Автор Тема: Грешките на Православната църква  (Прочетена 51602 пъти)

Неактивен Петър

  • Група християни
  • *******
  • Публикации: 909
    • Профил
Re: Грешките на Православната църква
« Отговор #120 -: септември 15, 2021, 22:08:06 pm »

Левски не е бил протестант, а мюсюлманите са убивали само тялото, но не и душата, а вие убивате душата, а пощадявате тялото. :)

Освен това, протестантите в Османската империя са работили против българското православие и когато турците са убивали българи, протестанстващите секташи са стояли настрана от тогавашните събития. ;)

Освен това, протестантска Англия, помага на ислямска Турция в борбата й против православните народи на Балканите. Показателно за еретическата омраза към Божите чеда. ;)
Левски не е бил протестант, но за да избегне турците се е придвижвал на места облечен като протестантски учител с протестантски брошури.
Това е православен сайт за книги:
https://www.birdhousesofia.com/p/%D0%B7%D0%B0%D1%81%D0%BB%D1%83%D0%B3%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80/

А православна Русия защо ни изоставя 1885 г., а стихотворенията не само за възхвала, а и разочарование от нея?

Неактивен Петър

  • Група християни
  • *******
  • Публикации: 909
    • Профил
Re: Грешките на Православната църква
« Отговор #121 -: септември 15, 2021, 23:42:43 pm »

Мюсюлманите са хиляди пъти по - добри и свестни християни по душа, от Вас - злите слуги на дявола.

...мюсюлманите са убивали само тялото, но не и душата...

Вие с тези думи поругавате паметта на моите предци, борили се и загинали в борба с турците мюсюлмани!
Вие защитавате мюсюлманите избили толкова невинни хора, личи си каква християнка сте!
Където са минали турци мюсюлмани само пустош, опустошиха хубавата ни страна и Вие сте им съюзничка, как не Ви е срам!?

Ето четете какво са направили в Унгария, пустош:
https://duma.bg/turskoto-prisastvie-v-ungariya-(1526-1686)-n120201

Преди турското нашествие унгарската земя е била почти изцяло култивирана. Типичните за средновековната епоха села с китни дворове, малки къщички, покрити със сламени покриви, в средата на десетките грижливо обработени нивици, напоявани от многобройни потоци и езерца, заобиколени от горички и пасища - това е представлявала безкрайната унгарска равнина.
Турското нашествие променя всичко. Огромни части от територията на страната са напълно изоставени. Горите са изсечени. Езерата се превръщат в зловонни блата. При отсъствието на човешки грижи ветровете и сезонните приливи на реките ерозират и постепенно алкализират плодородната дотогава почва. Земеделието секва. Дори скотовъдството се оказва твърде рисковано пред опасността от набези на постоянно върлуващите турски шайки. В гъстонаселените допреди нашествието феодални имения, където са се намирали по 25-30 села, тук-там остават малки укрепени градчета.

Земята запустява. Така се ражда унгарската пуста.

Пустата не е природно явление, а последица от разрушителната дейност на турските завоеватели.

Настъпва всеобщ стопански и човешки упадък. Климатът в тази част на Централна Европа също се променя.

Изпаренията от блатата, необичайните летни жеги, свръхстудените зимни нощи, оскъдицата на чиста питейна вода и други, съпътстващи разрухата, фактори обричат на болести оцелялото население. Често избухват епидемии от Morbus Hungaricus - вид тифоидно заболяване, името на което медицинската наука взема от разпространението му по унгарските земи. Маларията и дизентерията са друга съпътстваща напаст.
Всичко това води до драстично намаляване на населението на цели области. По пътя на своето нашествие османлиите заграбват онова, което може да има стойност и унищожават всичко, което смятат за непотребно. Старците са избити на място. Оцелелите се подлагат на жестока експлоатация. Пет-шестгодишните момчета насилствено се отделят от семействата им, за да се обучават за войници и да попълват еничерските табори. Десетки хиляди - главно жени и невръстни деца - са отвлечени за продан на пазарите за роби в Истанбул. Песните и преданията за "три синджира роби" не са единствено плод на творчеството на балканските народи. Приложените тук късносредновековни унгарски гравюри нагледно показват опустошените от турския поробител унгарски земи.
Многобройни са фактите, свидетелстващи за насилията и жестокостите на поробителя. В Почай, недалеч от Дебрецен, турският паша плаща на своите еничари по един талер за всяка отсечена християнска глава. От друго селище в района - Секейхида - в робство са отведени четири хиляди пленници. Населението на Трансданубия - земите на запад от р. Дунав - намалява с две трети: в началото на 16 век то е възлизало на 900 хиляди, а в края на 17 век наброява само 300 хиляди. Област Бихар, с население от 42 хиляди преди нашествието, след освобождението се оказва с около 5 хиляди души. В областите Толна и Бараня оцеляват само неколкостотин. От 11-те хиляди домакинства в област Шомоди оцелелите през 1671 г. са едва 106 домакинства. В съседната област Бекеш пък оцеляват само 2 домакинства. Приложените тук карти на районите около Будапеща нагледно показват гибелните последици от османското "присъствие": 100 години след освобождението на унгарските земи близо четири пети от селищата в тези територии напълно са съсипани.
Друга злокобна последица от турското робство е резкият спад на дела на унгарския етнос.

Турците мюсюлмани изклаха толкова невинни души, жени, деца, карали са български жени, млади християнки да им играят голи хора, изнасилвали са наред, недейте повече да обиждате мен, моите братя и сестри евангелисти, както и да поругавате паметта на прадедите ми!
Прабаба ми е виждала как са избивали деца, да ти напиша ли как, а, не били убивали души, не Ви е срам да го пишете и да го мислите даже!!!

Мюсюлманите били християни...
Вие някаква комунистка ли сте?
От старите номенклатурни комунисти?
Защитавате престъпници, подложили на геноцид толкова народи!?!?!?
« Последна редакция: септември 16, 2021, 00:11:49 am от нищ по дух »