Автор Тема: Исус Христос умря за нас!  (Прочетена 38238 пъти)

Неактивен Maria1234

• Нов участник
  • *
  • Публикации: 48
    • Профил
Re: Исус Христос умря за нас!
« Отговор #15 -: май 13, 2021, 17:20:17 pm »
Хубаво е да има повече вяра в жертвата на Христос на кръста. Жалкото е, че има определени хора, наричайки себе си християни и биейки се в гърдите, че са много силно вярващи и постоянно натрапват на другите вярата си и демонстрират познанието си по библейски и богословски въпроси, но всъщност са като варосаните гробници за които говори Христос визирайки фарисеите.

Тези т. нар. "християни" имат наглостта да твърдят, че само с вяра се спасяваме и че не било нужно да вършим добри дела за спасението си, макар, че Бог казва: "Уверявам ви: който вярва в мен, също ще върши делата, които аз върша. Той ще върши дори и по-велики неща, защото аз отивам при Отца." (Йоан 14:12)

Тези псевдохристияни вършат своята си воля и живеят по светски, стигнали са дотам, че са пределно сигурни, че ще се спасят само с вярата си, принуждавайки Бога да им служи като вечен Спасител, вместо те да служат на Него и да вършат волята Му, така както той е заповядал за наше благо. :)

Живи и здрави всички!

Неактивен timo2

• Група християни
  • Публикации: 628
    • Профил
« Отговор #16 -: май 14, 2021, 01:45:27 am »
Хубаво е да има повече вяра в жертвата на Христос на кръста. Жалкото е, че има определени хора, наричайки себе си християни и биейки се в гърдите, че са много силно вярващи и постоянно натрапват на другите вярата си и демонстрират познанието си по библейски и богословски въпроси, но всъщност са като варосаните гробници за които говори Христос визирайки фарисеите.

Тези т. нар. "християни" имат наглостта да твърдят, че само с вяра се спасяваме и че не било нужно да вършим добри дела за спасението си, макар, че Бог казва: "Уверявам ви: който вярва в мен, също ще върши делата, които аз върша. Той ще върши дори и по-велики неща, защото аз отивам при Отца." (Йоан 14:12)

Тези псевдохристияни вършат своята си воля и живеят по светски, стигнали са дотам, че са пределно сигурни, че ще се спасят само с вярата си, принуждавайки Бога да им служи като вечен Спасител, вместо те да служат на Него и да вършат волята Му, така както той е заповядал за наше благо. :)

Живи и здрави всички!
[/quote

Има и други псевдо християни които смятат Христовата кръв, принесена като жертва на кръста, за недостатъчна за спасението ни. Така че и ние трябва да прибавим към нея нашите добри дела за да се спасим. Макар че Божието слово ни учи точно обратното. но за тях това е Божие но не съвсем Божие слово и по добре да си следваме нашите религиозни предания и практики защото те са правилни и дори по-правилни от това не чак толкова, колкото нашите предания, Божие слово – „Библията“.

Запомнете фарисеи! – Спасени сме по благодат(незаслужена милост от любящият ни Създател) за добри дела които трябва да вършим защото сме спасени а не за да се спасим. Не виждам как по-просто да ви се обясни.

Ефесяни 2:10
Защото сме Негово творение създадени в Христа Исуса(спасени по благодат – християни) за добри дела(а не поради добрите ни дела), в които Бог отнапред е наредил да ходим.

Бог не ни Е спасил ей така(да си се кефим бездейно на спасението си), но ни прибавя към царството(дори и към семейството) Си,  за да му служим и да работим за установяването на това царство на цялата земя.
- Правете на другите това, което искате да правят и на вас!

Неактивен timo2

• Група християни
  • Публикации: 628
    • Профил
« Отговор #17 -: май 14, 2021, 02:05:09 am »

Живи и здрави всички!
[/quote

Има и други псевдо християни които смятат Христовата кръв, принесена като жертва на кръста, за недостатъчна за спасението ни. Така че и ние трябва да прибавим към нея нашите добри дела за да се спасим. Макар че Божието слово ни учи точно обратното. но за тях това е Божие но не съвсем Божие слово и по добре да си следваме нашите религиозни предания и практики защото те са правилни и дори по-правилни от това не чак толкова, колкото нашите предания, Божие слово – „Библията“.

Запомнете фарисеи! – Спасени сме по благодат(незаслужена милост от любящият ни Създател) за добри дела които трябва да вършим защото сме спасени а не за да се спасим. Не виждам как по-просто да ви се обясни.

Ефесяни 2:10
Защото сме Негово творение създадени в Христа Исуса(спасени по благодат – християни) за добри дела(а не поради добрите ни дела), в които Бог отнапред е наредил да ходим.

Бог не ни Е спасил ей така(да си се кефим бездейно на спасението си), но ни прибавя към царството(дори и към семейството) Си,  за да му служим и да работим за установяването на това царство на цялата земя.

Това е писал апостол Павел. Ако аз си го измислям може и да ме хулите и презирате макар че ви съжалявам поради това че после ще жънете тосятото от вас.:

Ефесяни 2:8
Защото по благодат сте спасени чрез вяра, и то не от сами вас(поради ваши заслуги); това е дар от Бога;
- Правете на другите това, което искате да правят и на вас!

Неактивен Luki

• Група християни
  • Публикации: 308
    • Профил
« Отговор #18 -: май 14, 2021, 06:46:37 am »

Römer 4
CBT

EU
GNB
HFA
LUT
MENG
NeÜ
NGÜ
SLT

Römer 4 | Библия, нов превод от оригиналните езици
Römer 4 | Библия, нов превод от оригиналните езици
Примерът на Авраам
1
А какво ще кажем за Авраам, нашия баща по плът, какво стана при него?
2
Ако Авраам беше оправдан с делата си, той щеше да има с какво да се похвали, но не и пред Бога.
3
А какво казва Писанието? „Авраам повярва на Бога и това му бе зачетено за оправдание.“
4
Защото заплатата на онзи, който работи, се смята не за милост, а като нещо, което му се полага.
5
Ако обаче някой няма дела, но вярва в Този, Който оправдава дори нечестивия, на него вярата му се зачита за оправдаване.
6
Давид също нарича блажен онзи човек, на когото Бог зачита оправдаване без дела по закона:
7
„Блажени онези, чието беззаконие е простено и чийто грях е покрит!
8
Блажен е онзи човек, на когото Господ няма да вмени грях.“
Римляни 4

Неактивен Maria1234

• Нов участник
  • *
    • Профил
« Отговор #19 -: май 14, 2021, 08:20:17 am »
Нкъде в Библията не е написано, че се спасяваме по някаква си "благодат" чрез вяра  :107:

Казва се следното: " ... обаче, като узнахме, че човек се оправдава не чрез дела по закона, а само чрез вяра в Иисуса Христа, и ние повярвахме в Христа Иисуса, за да се оправдаем чрез вярата в Христа, а не чрез дела по закона..." (Гал. 2: 16)

Павел говори за оправданието с вяра в Христос, а не за някакво си спасение чрез вяра, има голяма разлика.

Освен това в посланието си към Римляните, Павел казва, че Бог ще въздаде на всеки му според делата му. (Рим. 2:6)

Никъде в Божието слово не се казва, че ще се спасим само чрез вяра и нищо повече.

Лъжата, че сме се "спасявали" чрез "благодат" само чрез вяра е сектантска - еретическа дяволска теория, която е измислена, за да се оправдават лъжехристияните -сектанти, че не било необходимо да вършим дела за спасението си. Тази лъжа няма как да бъде истина за християните.

Моят баща е свещеник, а майка ми е богослов по образование, така, че е много трудно някой еретик сектанстващ да ме излъже или измами, това на практика е невъзможно, никой не е успял да ме излъже.  :102:

Неактивен Luki

• Група християни
    • Профил
« Отговор #20 -: май 14, 2021, 09:16:00 am »
Моят баща е свещеник, а майка ми е богослов по образование, така, че е много трудно някой еретик сектанстващ да ме излъже или измами, това на практика е невъзможно, никой не е успял да ме излъже.  :102:--,цитат на Мария1234

А моя баща е Бог Отец!

Неактивен Luki

• Група християни
    • Профил
« Отговор #21 -: май 14, 2021, 09:26:14 am »
Не мога(колкото и да се опитвам) да разбера злобата на някои;право;славни към вярващи които не са от тяхната църква

Неактивен Maria1234

• Нов участник
  • *
    • Профил
« Отговор #22 -: май 14, 2021, 14:48:02 pm »
Моят баща е свещеник, а майка ми е богослов по образование, така, че е много трудно някой еретик сектанстващ да ме излъже или измами, това на практика е невъзможно, никой не е успял да ме излъже.  :102:--,цитат на Мария1234

А моя баща е Бог Отец!

Ясно, значи си се появил като Иисус чрез непорочно зачятие и дори нямаш баща, които те е създал? 
:106:

Значи сега ще трябва да започнем да посещаваме дома ти като място на поклонение на Твоето непорочно заченато Величие?

Неактивен Maria1234

• Нов участник
  • *
    • Профил
« Отговор #23 -: май 14, 2021, 14:55:20 pm »
Не мога(колкото и да се опитвам) да разбера злобата на някои;право;славни към вярващи които не са от тяхната църква

От кога да изобличаваш лъжите и ересите на сектантите се нарича "злоба" ?

Значи според вас не е необходимо да изобличаваме лъжите, измамите и заблудите на погиващите еретици, но е особено важно да обичаме онези, които ни дърпат надолу със заблудите си?

И това, че обичаме хората, означава ли, че трябва да обичаме и техните недостатъци и грехове?

Не казват ли Светите отци на Църквата, че трябва да изобличаваме с любов и уважение онези, които погиват и въвличат и други в погибелта?

Емоционалното и първосигнално мислене на протестантите ме учудва донякъде. Вие мислите не по разум, а по емоционална чувственост.

Държите на всяка цена да накарате ако е възможно да покажете своето нерадание и високо самомнение, дори ако трябва да нараните другите, но когато Ви кажат, че не сте прави и започвате да се сърдите като малките дечица.

Държа да отбележа, че съм израстнала в православно семейство и моят баща - свещеник от БПЦ, ме е научил да обичам, уважавам и почитам всички хора, от всички религии без значние какви са по характер и дали вярват или не.

Винаги съм била възпитавана в дух на любов, но това не значи, че трябва да играя по свирката на някой, които счита себе си за вечно прав, а другите за по - нисши от него.

Съжалявам, но ще трябва да се примирите с факта, че освен протестантско и католическо мнение, има и православно такова и аз държа да си го споделя със всички. На който не му харесва моето мнение - съжалявам, но такъв е животът.  :110:

Неактивен Luki

• Група християни
    • Профил
« Отговор #24 -: май 14, 2021, 16:11:08 pm »
Ясно, значи си се появил като Иисус чрез непорочно зачятие и дори нямаш баща, които те е създал?

Значи сега ще трябва да започнем да посещаваме дома ти като място на поклонение на Твоето непорочно заченато -цитат на Мария1234

Глупости не ми се четат,и не се прави на учудена,много добре разбираш какво съм писал!

Неактивен Luki

• Група християни
    • Профил
« Отговор #25 -: май 14, 2021, 16:15:20 pm »
но това не значи, че трябва да играя по свирката на някой, които счита себе си за вечно прав, а другите за по - нисши от него-цитат на Мария1234

Престани да се самоанализираш !

Неактивен Luki

• Група християни
    • Профил
« Отговор #26 -: май 14, 2021, 16:19:38 pm »
Емоционалното и първосигнално мислене на протестантите ме учудва донякъде. Вие мислите не по разум, а по емоционална чувственост.-цитат на Мария1234

Ти откъде разбра че съм протестант?

Неактивен Maria1234

• Нов участник
  • *
    • Профил
« Отговор #27 -: май 14, 2021, 16:28:50 pm »

Значи сега ще трябва да започнем да посещаваме дома ти като място на поклонение на Твоето непорочно заченато -цитат на Мария1234

Глупости не ми се четат,и не се прави на учудена,много добре разбираш какво съм писал!

Не разбирам, нали съм жена, ще трябва да ми го обясняват като на малко дете.  :107:

Неактивен Maria1234

• Нов участник
  • *
    • Профил
« Отговор #28 -: май 14, 2021, 16:30:30 pm »
но това не значи, че трябва да играя по свирката на някой, които счита себе си за вечно прав, а другите за по - нисши от него-цитат на Мария1234

Престани да се самоанализираш !

Сега и психолог ли стана?  :107:

Неактивен Maria1234

• Нов участник
  • *
    • Профил
« Отговор #29 -: май 14, 2021, 16:32:23 pm »
 :113:
Емоционалното и първосигнално мислене на протестантите ме учудва донякъде. Вие мислите не по разум, а по емоционална чувственост.-цитат на Мария1234

Ти откъде разбра че съм протестант?

Визирам в множествено число и говоря за определен тип хора. Не знам защо се засягаш, изглежда май стрелата е улучила в точното място.  :102: