Автор Тема: Какво е Месиански Юдаизъм?  (Прочетена 58292 пъти)

Неактивен Vered

• Група християни
  • Публикации: 108
    • Профил
Re: Какво е Месиански Юдаизъм?
« Отговор #45 -: юни 08, 2017, 23:05:22 pm »
Здравей.Това ли е дефиницията за истинска "овца" на Добрия Пастир-"да си чете редовно Библията и води праведен живот "?
Ако е така,защо тогава книжниците,фарисеите и свещениците не бяха от Неговите "овце",а от баща дявола,според думите на Спасителя?
Смяташ ли,че мормоните,йеховистите и адвентистите,за които мога да свидетелствам,че редовно си четат Библията и много се стараят да водят праведен живот са от Неговото стадо?
Здравей,
Е, да - да си чете редовно Библията, да води праведен живот са само част от нещата, които прави истинската "овца" на Добрия Пастир. Трябва да се моли редовно, да благодари и да общува с Него, да има общение и с другите "овце" и други. Мисля, че всички знаем какво прави един ученик на Исус Христос. Тук ставаше въпрос, че разпознава и слуша гласа на Пастира си.

Главните книжници и фарисеи не разпознаха изобщо Исус Христос, камо ли да слушат гласа Му.

С мормоните и йеховистите не съм запозната. Това, което знаем е, че слушат предимно други гласове, както и адвентистите, за последните не съм толкова сигурна, не ги познавам, но те поне се водят християнска църква.

Неактивен hristiqnin

• Група християни
  • Публикации: 937
    • Профил
« Отговор #46 -: юни 08, 2017, 23:27:00 pm »
Здравей.Това ли е дефиницията за истинска "овца" на Добрия Пастир-"да си чете редовно Библията и води праведен живот "?
Ако е така,защо тогава книжниците,фарисеите и свещениците не бяха от Неговите "овце",а от баща дявола,според думите на Спасителя?
Смяташ ли,че мормоните,йеховистите и адвентистите,за които мога да свидетелствам,че редовно си четат Библията и много се стараят да водят праведен живот са от Неговото стадо?
Здравей,
Е, да - да си чете редовно Библията, да води праведен живот са само част от нещата, които прави истинската "овца" на Добрия Пастир. Трябва да се моли редовно, да благодари и да общува с Него, да има общение и с другите "овце" и други. Мисля, че всички знаем какво прави един ученик на Исус Христос. Тук ставаше въпрос, че разпознава и слуша гласа на Пастира си.

Главните книжници и фарисеи не разпознаха изобщо Исус Христос, камо ли да слушат гласа Му.

С мормоните и йеховистите не съм запозната. Това, което знаем е, че слушат предимно други гласове, както и адвентистите, за последните не съм толкова сигурна, не ги познавам, но те поне се водят християнска църква.
Здравей,Розичке.Защо книжниците и фарисеите не разпознаха Помазаника,след като редовно си четяха Танах, водеха праведен живот според Тора,редовно се молеха и благодаряха на Йехова,и общуваха с другите "овце" от Израел?

Неактивен Vered

• Група християни
    • Профил
« Отговор #47 -: юни 09, 2017, 00:04:58 am »
Здравей,Розичке.Защо книжниците и фарисеите не разпознаха Помазаника,след като редовно си четяха Танах, водеха праведен живот според Тора,редовно се молеха и благодаряха на Йехова,и общуваха с другите "овце" от Израел?
Не знам точно защо не са го разпознали. Може би защото като са си казвали, че са авраамови чада (Лука 3:8) и са си мислили, че автоматично са наследници на обещанието, дадено на Авраам. Но в същия стих Йоан Кръстител им казва да принасят плодове достойни на покаяние, следователно не са били толкова праведни в очите на Бога. В предния стих ги нарича "рожби ехиднини". Исус им казва, че са зли и, че техен баща е дявола и желаят да вършат похотите на баща си. Казва им още "Който е от Бога, той слуша Божиите думи; вие затова не слушате, защото не сте от Бога." (Йоан 8:47).

Ти какво мислиш?

Неактивен Vered

• Група християни
    • Профил
« Отговор #48 -: юни 10, 2017, 22:25:55 pm »
На първо място искам да отговоря на Алекс на забележката му, че съм започнала да разбирам от празниците.  Копирах статията за празника Петдесетница от стената от фейсбук на една месианска еврейка, която пише доста подобни разяснителни статии, по две причини – първата е, че статията ми хареса, втората е, че наближаваше този празник, който е и християнски и се празнува и в църквата в която съм. Във вашите църкви не го ли празнувате? Божиите празници, т.е. празниците, които Бог е заповядал на еврейския народ се намират в Библията в книгата Левит 23 глава например. За мен лично ми е много интересно да откривам връзката между тях и Исус Христос и събитията в Новия Завет. Например, Исус е разпнат точно на празника Пасха, в деня в който са колели жертвеното агне. В  1 Коринтяни 5:7 апостол Павел казва „нашата пасха, Христос, биде заклан [за нас].“. След възнесението на нашия Господ Исус Христос, след десет дни, точно на празника Петдесетница, когато апостолите са се били събрали в Йерусалим се излива Святия Дух и те получават сила да свидетелстват.  За мен не е случайно, че тези събития са се случили точно по време на тези празници. Това са пролетните празници. Всичко това ми дава вяра и надежда, че ще се изпълнят в Исус Христос и есенните празници, първият от които е деня на тръбите, а знаем, че Исус Христос ще дойде отново с тръбен звук.

На второ място, смятам, че такава секта месиански юдаизъм въобще не съществува. И мисля, че написаното от Алекс като разобличителен материал са си лични възгледи и възприятия на един човек.

Цитат
Те обясняват, че християните са променили дори Библията, че преводите са неточни и т.н. С това християните загубват доверието си към Божието Слово!

Подобни обвинения има отдавна, но не са успяли да разклатят вярата на истинските християни. Нашата вяра се основава на свидетелството с което Божия Дух свидетелства заедно с нашия дух, че сме Божии чада.
Цитат
Тук заблудения си казва "Тези нищо не знаят" или "Те са на много по-ниски ниво от моите нови учители"

Това може и да си го каже някой, но как ще го кажат всички „заблудени“. Хората са различни и реагират по различни начини.  Аз например, не бих си го казала. От къде да знам кой в каква ситуация е в момента, че да трябва да знае много. И от къде на къде да трябва да знае много. Дарбите ни са различни. Аз лично съм на мнение, че ако умеем да разпознаваме доброто от злато и да отсяваме, от всеки може да се научи нещо полезно.
Цитат
Започва да спазва само еврейските празници, като отхвърля всички християнски празници, включително "Рождество Христово" и "Великден", защото според "Месиански Юдаизъм" това са езически празници и нямат общо с истинската вяра описана в Библията.
В това ниво срещата с братята християни се изразява с възмущения от типа: "Как може да празнувате Великден, това е езически празник!" или "Защо празнувате Рождество Христово …

Това, че Великден и Рождество били езически празници всички сме го чували и не е някаква новост на това учение. Аз съм го слушала(за мое учудване) преди една година като проповед от един пастор на една Църква. И такива да са, на мен лично пак не ми пречи да се събера с църквата си и на тези дни и да благодаря, че Бог даде Сина Си за мен и да си спомним, че умря на кръста и проля кръвта Си за нашите грехове и ще дойде отново да съди живи и мъртви. Освен това са много добър повод за благовестване пред невярващи. Така, отново не може да се твърди, че всички биха реагирали по описания от Алекс начин. Няма такива универсални форми на поведение.
Цитат
Заблудения се огорчава и намразва братята си християни, като започва да ги мисли за заблудени и неразбиращи новото му учение.
Започва да мисли християните за свои врагове

Това, някой, който е християнин ще го направи ли? Исус ни е заповядал да обичаме и враговете си.
Ако някой наричащ себе си „християнин“  намрази братята си и то заради различни разбирания, които не са от първостепенно значение, значи въобще не е бил християнин и дори себе си е лъгал, че е такъв.

Неактивен alex

• Global Moderator
  • Публикации: 1136
    • Профил
« Отговор #49 -: юни 12, 2017, 20:22:31 pm »
На първо място искам да отговоря на Алекс на забележката му, че съм започнала да разбирам от празниците.  Копирах статията за празника Петдесетница от стената от фейсбук на една месианска еврейка, която пише доста подобни разяснителни статии, по две причини – първата е, че статията ми хареса, втората е, че наближаваше този празник, който е и християнски и се празнува и в църквата в която съм. Във вашите църкви не го ли празнувате? Божиите празници, т.е. празниците, които Бог е заповядал на еврейския народ се намират в Библията в книгата Левит 23 глава например. За мен лично ми е много интересно да откривам връзката между тях и Исус Христос и събитията в Новия Завет. Например, Исус е разпнат точно на празника Пасха, в деня в който са колели жертвеното агне. В  1 Коринтяни 5:7 апостол Павел казва „нашата пасха, Христос, биде заклан [за нас].“. След възнесението на нашия Господ Исус Христос, след десет дни, точно на празника Петдесетница, когато апостолите са се били събрали в Йерусалим се излива Святия Дух и те получават сила да свидетелстват.  За мен не е случайно, че тези събития са се случили точно по време на тези празници. Това са пролетните празници. Всичко това ми дава вяра и надежда, че ще се изпълнят в Исус Христос и есенните празници, първият от които е деня на тръбите, а знаем, че Исус Христос ще дойде отново с тръбен звук.

На второ място, смятам, че такава секта месиански юдаизъм въобще не съществува. И мисля, че написаното от Алекс като разобличителен материал са си лични възгледи и възприятия на един човек.

Ако ти е интересно няма лошо да разбираш от юдейски празници. Проблема е, ако някой ти налага да ги празнуваш, като задължително
или препоръчително нещо от вярата ти. Не са мои лични възгледи, ако това намекваш, но ги подкрепям!

Разбира се, че има такава секта ето линка, който самия месианик пусна:
https://en.wikipedia.org/wiki/Messianic_Judaism

Ето един линк, ако знаеш руски(в Русия и Америка сектата е най-разпространена):
http://etnolog.ru/religion.php?id=221

Пиши в и google: messianic judaism

Ето линк към един блог на български:

http://yolanta.blog.bg/drugi/2016/07/11/kakvo-e-mesianski-iudaizym.1463830

Виж в какво вярват и после пак кажи, че няма такава секта

Цитат
Цитат
Те обясняват, че християните са променили дори Библията, че преводите са неточни и т.н. С това християните загубват доверието си към Божието Слово!

Подобни обвинения има отдавна, но не са успяли да разклатят вярата на истинските християни. Нашата вяра се основава на свидетелството с което Божия Дух свидетелства заедно с нашия дух, че сме Божии чада.
Цитат
Тук заблудения си казва "Тези нищо не знаят" или "Те са на много по-ниски ниво от моите нови учители"

Това може и да си го каже някой, но как ще го кажат всички „заблудени“. Хората са различни и реагират по различни начини.  Аз например, не бих си го казала. От къде да знам кой в каква ситуация е в момента, че да трябва да знае много. И от къде на къде да трябва да знае много. Дарбите ни са различни. Аз лично съм на мнение, че ако умеем да разпознаваме доброто от злато и да отсяваме, от всеки може да се научи нещо полезно.

Това, че ти не можеш да се заблудиш не значи, че и други хора не могат. Все пак ти си повече от две години във вярата. Ново повярвалите вярват на всичко, което им кажат и ако не познават Библията, не могат да различават кое е от Бог и кое не. Ако някой в началото на вярата им разклати доверието към Библията, после трудно ще искат да я четат. А това че има неточни преводи е пълна лъжа! Има различни думи, защото не може да се превежда буквално, но смисъла и посланията в Нея не са променени!
Цитат
Цитат
Започва да спазва само еврейските празници, като отхвърля всички християнски празници, включително "Рождество Христово" и "Великден", защото според "Месиански Юдаизъм" това са езически празници и нямат общо с истинската вяра описана в Библията.
В това ниво срещата с братята християни се изразява с възмущения от типа: "Как може да празнувате Великден, това е езически празник!" или "Защо празнувате Рождество Христово …

Това, че Великден и Рождество били езически празници всички сме го чували и не е някаква новост на това учение. Аз съм го слушала(за мое учудване) преди една година като проповед от един пастор на една Църква. И такива да са, на мен лично пак не ми пречи да се събера с църквата си и на тези дни и да благодаря, че Бог даде Сина Си за мен и да си спомним, че умря на кръста и проля кръвта Си за нашите грехове и ще дойде отново да съди живи и мъртви. Освен това са много добър повод за благовестване пред невярващи. Така, отново не може да се твърди, че всички биха реагирали по описания от Алекс начин. Няма такива универсални форми на поведение.

Великден и Рождество са Християнски празници!

Цитат
Цитат
Заблудения се огорчава и намразва братята си християни, като започва да ги мисли за заблудени и неразбиращи новото му учение.
Започва да мисли християните за свои врагове

Това, някой, който е християнин ще го направи ли? Исус ни е заповядал да обичаме и враговете си.
Ако някой наричащ себе си „християнин“  намрази братята си и то заради различни разбирания, които не са от първостепенно значение, значи въобще не е бил християнин и дори себе си е лъгал, че е такъв.

Много си права Веред! Никой християнин няма да намрази братята си! ..... Обаче те вече не са християни. .....Даже не харесват християните!

п.п.
Много бих се радвал, ако не са те заблудили и държиш истинската вяра, както твърдиш!  :111:
Бог да те закриля и да те благослови във всичките ти дела! АМИН!
« Последна редакция: юни 12, 2017, 20:59:30 pm от alex »

Неактивен neoself

• Група християни
  • Публикации: 21
    • Профил
« Отговор #50 -: юни 13, 2017, 11:52:21 am »
Ето малко информация която съм копирал от един форум , но мисля че е доста изчерпателна какво представлява месиянския юдаизъм.

" Юдейското месианство/משיח - Mashíach ou Hammasiah/ или само месианството е разновидност на юдаизма, която следва юдейската традиция, но приема, че Иисус е пророкуваният месия, очакван от еврейският народ. Създадено в 1886 г. в гр. Кишинев, Руската империя, от Йосеф Рабинович, който основал първата "Юдейско-месианска модерна" общност.

Различията между юдейският и месианският култ са, че юдеите не вярват, че Христос/Месията/ е дошъл, докато месианците приемат, че Иисус е месията - Yeshua HaMashiach, който дойде на земята като Ben Yossef (синът на Йосиф), за да умре заради нашите грехове и който ще се върне като Ben David (синът на Давид), за да възроди народа на Израел и реставрира царството на Давид, донасяйки по този начин мир за всички народи. Юдеите приемат, че Танах/старозаветните книги/ и Талмуда са Вечното Божие слово и не приемат навозаветните книги, докато месианците приемат като боговдъхновенни старозаветните и новозаветни книги, но не и Талмуда.

Основните вярвания на месианците се състоят в това, че:

1. Иисус е пророкуваният Месия, който е дошъл с което е изпълнил пророкуването.
2. Законът е в сила и продължава да важи за всички приели Христос. Под законът разбират заповедите написани в Тората.
3. Учението на Христос не е различно от юдаизма, а го допълва.
4. Юдаизам е това, което е било изповядвано от евреите до идването на Иисус.
4. Макар да се наричат и християни твърдят, че християнството е антибиблейско от момента в който се отделило от юдаизма във втората половина на първи и началото на втори век.
Месианците приемат напълно произволно, че Църквата е заместила старозаветните книги с новозаветните, както и че Църквата е заместила Израел, който задължително би трябвало да включва хората с които Бог е сключил договор, т.е. евреите. Странното в това твърдение е, че месианците приемат новозаветните книги като боговдъхновенни, но се възмущават, че те "замествали" Танаха, като същевреминно пропускат факта, че именно Светата Църква утвърждава старозаветните писания, наричайки ги винаги Светото Писание, които е и включила в канона от самото начало. Да припомним, че именно през втори век е борбата на православните с ереста на Маркион, който ниглежирал Старият завет.
5. Главната разлика, тази която превръща юдейското месианство в езически култ, а не в обикновенна ерес е, че месианците приемат юдейският идол за бог, като отричат Светата Троица, Отец, Син и Светаго Духа. За тях Иисус Христос не е Бог, а само Месия, че под Божи Син трябва да се разбира един от многото божи синове, но не и Предвечният Син. Месианците, заедно с много евангелисти, са основните приемници и подръжници на Уницизма, древната Савелианска ерес.

По своята същност юдейското месианство е идолопоклоннически култ, разновидност на юдаизма, чиято цел е да се "яхне" християнството и да се вкара в "правилният" път, т.е. народът с който Бог е сключил договор, да заеме свещенническото място и ръководната роля в Църквата. Това естествено е напълно възможно, защото Благият ни Бог не прави разлика между хората и съвсем естествено и евреи могат да получават свещенничестки санове. Но само при едно условие, да вярват. И то да вярват не в юдейският идол, а в Християнският Бог. А който вярва в идоли, да ходи да си блъска главата в стената на плача. "

Неактивен Пламен

• Група християни
  • Публикации: 852
    • Профил
    • Православие
« Отговор #51 -: юни 14, 2017, 21:49:30 pm »

Ето един линк, ако знаеш руски(в Русия и Америка сектата е най-разпространена):
http://etnolog.ru/religion.php?id=221

Здравейте отново на всички!
За тези, които не знаят руски, ето къде съм превел тази статия:
http://stani-hristianin.com/forum/index.php/topic,80.15.html

Неактивен transalp

• Група християни
  • Публикации: 103
    • Профил
« Отговор #52 -: юни 16, 2017, 19:30:06 pm »
Продължаваме с изобличаването на сектата, но ето и малко информация за юдеите които не вярват в Христос, с които сектата споделя някои вярвания, нека Бог им даде истинско покаяние и истинска вяра:

Юдеите не приемат учението на Иисус и че Той е единственият път към Бога. Те имат религиозна система, базирана на искрено покаяние и нямат нужда от посредник като Иисус да достигат до Бога. Те отхвърлят необходимостта от прошка и спасение, тъй като те имат собствена религия и все още не вярват, че човечеството има греховна природа, те не вярват, че всеки разумен, внимателен човек може да съгреши толкова много, че не може да намери прошка чрез собствените си усилия. Гордостта им в стриктното им придържане към закона на Стария завет ги заслепи към това кой е Иисус. Павел казва в Римляни 9:

30 И тъй, какво можем да добавим? Езичниците, които не търсеха оправдаване, получиха оправдаване, и то оправдаване чрез вярата.
31 А Израил, който търсеше правдата според закона, не достигна до правдата според закона.
32 Защо? Защото се стремяха към оправдаване не чрез вярата, а като че ли чрез делата според закона. Те се препънаха в Камъка за препъване,
33 както е писано: „Ето полагам в Сион камък за препъване и камък за съблазън. И всеки, който вярва в него, няма да погине.“

Няма обещания от Новия завет за бъдещи специални благословии за Ерусалим или Израел, но някои от тях ще дойдат да приемат Исус като техен Месия:

Захария 12
10 А върху Давидовия дом и върху йерусалимските жители ще излея дух на благодат и молитва и те ще погледнат към Мене, Когото прободоха.

Една от най-тъжните истории в Библията е историята на евреите, които отхвърлят своя Месия. След като прекараха хилядолетия, в отчаяно чакане и очаквайки Неговото пристигане, повечето юдеи не Го искаха. Отхвърлиха това, което преподаваше. Докато Исус преподаваше  тесните закони за развода, имаше и няколко учения, които всеотдайни юдеи трудно преглътнаха. Първото беше, че Той можеше да прости греховете. Юдеите вярват, че прощението на греховете е много по-ангажиран процес, отколкото някой да каже "Прощават ти се греховете". Те също така вярват, че ако простените грехове бъдат простени толкова лесно, това ще доведе само до повече грях.
Учението на Исус ни учи да обичаме нашите врагове и да се молим за тях. Това е анатема на дълготърпеливите евреи, които толкова много са били преследвани толкова силно. Също така звучи противоречащо на законите в Стария Завет, като Второзаконие 17: 7, което казва, че трябва да изчистите злото "отсред вас". Исус ни учи още, че нашите собствени дела трябва да бъдат изпълнени с благодат, милост и любов.

Разлики между истинските християни и месиански юдаизъм

Всички истински християни се различават по много начини от последователите на месиански юдаизъм, включително история, вярвания, обличане и практика. Новия Завет ни учи, че няма разлика между юдеите и езичниците:

Галатяни 3
26 Защото всички сте Божии синове чрез вярата в Иисус Христос –
27 всички, които в Христос се кръстихте, в Христос се облякохте.
28 Няма вече юдеин, нито елин, няма роб, нито свободен, няма мъжки пол, ни женски, защото всички вие сте едно в Иисус Христос.
29 А щом вие сте Христови, тогава сте потомци на Авраам и по обещание – наследници.

Последователите на месиански юдаизъм са склонни да използват фалшиви еврейски символи, които християнинът не използва. И нямат доказателства, че някой от първите християни се е опитал да изглежда и да се облича като еврейски равини, както правят много от тях. Новият завет показва, че апостолите не изглеждат като еврейски равини или левитски свещеници. Когато например апостол Павел беше арестуван, властите не го разпознаха като евреин, а мислеха, че е египтянин (Деяния 21: 37-38). Павел трябваше да каже на военния командир, че е евреин (Деяния 27:39). По този начин Павел не изглеждаше като еврейски равин, нито очевидно носеше отличителни филаклири или цицити, каквито си правят последователите на месиански юдаизъм. Християнските мъже не трябва да имат покрити глави, когато се молят:

1 Коринтяни 11
4 Всеки мъж, който се моли или пророкува с покрита глава, засрамва главата си
7 И така, мъжът не е длъжен да си покрива главата, защото е образ и прослава на Бога, а жената е прослава на мъжа.

МНОГО ВАЖНО!!!

Християните и истинските месияни евреи се застъпват за еврейското обръщане към истинската вяра в Иисус и приобщаване към християнството, докато последователите на месиански юдаизъм се застъпват за нова секта на юдаизъма, изградена около фалшивия начин на живот на Исус, за Тората и запазването на еврейската идентичност. Вярванията на християните и истинските месияни и това на последователите на месиански юдаизъм произвеждат два твърде различни светогледа, споделящи може би само месианските твърдения на Исус. Привържениците на всеки един живеят в различен живот, ядат различни храни, поклонят се по различен начин и с различни конгрегации и предават на децата си различни ценности. Последователите на месиански юдаизъм са хора, които не следват Исус, тъй като те обикновено спазват Тора и виждат своята идентичност в Израел, а не като Християни.

Днес християните не следваме юдаизма, защото Мойсеевият закон е изпълнен в Исус Христос. Исус казва: „Да не мислите, че съм дошъл да разруша закона или пророците; не съм дошъл да разруша, но да изпълня“ (Матей 5:17). А авторът на Евреи е написал „А като каза "Нов Завет", Той обявява първия за остарял. А онова, което овехтява и остарява, е близо до изчезване“ (Евреи 8:13).

Като християни ние нямаме нужда да следваме повече Стария Завет, тъй като той беше само сянка на бъдещите неща описни в Новия Завет. Сега имаме по-добър завет, с по-добра жертва, прилагана от по-добър Първосвещеник! „И тъй, братя, като имаме чрез кръвта на Исуса дръзновение да влезем в светилището, през Новия и Живия път, който Той е открил за нас през завесата, сиреч, плътта Си, и като имаме велик Свещеник над Божия дом, нека пристъпваме с искрено сърце в пълна вяра, след като сърцата ни са били поръсени, за да се очистят от зла съвест и с тяло измито в чиста вода; нека държим непоколебимо надеждата, която изповядваме, защото е верен Оня, Който се е обещал“ (Евреи 10:19-23).

Бог да благослови всички Ви!
     Здравей, Алекс!  Не съм чувал за тази секта, но сега като прочетох за нея се сетих за един човек в друг форум, с който много спорим и  в него виждам, може би всичко, което си описал. Представял се е за християнин с години и също знае "тайни" прочити, които ние не знаем.
     Сигурно има такава секта или течение, щом толкова добре съвпада описанието с този човек.  Сигурно има такава секта, но може би никога не бих определил, че даден човек е съзнателен и целенасочен сектант. Дори и да е такъв едва ли е избрал целенасочено да заблуждава другите.
    Лично вярвам, че във всяка секта с нейните особености може да има истински обърнати към Бог /макар и с известни заблуди...но то кой е абсолютно в истината/, както и че в най-истинското учение може да има Юда.
    Бих говорил, какво мисля за разни секти, ако знам нещо или съм наблюдавал, но не е добре да отпиша човека само по името, с което се представя, без да го познавам и лично изградил мнение за него. Примерно даден йога. За мен  йогата е светско учение, но бих спорил с йога за конкретни неща, с които не съм съгласен, но не и да му кажа " всичко в теб е заблуда, понеже си сектант".
« Последна редакция: юни 16, 2017, 19:32:37 pm от transalp »

Неактивен alex

• Global Moderator
    • Профил
« Отговор #53 -: юни 16, 2017, 20:00:30 pm »
     Здравей, Алекс!  Не съм чувал за тази секта, но сега като прочетох за нея се сетих за един човек в друг форум, с който много спорим и  в него виждам, може би всичко, което си описал. Представял се е за християнин с години и също знае "тайни" прочити, които ние не знаем.
     Сигурно има такава секта или течение, щом толкова добре съвпада описанието с този човек.  Сигурно има такава секта, но може би никога не бих определил, че даден човек е съзнателен и целенасочен сектант. Дори и да е такъв едва ли е избрал целенасочено да заблуждава другите.

Лично вярвам, че във всяка секта с нейните особености може да има истински обърнати към Бог /макар и с известни заблуди...но то кой е абсолютно в истината/, както и че в най-истинското учение може да има Юда.
    Бих говорил, какво мисля за разни секти, ако знам нещо или съм наблюдавал, но не е добре да отпиша човека само по името, с което се представя, без да го познавам и лично изградил мнение за него. Примерно даден йога. За мен  йогата е светско учение, но бих спорил с йога за конкретни неща, с които не съм съгласен, но не и да му кажа " всичко в теб е заблуда, понеже си сектант".

Преди няколко дни ми казаха за двама мъже, които обикалят протестантските църкви и проповядват същото учение, което описвам. Разбирам, че и ти си разпознал някой с това учение. Тези хора не искат да слушат, какво им се казва, а те директно започват да казват на хората, кое как трябва да спазват и защо. Пасторите вече в няколко църкви са ги изгонили.

Прав си, не може да кажем на някой ти си сектант и край. Но сме длъжни да му кажем за истината. Ако не ни послуша може да се молим за него.

Обаче, ако виждаме, че този човек заблуждава други вярващи, какво да направим?
Пасторите са ги изгонили за да не заблудят някой слаб във вярата.

Неактивен transalp

• Група християни
    • Профил
« Отговор #54 -: юни 16, 2017, 20:27:40 pm »

Преди няколко дни ми казаха за двама мъже, които обикалят протестантските църкви и проповядват същото учение, което описвам. Разбирам, че и ти си разпознал някой с това учение. Тези хора не искат да слушат, какво им се казва, а те директно започват да казват на хората, кое как трябва да спазват и защо. Пасторите вече в няколко църкви са ги изгонили.

Прав си, не може да кажем на някой ти си сектант и край. Но сме длъжни да му кажем за истината. Ако не ни послуша може да се молим за него.

Аз бих говорил с него / както с този човек от другият форум/. Не бива да се страхуваме от заблудени / според нас/.  Колкото повече говорим, толкова повече истината излиза наяве.

Воюваме срещу  началствата, а не срещу самият човек, макар че двете се препокриват. Колкото може е добре да пазим душата на човека отсреща, пък било то и сектант. Аз самият, когато срещна по-дебелокожи не пазя толкова, понеже за да усетят нещо трябва по-грубо, но при всички случаи гледам да не прескоча границата, която съсипва душата му /според вярата ми/.
    Ако някой тук е сектант /според нас/ може да говорим по конкретни въпроси, които обаче са принципни, а не   към личността му..  Общо взето нападките към личността не са добро нещо. Трябва наистина сериозно лично впечатление от някой, за да говорим за личността му. И пак да имаме едно на ум, какво правим, а не, като че това е най-правилното нещо. Някой хора просто си плачат за лично отношение. Не те ли усетят, за човек не те смятат. За такива е добре малко по-лично.
« Последна редакция: юни 16, 2017, 20:32:41 pm от transalp »

Неактивен transalp

• Група християни
    • Профил
« Отговор #55 -: юни 16, 2017, 20:41:27 pm »

Между другото този човек от другият форум ми е много интересен. Понеже не знам, какъв е и не съм запознат със сектите, не си го обяснявам никак, но говоренето му въобще не ми харесва. Странен човек. Дори да каже нещо правилно, така го казва, че гледа да съсипе някой и особено да осмее "нашето" християнство, докато се оказа, че неговото е юдаизъм . Нещо не го виждам напоследък, но няма да го оставя намира. Няма мир с такива. Но и не бих искал да го изгонят или ограничат по някакъв начин. Ако Бог е с нас, кой ще е срещу нас.

Неактивен alex

• Global Moderator
    • Профил
« Отговор #56 -: юни 17, 2017, 17:14:10 pm »
Примерно даден йога. За мен  йогата е светско учение, но бих спорил с йога за конкретни неща, с които не съм съгласен, но не и да му кажа " всичко в теб е заблуда, понеже си сектант".

Относно йогата и всички индийски учения, те не са много безобидни. Следващата тема, която подготвям в този раздел е точна за тези старовременно царство на сатана. Преди да повярвам в Иисус, бях затънал в тези учения.

Неактивен transalp

• Група християни
    • Профил
« Отговор #57 -: юни 17, 2017, 19:17:37 pm »
Примерно даден йога. За мен  йогата е светско учение, но бих спорил с йога за конкретни неща, с които не съм съгласен, но не и да му кажа " всичко в теб е заблуда, понеже си сектант".

Относно йогата и всички индийски учения, те не са много безобидни. Следващата тема, която подготвям в този раздел е точна за тези старовременно царство на сатана. Преди да повярвам в Иисус, бях затънал в тези учения.
   Те не могат да разберат, че при тях всичко е знание и техники, а обръщане към Бог няма. Не се разчита на това. То и не може да има обръщане към Бог без Христос. Чакри някакви, самовнушения и самоизрастване.

Неактивен green mile

• Група християни
  • Публикации: 836
    • Профил
« Отговор #58 -: юни 17, 2017, 22:08:52 pm »
Цитат
  Между другото този човек от другият форум ми е много интересен. Понеже не знам, какъв е и не съм запознат със сектите, не си го обяснявам никак, но говоренето му въобще не ми харесва. Странен човек. Дори да каже нещо правилно, така го казва, че гледа да съсипе някой и особено да осмее "нашето" християнство, докато се оказа, че неговото е юдаизъм . Нещо не го виждам напоследък, но няма да го оставя намира. Няма мир с такива. Но и не бих искал да го изгонят или ограничат по някакъв начин. Ако Бог е с нас, кой ще е срещу нас.
Информирай

''Този човек'', който се одумва тук, без правото да се защити,
е единственият човек, който прави това, за което християните  претендираме.

Освен всичко друго, пише грамотно, а аз не мисля, че  Бог би се гордял с неграмотно писане.

човек остава отговорен завинаги за това,
което e опитомил...

А.С. Екзюпери, Малкият принц

its realy perfect

rachem

Неактивен transalp

• Група християни
    • Профил
« Отговор #59 -: юни 17, 2017, 23:17:29 pm »
Цитат
Информирай

''Този човек'', който се одумва тук, без правото да се защити,
е единственият човек, който прави това, за което християните  претендираме.

Освен всичко друго, пише грамотно, а аз не мисля, че  Бог би се гордял с неграмотно писане.

А ти знаеш ли кой е той лично или само предполагаш?

Между другото вече веднъж си ми казвала същото, за принципен пример  за някой си.  Ще продължа да давам принципни примери обаче, нищо че ти ги виждаш като одумване на личността. То се вижда, колко лично съм писал. Напротив! Ако той пропише тук /ако въобще  е сигурен, че за него става въпрос/ то сам ще се издаде, а не моите думи. Ти си мислиш, че знаеш кои е, но как като не съм казал нищо, дори в кой форум е? Или може би пиша само в този форум, който ти си мислиш?
      А ако кажа " от един йога чух разни странни неща" то пак ли е одумване?

пп  това за грамотността не го разбрах

« Последна редакция: юни 17, 2017, 23:34:37 pm от transalp »