

Неактивен alex

• Global Moderator
    • Профил
« Отговор #69 -: август 29, 2017, 08:49:51 am »

И на тези от клипа не им е много чиста работата.

Неактивен hristiqnin

• Група християни
    • Профил
« Отговор #70 -: септември 15, 2017, 19:53:34 pm »
Защото така Е бил наречен от родителите Си Мария и Йосиф според Божията заповед.Какво означава "Исус"?Какво означава "Яхушуа/Йехошуа"?

Неактивен timo2

• Група християни
  • Публикации: 628
    • Профил
« Отговор #71 -: ноември 25, 2017, 19:45:27 pm »
Съжалявам че думите ми ще се приемат като грубо отношение, макар и продиктувани от братска любов и добронамереност. Хора които смятат себе си за компетентни а вярват и живеят в дълбока заблуда. Такива хора, които поради голямата греда(религиозни предубеждения и фанатизъм) в очите си, не могат(по скоро не искат) да познаят истината и много се страхуват, някой със сламка в окото си, да не ги "заблуди" и отклони от "единствено истинското учение"

Те от малки са заквасени от фарисейския квас (лицемерие и себеправедност) и всяко мнение различно от тяхното(съвсем по християнски) непременно събужда агресивно, враждебно, подигравателно а по някога и цинично отношение.

Получава се парадокса именно фарисеи по образование и убеждения да ни учат как да се пазим от фарисейските (според тях) "секти"

Няма да споменавам имена. Трудно ми е да поварвам в положителната им промяна, и ще се моля за обръщението им само защото вярвам че няма невъзможно за Бога.
- Правете на другите това, което искате да правят и на вас!

Неактивен alex

• Global Moderator
    • Профил
« Отговор #72 -: ноември 28, 2017, 14:16:00 pm »
Трудно ми е да повярвам в положителната им промяна, и ще се моля за обръщението им само защото вярвам че няма невъзможно за Бога.

Здравей, timo2 и добре дошъл във форума!

Така е за Бог няма невъзможни неща!

Неактивен timo2

• Група християни
  • Публикации: 628
    • Профил
« Отговор #73 -: декември 01, 2017, 19:52:51 pm »
  Благодаря на брат Hristiqnin за проповедта. Наистина отвори очите ми за обещанието на Бог към Авраам, причината за страданията на евреите и "верния остатък" на Господа. Но мисля че Бог не одобрява да се възгордяваме спрямо евреите или да се удоволстваме в тяхното(и което и да е) нещастие.
- Правете на другите това, което искате да правят и на вас!

Неактивен hristiqnin

• Група християни
    • Профил
« Отговор #74 -: декември 01, 2017, 22:38:03 pm »
  Благодаря на брат Hristiqnin за проповедта. Наистина отвори очите ми за обещанието на Бог към Авраам, причината за страданията на евреите и "верния остатък" на Господа. Но мисля че Бог не одобрява да се възгордяваме спрямо евреите или да се удоволстваме в тяхното(и което и да е) нещастие.
Благодари на Бог,а не на мен,брате,защото Той Е,Който ти е отворил очите!
Няма християнин,който да удоволства в нечие нещастие.
Бог да те благослови и води чрез Духа Си!Амин!