Автор Тема: Свидетелство- брат Мойсей, бивш мюсюлманин  (Прочетена 1921 пъти)

Неактивен Mike (Gabriel Yoanov)

• Група християни
  • Публикации: 86
  • Матей 6:24-34
    • Профил
Това е свидетелстово на Моисей - мъж от южен Судан. Той го разказа наскоро в нашата църква. Бивш мюсилманин, сега дете на Бога.
(Малко се прекача от сегашно в минало време но, ще се опитам да го опиша максинално ясно.)

(Действието се развива преди г/д. 4г. ~2018) Аз живеех в бежански камп/лагер в Германия. Едно момиче, което работеше там ми каза, че има църква наблизо. Аз не обичах църквите, защото  в африка съм видял много църкви в които няма истинско поклонение. Но така или иначе исках да се обедя лично, че и в тази църква не е Бог(алах).
Като отидох там, цялата проповед беше само за мене и моя начин на живот.
На следващия ден отидох директно в офиса на пастора. И аз си говорих с него и той ме попита „как се чувстваш”. И той ми даде само един подарък. Даде ми само една библия. Преди аз никога не съм чел библия, но само курана съм чел.

(След това учояни) Тези две книги учат две различни неща.
След това рицитира на арабски от курана – „бог(алах) няма син, няма съсед, няма фамилия. Той е сам в неговото царство.” В курана се казва, че Исус е само човек и е само син на жена, но не и на Бог. Освен това ислямът учи, че единствената правилна религия е Ислям. За това аз често се чудех – мюсилманите в сравнение с християните са по-малко. Това означава ли, че останалите хора (християните) не са деца на Бог?

(2017) Пътя ми към Eвропа мина през Либия. Много либийци са събираха на едно място и говореха какво ще направят на християните, като им се даде възможност. Някои от тях са били брутално християни. Това те го правят за да превърнат християните в мюсилмани. Наистина има малко хора, които идват с тази нагласа в европа.

Някои от тези хора имат и орижие. Една нощ имаше инцидент - бяха били едни християни брутално по гърба. Аз се бях уплашил. Имаше кръв навсякъде. Сред пострадалите имаше и мюсюлмани. Но там имаше една жена. Тя се молеше. Тя беше  новородена християнка. Нея дори не я беше страх от тези либийци. Това много ме впечетли и аз я наблюдавах. Тези хора, които не обичат християни не я докоснаха.

След няколко дни вече бяхме по средата на морето. Лодката, в която бяхме започна да потъва. Всички плачеха, защото знаехме че ще умрем. Там беше и тази същата жена. И тя се молеше отново. Изведнъж се появи един кораб и нас ни измъкнаха от водата. След това аз бях убеден, че исляма не е нищо в сравнение с християнството. Просто осъзнах, че исляма е пълен с лъжи.

(2018) По-късно осъзнах, че думите на този пастир водят към вечен живот. Тогава не разбрах, защо той ми даде само една бибилия, НО днес знам. Библията е нашия учител и съветник! Днес (2022) мога да го потвърдя, че наистина библията е учител и съветник. Тогава аз не можех да чета добре на английскки и помолих пастиря да ми чете. И той го направи. Днес обаче вече мога сам да чета.

Освен това това тук в тази църква бях научен кой е Исус. След това бях и кръстен. Много важни текстове за мен от тогава са : Йоан 3:3,Филипяни 4:13, ПС 34:1-14 и ПС 150 

(2019) За жалост ме върнаха в Италия. И там нещата бяха много зле за мен. Нямаше никаква надежда да мога да се върна в Германия. Но пастора говори с мен и ме насърчаваше да гледам само към Бог, а не на обстоятелствата.  (Няма значение с колко други хора
какво се случва, само към Бог да гледам.) Една сестра ми даваше линк към църквата та да мога да слушам. Бях отчаян, защото нямах право да се върна обратно.

Но преди известно време, като по чудо ми дадоха документи. След около 2,5г. отново съм тук. Вашата любов, от всеки един от вас тука, ми прокара някак си път да се върна - благодаря ви. Така, че аз намерих истинско поклонение тук!

От днес братя и сестри – нека библията бъде вашия учител в този свят. Няма нищо на този свят, което да носи живот, но само тази книга. Слава на Бога! Амин.

Това са думите на младия (във вярата) Мойсей.
Мен много ме впечетли как, как най-вече силата на молитвата
и също така истинското поклонение са го привлекли към истината.
Освен това той говори и за любов на практика.
Тези три неща, наистина различават всяка религия (също така в християнските среди религиозността) от истинската вяра подкрепена от дела!

Бог с Вас и Вие с Него!

ПС: Теми свързани с тази
- Основно разбиране на Библията.
- Истината за Бог и благовестието (и благовестването).
"Затова ви казвам: Не се безпокойте за живота си... Не е ли животът повече от храната, и тялото?" Моля виж Матей 6:24-34 http://stani-hristianin.com/forum/index.php/topic,394.10.html

Неактивен Luki

• Група християни
  • Публикации: 308
    • Профил
Re: Свидетелство- брат Мойсей, бивш мюсюлманин
« Отговор #1 -: май 20, 2022, 19:03:08 pm »
Просто осъзнах,че исляма е пълен с лъжи-цитат на Майк

Кой е лъжец, освен онзи, който отрича, че Исус е Христос? Този е антихрист, който се отрича от Отца и от Сина.
1Йоан 2:22

Неактивен green mile

• Група християни
  • Публикации: 849
    • Профил
човек остава отговорен завинаги за това,
което e опитомил...

А.С. Екзюпери, Малкият принц

its realy perfect

rachem

Неактивен green mile

• Група християни