Автор Тема: Как трябва да се отнасят истинските християни към ерес  (Прочетена 31287 пъти)

Неактивен Петър

• Група християни
  • Публикации: 909
    • Профил
Re: Как трябва да се отнасят истинските християни към ер
« Отговор #60 -: февруари 27, 2021, 21:18:26 pm »
Брате Данаиле, благодаря ти за темата! Много е хубава. Искам да знаеш, че чета всичко, което пишеш и в останалите теми, макар да не ти отговарям. Повечето неща и аз съм ги писал. Радвам се на присъствието ти тук, защото с всеки твой пост потвърждаваш написаното в моите постове през годините. По-малко се впрягай с еретиците.

И НА ТОВА СИГУРНО СЪЩО СЕ РАДВАШ:

... на на нас православните въобще не ни пука за вас еретиците. Ако искате се самоубийте всичките от мъка за това, че се кланяме на икони и светци.

НА ТОВА ЛИ СЕ РАДВАШ...

БОГ ЩЕ ВИ СЪДИ ЗА ВСИЧКО ТОВА, ЗА ПОДТИКВАНЕ КЪМ САМОУБИЙСТВО, ЗА ПОДСТРЕКАТЕЛСТВО ЗА УБИЙСТВО, ЗА НАСАЖДАНЕ НА ОМРАЗА КЪМ ХРИСТИЯНИ!
ЗАПОМНЕТЕ ГО!
БОГ Е ВИДЯЛ И ВСИЧКО ТОВА, ДАНО Е МИЛОСТИВ КЪМ ВАС!

Неактивен Danail

• Група християни
  • Публикации: 175
    • Профил
« Отговор #61 -: февруари 27, 2021, 21:47:11 pm »
Брате Данаиле, благодаря ти за темата! Много е хубава. Искам да знаеш, че чета всичко, което пишеш и в останалите теми, макар да не ти отговарям. Повечето неща и аз съм ги писал. Радвам се на присъствието ти тук, защото с всеки твой пост потвърждаваш написаното в моите постове през годините. По-малко се впрягай с еретиците.

И НА ТОВА СИГУРНО СЪЩО СЕ РАДВАШ:

... на на нас православните въобще не ни пука за вас еретиците. Ако искате се самоубийте всичките от мъка за това, че се кланяме на икони и светци.

НА ТОВА ЛИ СЕ РАДВАШ...

БОГ ЩЕ ВИ СЪДИ ЗА ВСИЧКО ТОВА, ЗА ПОДТИКВАНЕ КЪМ САМОУБИЙСТВО, ЗА ПОДСТРЕКАТЕЛСТВО ЗА УБИЙСТВО, ЗА НАСАЖДАНЕ НА ОМРАЗА КЪМ ХРИСТИЯНИ!
ЗАПОМНЕТЕ ГО!
БОГ Е ВИДЯЛ И ВСИЧКО ТОВА, ДАНО Е МИЛОСТИВ КЪМ ВАС!

Не пиши с главни букви, защото това е проява на лошо възпитание и говори за липса на култура на пишещия с главни букви.

Връщам се на темата - да плачем ли за вас, загдето вие злите еретици и богоборци сте изпаднали в ерес и сте обявили война на Бога и Църквата Му?

И да, радваме се, когато вие изпадате в гняв, защото вашите емоции ви издават като психически обременени индивиди. Самият Бог е казал: " Радвайте се и се веселете, защото голяма е наградата ви на небесата; тъй бяха гонени и пророците, които бяха преди вас." (Мат. 5:11, 12)

Мислиш ли, че като оревеш оратълка ще постигнеш нещо?

И не лъжи за нас православните, ние не искаме смъртта ви. Това е лично мое мнение с което не ангажирам православните си събратя. Деветата Божия запове е не лъжесвидетелстувай, а ти го правиш? Защо?

И не говори от името на Бог, защото първо не познаваш Бога, второ не си достатъчно компетентен по християнската вяра за да даваш определения, какво можем да правим и какво не.

И пак ще потвърдя думите си казани в предишният постигн: На мен не ми пука за вас, ако искате се самоубийте всички вкупом, все ми е тая.  :107:

Възлюби ближния си като себе си.

Неактивен Luki

• Група християни
  • Публикации: 308
    • Профил
« Отговор #62 -: февруари 27, 2021, 22:21:04 pm »

И пак ще потвърдя думите си казани в предишният постигн: На мен не ми пука за вас, ако искате се самоубийте всички вкупом, все ми е тая.-цитат на Danail

Ти си психопат

Неактивен Петър

• Група християни
    • Профил
« Отговор #63 -: февруари 27, 2021, 22:26:15 pm »
И пак ще потвърдя думите си казани в предишният постигн: На мен не ми пука за вас, ако искате се самоубийте всички вкупом, все ми е тая. 

Това ли ви учат в православието?
Нямаш място тука, кой е дошъл от протестантите при теб и те е обиждал, кой и кога те кълнял, кой и кога протестант в православна църква е влязъл и е хулил някого там, но ти идваш тук, където е имало спорове, но подобен изказ не е имало!
Ти не знаеш с какви хора пишеш, всеки със своите проблеми и мъка, ти ли ще пишеш да се самоубиваме, А? Ти ли? Кой си ти, кой?
Покай се пред Бога, докато не е късно!

« Последна редакция: февруари 27, 2021, 22:33:10 pm от ... »

Неактивен Петър

• Група християни
    • Профил
« Отговор #64 -: февруари 27, 2021, 22:55:28 pm »
Православни и на ТОВА ли се РАДВАТЕ:
И да, радваме се, когато вие изпадате в гняв, защото вашите емоции ви издават като психически обременени индивиди. Самият Бог е казал: " Радвайте се и се веселете, защото голяма е наградата ви на небесата; тъй бяха гонени и пророците, които бяха преди вас." (Мат. 5:11, 12)

И не лъжи за нас православните, ние не искаме смъртта ви. Това е лично мое мнение с което не ангажирам православните си събратя. Деветата Божия запове е не лъжесвидетелстувай, а ти го правиш? Защо?

Ти си доказателството, което отдавна чаках да се появи, дали ангажираш или не православните, Пламен го е видял и прочел, пише че всичко е прочел и ти се радва, без да ти напише, че така не се говори, ти имаш заповед да обичаш враговете си, ако протестантите са ти враг, Господ Иисус Христос е наредил всеки християнин да обича и враговете си, но до тук ти показа какво обичаш.
Кой срещу кого воюва се доказа вече.
Писано е, каква е войната, а вие желаете смърт, така ли спасявате хората, А, така ли?

Неактивен timo2

• Група християни
  • Публикации: 628
    • Профил
« Отговор #65 -: февруари 27, 2021, 23:46:54 pm »

Ти си доказателството, което отдавна чаках да се появи, дали ангажираш или не православните, Пламен го е видял и прочел, пише че всичко е прочел и ти се радва, без да ти напише, че така не се говори, ти имаш заповед да обичаш враговете си, ако протестантите са ти враг, Господ Иисус Христос е наредил всеки християнин да обича и враговете си, но до тук ти показа какво обичаш.
Писано е, каква е войната, а вие желаете смърт, така ли спасявате хората, А, така ли?

Такова е било и още е такова положението в страната ни, непознати братко(или сестро) Комунистите определяха кои са народни врагове а превославните кои са еретици и сектанти. Сякаш ние имаме представителство в управлението на страната ни, медиите ни възхваляват, получаваме държавни субсидии и заплати и се оплакваме че ни гонят. Големи лицемери сме ние а православните – светена вода. :107:
- Правете на другите това, което искате да правят и на вас!

Неактивен Danail

• Група християни
    • Профил
« Отговор #66 -: февруари 28, 2021, 08:23:58 am »

С еретици и бесни скотове не се влиза в разговор. Ние никога няма да станем едно цяло с вас и никога няма да ви заобичаме. Обичаме само тези, които са православни. Вие не сте ни братя, нито сте ни ближни и никога няма да бъдете християни, понеже учението ви не е от Бог, а от лукавия.

Неактивен Danail

• Група християни
    • Профил
« Отговор #67 -: февруари 28, 2021, 10:18:01 am »
Бягам надалеч от този сатанински антихристиянски форум - свърталище на протестантски демони и изроди. По добре живот в горите при дивите животни, отколкото да живея сред бесни долнопробни, гнусни и отвратителни протестантски изверги, мръсни изорди, античовеци, лукави боклуци, ортаци на Сатаната и врагове на моя Господ Бог Иисус Христос.

Бягайте православни братя от този нечестив сайт в който обладаните сатанисти хулят православието и служат заедно с дявола против нас християните.

Бягайте от тази протестантска пасмина, банда изроди и нечестивци. Участието ми тук в този гнусен форум приключи завинаги. Анатема за богоборците!

Неактивен Петър

• Група християни
    • Профил
« Отговор #68 -: февруари 28, 2021, 14:26:01 pm »
Бягам надалеч от този сатанински антихристиянски форум - свърталище на протестантски демони и изроди. По добре живот в горите при дивите животни, отколкото да живея сред бесни долнопробни, гнусни и отвратителни протестантски изверги, мръсни изорди, античовеци, лукави боклуци, ортаци на Сатаната и врагове на моя Господ Бог Иисус Христос.

Бягайте православни братя от този нечестив сайт в който обладаните сатанисти хулят православието и служат заедно с дявола против нас християните.

Бягайте от тази протестантска пасмина, банда изроди и нечестивци. Участието ми тук в този гнусен форум приключи завинаги. Анатема за богоборците!

Стоенето в този форум е жива загуба на време. Не виждам смисъл ние православните да имаме нещо общо с протестантските дяволи и сатанисти. Тези са толкова обладани от злоба към православието, че е по-добре да бягаме в горите и планините, отколкото да живеем с нечовешки изроди. Аз лично повече няма да пиша в този гнусен антихристиянски форум и да чета глупостите на еретически безбожници, които служат на лукавия. Съветвам и всички православни да бягат надалче от изродите - нечовеци- еретици и духоборци. Светците са ни предупредили, че с хора, които нямат нищо общо с нашата вяра не се говори, не се спори и не се срещат заедно. Аз ще послушам примера на св. отци и ще бягам от гнусните изверги надалече за да спася душата си от протестантските дяволи, врагове на Христа. По-добре живот в гората с дивите зверове, отколкото живот сред протестантски изверги. Анатема богоборци! Бягам надалеч от вас гнусни изверги.

Господи, Ти всичко виждаш, чуваш и усещаш мислите на всички, прости на този човек, написал всички лоши думи срещу християните в този форум и навсякъде и нека тези лоши думи и помисли бъдат изгорени в огъня на Святия Ти Дух, Господи!
Амин.
Кръвта на Господа Исуса Христа върху всички християни в този форум, Божията Сила върху всички християни в този форум, Святия Дух върху всички християни в този форум!
Амин.

Братя и сестри в Господа, не бойте се, Господ е с нас, но трябва да се укрепваме и да не се предаваме, защото целта на врага е да ни сплаши и обърка, със лоши думи, омраза и клетви, но те нямат сила пред Добрия Господ, Който познава Своите Си!
Амин.

Нека си припомним думите на апостол Павел към ефесяните:

Най-после, заяквайте в Господа и в силата на Неговото могъщество.   
Облечете се в Божието всеоръжие, за да можете да устоите срещу хитростите на дявола.   
Защото нашата борба не е срещу кръв и плът, а срещу началствата, срещу властите, срещу световните управители на тази тъмнота, срещу злите духове под небето.   
Затова вземете Божието всеоръжие, за да можете да противостоите в злия ден и като надвиете на всичко, да устоите. 
 И така, стойте препасани с истина през кръста си и облечени в правдата за бронен нагръдник;   и с краката си обути с готовност чрез благовестието на мира.   
 А освен всичко това вземете вярата за щит, с който ще можете да угасите всички огнени стрели на лукавия;    вземете също за шлем спасението и меча на Духа, който е Божието слово;   като се молите в Духа по всяко време с всякаква молитва и прошение, бодърствайте в това с неуморно постоянство и молба за всички светии.
Ефесяни 6:10‭-‬18
Амин.
« Последна редакция: февруари 28, 2021, 14:33:06 pm от нищ по дух »

Неактивен alex

• Global Moderator
  • Публикации: 1136
    • Профил
« Отговор #69 -: февруари 28, 2021, 18:04:47 pm »
От много отдавна не съм писал във форума. Чета го обаче. Виждам, че в него освен брат Пламен са се регистрирали и други  християни с православна верова ориентация/визирам брат Данаил/, което ме радва. Според мен това е добре за репутацията и идейното съдържание на самия форум. Така той се експонира като един наистина общохристиянски форум. За съжаление не виждам в него да пишат редовно представители на адвентизма, католицизма и още други неизброени християнски изповедания. И сега реших - без да засягам никого, без да използвам някакъв поучителен тон, да цитирам добросъвестно един абзатц от статия на един гръцки богослов. Надявам се дискутиращите в този форум, особено православните, да разберат духа на написаното в споменатата статия, както и целта, която архимандритът си е поставил с написването й. "Има много православни, които на никого не могат да помогнат и да го направят православен със своето поведение, защото постоянно вървят със свит юмрук и другият не иска да стане православен по този начин. И кое е страшното – че този, който върви със свит юмрук, знае перфектно догматите и това, което вярва, е много истинно, но духът, с който постъпва, не е православен. Не знам. Кое предшества? Мисля, че и двете са нужни – и да вярваш правилно нещата, и да ги живееш правилно. И да си православен по вяра, но и да се държиш православно. Защото, да те попитам нещо – по начина, по който говориш понякога, помогнал ли си на някой да стане православен, да доближи Църквата? Един приятел в чужбина, в Единбург, ми каза: преди време дойде някой, който работи в BBC, протестант, не е православен, не е от Църквата, но се вълнува, наблюдава св. Литургия, службите, там служат на английски, и отишъл и накрая му казал:

- Отче, чувствам напоследък, че Христос ме зове. Но не зная къде да отида, в коя църква да отида? При тебе да дойда? При римокатолиците? При протестантите? Къде?

И другият казва сега – ах, каква възможност! как се казва, каква възможност да клъвне, да го грабнеш, нищо не е, грабни го – би казал някой. И този мой приятел свещеник, който е много ерудиран, катехизирал е и кръстил много инославни, му казал:

- Да прославяш Бога, задето чувстваш, че Той те зове и да се молиш да ти покаже къде да отидеш!
Страшен отговор, докато отецът е православен. Той можеше да му каже при „Нас ще дойдеш, да не те будалкат! Тук е Истината!“

Но не му го казал. И този човек ходи там, в този храм и ще се кръсти и ще се катехизира и ще стане православен. Защо? Защото този познат свещеник излъчва не само православните догми, но и православния етос, който ние много пъти нямаме.

Нека създадем тази православна атмосфера около нас, която другият да вдишва, и ти го обичаш, ако ще да е различен от теб; и му казваш това е моята вяра, имам такава широка вяра, такъв Бог, Който ме прави строг със себе си, но уютен с теб, както искаш, както можеш, не мога да те притискам. Така той се услажда и те доближава." https://pravoslaven-sviat.org/2018/02/06/prawoslawen-po-wqra-eretik/ От мен ще добавя. Ако Православието е истинското християнство, както православните го заявяват, ТО Е СВЕТОВНИЯТ НОСИТЕЛ НА ЛЮБОВТА, ЗАЩОТО БОГ, КОГОТО ИЗПОВЯДВА ПРАВОСЛАВНОТО ХРИСТИЯНСТВО Е ЛЮБОВ. Следва, че ДУХЪТ НА ПРАВОСЛАВИЕТО Е ДУХЪТ НА ЛЮБОВТА.  И в тази, толкова вече станала банална библейска фраза, превърнала се сякаш в банален верски девиз, в случая аз не влагам формализъм. Нима в основата на тази нравствена релизия "ХРИСТИЯНСКА ЛЮБОВ" не стои ХРИСТИЯНСКОТО СМИРЕНИЕ? Нима изпълнения с обич не е изоставил завинаги предрасъдъците на гордостта - най-голямия грях, в който изпадна и сам ангелът Деница? Не празнословието, не познанието на православните догми правят православния християнин успешен проповедник, а истината изказана в смирение, обич и уважение към образа Божи в събеседника - православен, инославен или еретик... В повечето от случаите смирението е завесата, зад която се открива арената на християнската любов, поради което събеседниците ни вярват, а понякога и следват... А знаем думите Христови, че по това всички ще познаят дали сме Негови ученици - ако имаме любов помежду си. На практика това ще рече да обърнем и другата буза, ако някой иска да ни удари по едната - но не от малодушие или овчедушие, но от висотата на християнското смирение. Нека Бог да ни благослови!!!

Има доста да учат православните от теб.  :111:
Бог да те закриля!

Неактивен Петър

• Група християни
    • Профил
« Отговор #70 -: февруари 28, 2021, 23:17:07 pm »

Такова е било и още е такова положението в страната ни, непознати братко(или сестро) Комунистите определяха кои са народни врагове а превославните кои са еретици и сектанти. Сякаш ние имаме представителство в управлението на страната ни, медиите ни възхваляват, получаваме държавни субсидии и заплати и се оплакваме че ни гонят. Големи лицемери сме ние а православните – светена вода. :107:
Брате, аз съм Петър, може да не си забелязал, но от време на време сменям никнейма, защото е важно не името, а това което пиша или предлагам от някъде, където друг го е написал, защото разбрах, че има отношение към пишещия, когато се знае кой е точно.
Благодаря ти, че си тук и си ми брат в Господа!
Понеже някои се обиждат от определени думи, но в същото време се вижда какви са, нека прочетат това, макар че тях не ги интересува Истината:

ДОЛУ РЕЛИГИЯТА!
от Дейвид Уилкерсън

https://worldchallenge.org/node/5081

Неактивен Danail

• Група християни
    • Профил

Брате, аз съм Петър, може да не си забелязал, но от време на време сменям никнейма, защото е важно не името, а това което пиша или предлагам от някъде, където друг го е написал, защото разбрах, че има отношение към пишещия, когато се знае кой е точно.
Благодаря ти, че си тук и си ми брат в Господа!
Понеже някои се обиждат от определени думи, но в същото време се вижда какви са, нека прочетат това, макар че тях не ги интересува Истината:

ДОЛУ РЕЛИГИЯТА!
от Дейвид Уилкерсън

https://worldchallenge.org/node/5081

ДА ЖИВЕЕ РЕЛИГИЯТА И ГОЛЯМ НАДЪРВЕН КУР ЗА ШИБАНЯКА ДЕЙВИД УИЛКЕРСЪН, КОЙТО В МОМЕНТА  ГОРИ В АДА.

Майната ви скапани безбожници, анатема за вас врагове на Христос!!!

Неактивен Danail

• Група християни
    • Профил

И пак ще потвърдя думите си казани в предишният постигн: На мен не ми пука за вас, ако искате се самоубийте всички вкупом, все ми е тая.-цитат на Danail

Ти си психопат

По - добре психопат, отколкото гнусен и мизерен педераст като тебе. Майната ти чифут и Сбогом, повече на такива като вас няма да пиша. Стойте далеч от мен скапаняци. Сбогом!

Неактивен Петър

• Група християни
    • Профил
ДА ЖИВЕЕ РЕЛИГИЯТА И ГОЛЯМ НАДЪРВЕН КУР ЗА ШИБАНЯКА ДЕЙВИД УИЛКЕРСЪН, КОЙТО В МОМЕНТА  ГОРИ В АДА.

Майната ви скапани безбожници, анатема за вас врагове на Христос!!!
Ти си срам, не само за православното християнство, ти си срам за всички човеци, но доказваш за пореден път що си, потомъко на комунисти атеисти, покай се, защото от думите си се осъдил вече!

Неактивен Петър

• Група християни
    • Профил

Ти си психопат

По - добре психопат, отколкото гнусен и мизерен педераст като тебе. Майната ти чифут и Сбогом, повече на такива като вас няма да пиша. Стойте далеч от мен скапаняци. Сбогом!
Ей, не обиждай брата ми в Господа, Luki, че и Господ не може да ти помогне, ти от дума не разбираш ли или това е част от обучението ти!
« Последна редакция: март 01, 2021, 09:17:53 am от нищ по дух »