Не мога(колкото и да се опитвам) да разбера злобата на някои;право;славни към вярващи които не са от тяхната църква
По-добре да не разбираме, въпреки че е ясно защо.
Бог да благослови всички, които са Негови!
Амин!
На вас, които ме слушате, казвам: обичайте враговете си. Отвръщайте с добро на онези, които ви мразят.
Евангелието според Лука 6:27
Вие обаче обичайте враговете си, правете им добро и давайте назаем, без да очаквате някаква отплата. Тогава наградата ви ще бъде голяма и вие ще бъдете деца на Всевишния. Защото Бог е добър дори към неблагодарните и злите хора.
Евангелието според Лука 6:35
Уважавайте всеки човек, обичайте братята и сестрите си в Христос, бойте се от Бога и почитайте царя.
Първото писмо на Петър 2:17
Амин!
Значи, когато вие ни обиждате всичко е Ок и е в реда на нещата, но когато ние се защитаваме, тогава вие сте "жертвите", този циркаджийски номер няма да мине. Вие сте провокатори и злобни дребнави душички, които са потънали в яростна омраза и хулите всичко, което не разбирате.
Спасяваме се, че чрез вяра и добри дела, както и чрез Светото причастие Господне.
"...обаче, като узнахме, че човек се оправдава не чрез дела по закона, а само чрез вяра в Иисуса Христа, и ние повярвахме в Христа Иисуса, за да се оправдаем чрез вярата в Христа, а не чрез дела по закона; защото чрез дела по закона няма да се оправдае никоя плът." (Гал. 2: 16)
Сега сравнете спасението чрез дела по закона, които са безполезни за евреите и спасението по някаква си измислена протестантска "благодат", която присъства в лъжливите и дяволски библии на еретиците и ще откриете огромната разлика между това, което казва ап. Павел към Галатяните и това, което протестантите са написали за спасението. :)
Христос ни казва, че ако не се причастяваме, колкото и да вярваме няма да се спасим: "Иисус им каза: Уверявам ви: ако не ядете плътта на Човешкия Син и не пиете кръвта му, няма да имате живот в себе си." (Йоан 6:53)
Ап. Яков казва, че вярата без дела е мъртва: "Каква полза, братя мои, ако някой казва, че има вяра, а дела няма? Може ли само вярата да го спаси?"
"Така и вярата – ако няма дела, сама по себе си е мъртва.
18Но ще рече някой: „Ти имаш вяра, пък аз имам дела. Покажи ми вярата си без твоите дела и аз ще ти покажа вярата си с моите дела.“ Ти вярваш, че Бог е един. Добре правиш. И бесовете вярват и треперят." (Яков 2 : 14 - 19)
Не знам за вас. Но на нас Бог ни е заповядал да вършим добри дела като условие за спасението си.
Щом Бог ни е казал това, аз вярвам, че е така, както е казал Той, а не както еретиците казват.