Автор Тема: Исус Христос умря за нас!  (Прочетена 38239 пъти)

Неактивен Luki

• Група християни
  • Публикации: 308
    • Профил
Re: Исус Христос умря за нас!
« Отговор #30 -: май 14, 2021, 20:49:26 pm »

Визирам в множествено число и говоря за определен тип хора. Не знам защо се засягаш, изглежда май стрелата е улучила в точното място.  :102:-цитат на Мария1234

Ами да,дяволска стрела се е насочила към неправославните! Само че няма да нарани никого защото са препасани с истина през кръста,за разлика от ;право;славните идолопоклоници!

Неактивен Maria1234

• Нов участник
  • *
  • Публикации: 48
    • Профил
« Отговор #31 -: май 15, 2021, 08:07:27 am »

Визирам в множествено число и говоря за определен тип хора. Не знам защо се засягаш, изглежда май стрелата е улучила в точното място.  :102:-цитат на Мария1234

Ами да,дяволска стрела се е насочила към неправославните! Само че няма да нарани никого защото са препасани с истина през кръста,за разлика от ;право;славните идолопоклоници!

Аха,ясно, значи, когато не ви отърва, стрелата била дяволска, когато вие ги изстрелвате срещу нас сигурноса Божии, това е проява на двойни стандарти. Използваш методиката на логическото заблуждение и се опитваш да атакуваш с безмислени обвинения православните, само, че номера няма да мине.

Ние сме истинската църква, колкото и да ни мразите и хулите, ние православните сме Божия избран народ.  :102:

Сега си вземи салфетка или носна кърпичка и си избърши сълзите от очите. Фактите са си факти и вие не можете да направите нищо против тях.  :110:

Неактивен Luki

• Група християни
    • Профил
« Отговор #32 -: май 15, 2021, 08:26:01 am »
Ние сме истинската църква, колкото и да ни мразите и хулите, ние православните сме Божия избран народ.  :102:-цитат на Мария1234

До колкото си спомням май ти започна първа с критиките си към неправославните!
Бъди здрава!
Повече не ми се спори за безсмислици !

Неактивен Maria1234

• Нов участник
  • *
    • Профил
« Отговор #33 -: май 15, 2021, 08:32:26 am »
Ние сме истинската църква, колкото и да ни мразите и хулите, ние православните сме Божия избран народ.  :102:-цитат на Мария1234

До колкото си спомням май ти започна първа с критиките си към неправославните!
Бъди здрава!
Повече не ми се спори за безсмислици !

Аз казвам, какви са реалните факти, от вас зависи дали ще ги приемете или не. :)

Бъди жив и здрав и ти. Лек и хубав ден!  :104:

Неактивен Петър

• Група християни
  • Публикации: 909
    • Профил
« Отговор #34 -: май 15, 2021, 14:37:42 pm »
Спасени сме по благодат (незаслужена милост от любящият ни Създател) за добри дела, които трябва да вършим...

Ефесяни 2:10
Защото сме Негово творение създадени в Христа Исуса(спасени по благодат – християни) за добри дела(а не поради добрите ни дела), в които Бог отнапред е наредил да ходим.

Бог не ни Е спасил ей така (да си се кефим бездейно на спасението си), но ни прибавя към царството (дори и към семейството) Си,  за да му служим и да работим за установяването на това царство на цялата земя.
Амин!

Въпреки че нямаше надежда Авраам да има деца, той вярваше и се надяваше.
 И така стана баща на много народи, както му беше казано: „Ще имаш безбройно потомство.“  И вярата му не отслабна, въпреки че беше почти на сто години и добре знаеше, че тялото му е вече неспособно да създава потомство и че Сара е безплодна.
 Но той не спря да вярва и не се усъмни в Божието обещание. Напротив: вярата му ставаше все по-силна и той прослави Бога. Авраам бе напълно сигурен, че Бог може да изпълни онова, което е обещал.
 Ето защо е казано: „Бог прие вярата му и го счете за праведен.“ 
 Но не само за него бе писано: „Бог прие вярата му“, а и за нас, които ще бъдем счетени за праведни, защото вярваме в Онзи, който възкреси от мъртвите нашия Господ Исус, който бе предаден на смърт заради нашите грехове и бе възкресен, за да станем праведни пред Бога.
Писмото на Римляните 4:18‭-‬25 (Съвременен превод на български език)
Амин!

Неактивен Петър

• Група християни
  • Публикации: 909
    • Профил
« Отговор #35 -: май 15, 2021, 14:47:09 pm »
Не мога(колкото и да се опитвам) да разбера злобата на някои;право;славни към вярващи които не са от тяхната църква
По-добре да не разбираме, въпреки че е ясно защо.

Бог да благослови всички, които са Негови!
Амин!

На вас, които ме слушате, казвам: обичайте враговете си. Отвръщайте с добро на онези, които ви мразят.
Евангелието според Лука 6:27

Вие обаче обичайте враговете си, правете им добро и давайте назаем, без да очаквате някаква отплата. Тогава наградата ви ще бъде голяма и вие ще бъдете деца на Всевишния. Защото Бог е добър дори към неблагодарните и злите хора.
Евангелието според Лука 6:35

Уважавайте всеки човек, обичайте братята и сестрите си в Христос, бойте се от Бога и почитайте царя.
Първото писмо на Петър 2:17

Амин!

Неактивен Luki

• Група християни
    • Профил
« Отговор #36 -: май 15, 2021, 15:18:13 pm »

Уважавайте всеки човек, обичайте братята и сестрите си в Христос, бойте се от Бога и почитайте царя.

Амин!

АМИН!

Неактивен Maria1234

• Нов участник
  • *
    • Профил
« Отговор #37 -: май 15, 2021, 17:17:02 pm »
Не мога(колкото и да се опитвам) да разбера злобата на някои;право;славни към вярващи които не са от тяхната църква

Амин!

На вас, които ме слушате, казвам: обичайте враговете си. Отвръщайте с добро на онези, които ви мразят.

Вие обаче обичайте враговете си, правете им добро и давайте назаем, без да очаквате някаква отплата. Тогава наградата ви ще бъде голяма и вие ще бъдете деца на Всевишния. Защото Бог е добър дори към неблагодарните и злите хора.

Амин!

Значи, когато вие ни обиждате всичко е Ок и е в реда на нещата, но когато ние се защитаваме, тогава вие сте "жертвите", този циркаджийски номер няма да мине. Вие сте провокатори и злобни дребнави душички, които са потънали в яростна омраза и хулите всичко, което не разбирате.

Спасяваме се, че чрез вяра и добри дела, както и чрез Светото причастие Господне.

"...обаче, като узнахме, че човек се оправдава не чрез дела по закона, а само чрез вяра в Иисуса Христа, и ние повярвахме в Христа Иисуса, за да се оправдаем чрез вярата в Христа, а не чрез дела по закона; защото чрез дела по закона няма да се оправдае никоя плът." (Гал. 2: 16)

Сега сравнете спасението чрез дела по закона, които са безполезни за евреите и спасението по някаква си измислена протестантска "благодат", която присъства в лъжливите и дяволски библии на еретиците и ще откриете огромната разлика между това, което казва ап. Павел към Галатяните и това, което протестантите са написали за спасението. :)

Христос ни казва, че ако не се причастяваме, колкото и да вярваме няма да се спасим: "Иисус им каза: Уверявам ви: ако не ядете плътта на Човешкия Син и не пиете кръвта му, няма да имате живот в себе си." (Йоан 6:53)

Ап. Яков казва, че вярата без дела е мъртва: "Каква полза, братя мои, ако някой казва, че има вяра, а дела няма? Може ли само вярата да го спаси?"

"Така и вярата – ако няма дела, сама по себе си е мъртва.
18Но ще рече някой: „Ти имаш вяра, пък аз имам дела. Покажи ми вярата си без твоите дела и аз ще ти покажа вярата си с моите дела.“ Ти вярваш, че Бог е един. Добре правиш. И бесовете вярват и треперят." (Яков 2 : 14 - 19)

Не знам за вас. Но на нас Бог ни е заповядал да вършим добри дела като условие за спасението си.

Щом Бог ни е казал това, аз вярвам, че е така, както е казал Той, а не както еретиците казват.  :110:
« Последна редакция: май 15, 2021, 17:25:54 pm от Maria1234 »

Неактивен hristiqnin

• Група християни
  • Публикации: 942
    • Профил
« Отговор #38 -: май 16, 2021, 22:33:24 pm »

Амин!

Амин!
Амин!

Неактивен hristiqnin

• Група християни
  • Публикации: 942
    • Профил
« Отговор #39 -: май 16, 2021, 22:40:33 pm »

Амин!

Амин!

Значи, когато вие ни обиждате всичко е Ок и е в реда на нещата, но когато ние се защитаваме, тогава вие сте "жертвите", този циркаджийски номер няма да мине. Вие сте провокатори и злобни дребнави душички, които са потънали в яростна омраза и хулите всичко, което не разбирате.

Спасяваме се, че чрез вяра и добри дела, както и чрез Светото причастие Господне.

"...обаче, като узнахме, че човек се оправдава не чрез дела по закона, а само чрез вяра в Иисуса Христа, и ние повярвахме в Христа Иисуса, за да се оправдаем чрез вярата в Христа, а не чрез дела по закона; защото чрез дела по закона няма да се оправдае никоя плът." (Гал. 2: 16)

Сега сравнете спасението чрез дела по закона, които са безполезни за евреите и спасението по някаква си измислена протестантска "благодат", която присъства в лъжливите и дяволски библии на еретиците и ще откриете огромната разлика между това, което казва ап. Павел към Галатяните и това, което протестантите са написали за спасението. :)

Христос ни казва, че ако не се причастяваме, колкото и да вярваме няма да се спасим: "Иисус им каза: Уверявам ви: ако не ядете плътта на Човешкия Син и не пиете кръвта му, няма да имате живот в себе си." (Йоан 6:53)

Ап. Яков казва, че вярата без дела е мъртва: "Каква полза, братя мои, ако някой казва, че има вяра, а дела няма? Може ли само вярата да го спаси?"

"Така и вярата – ако няма дела, сама по себе си е мъртва.
18Но ще рече някой: „Ти имаш вяра, пък аз имам дела. Покажи ми вярата си без твоите дела и аз ще ти покажа вярата си с моите дела.“ Ти вярваш, че Бог е един. Добре правиш. И бесовете вярват и треперят." (Яков 2 : 14 - 19)

Не знам за вас. Но на нас Бог ни е заповядал да вършим добри дела като условие за спасението си.

Щом Бог ни е казал това, аз вярвам, че е така, както е казал Той, а не както еретиците казват.  :110:
Виждам,че си поредният ревнител за преданията на отците и гонител на Христовата Църква,какъвто беше на времето си Шаул,Мрия.Дано Бог те обърна,както направи с него и махне люспите от очите ти,за да прогледнеш!В Името на Йешуа!Амин