Автор Тема: Духовен меч за всекидневно воюване  (Прочетена 63037 пъти)

Неактивен green mile

• Група християни
  • Публикации: 768
    • Профил
Re: Духовен меч за всекидневно воюване
« Отговор #420 -: май 15, 2023, 08:27:25 am »
Господ е Сила на живота ми,
от какво ще се уплаша.
Псалми
човек остава отговорен завинаги за това,
което e опитомил...

А.С. Екзюпери, Малкият принц

its realy perfect

rachem

Неактивен hristiqnin

• Група християни
  • Публикации: 922
    • Профил
« Отговор #421 -: май 15, 2023, 20:35:20 pm »
от какво ще се уплаша.
Псалми
“  28. Но знаем, че всичко съдействува за добро на тия, които любят Бога, които са призовани според Неговото намерение.
  29. Защото, които предузна, тях и предопредели да бъдат съобразни с образа на Сина Му, за да бъде Той първороден между много братя;
  30. а които предопредели, тях и призова; а които призова, тях и оправда, а които оправда, тях и прослави.
  31. И тъй, какво да кажем за това? Ако Бог е откъм нас, кой ще бъде против нас?
  32. Оня, Който не пожали Своя Син, но Го предаде за всички ни, как не ще ни подари заедно с Него и всичко?
  33. Кой ще обвини Божиите избрани? Бог ли, Който ги оправдава?
  34. Кой е оня, който ще ги осъжда? Христос Исус ли, Който умря, а при това и биде възкресен от мъртвите, Който е от дясната страна на Бога, и Който ходатайствува за нас?
  35. Кой ще ни отлъчи от Христовата любов? скръб ли, или утеснение, гонение или глад, голота, беда, или нож?
  36. (защото, както е писано:
"Убивани сме заради Тебе цял ден;
Считани сме като овце за клане").
  37. Не; във всичко това ставаме повече от победители чрез Този, Който ни е възлюбил.
  38. Понеже съм уверен, че нито смърт, нито живот, нито ангели, нито власти, нито сегашното, нито бъдещето, нито сили,
  39. нито височина, нито дълбочина, нито кое да било друго създание ще може да ни отлъчи от Божията любов, която е в Христа Исуса, нашия Господ.“(Римл. 8 гл.)!Амин!АлилуЯ!

Неактивен Петър

• Група християни
  • Публикации: 900
    • Профил
« Отговор #422 -: май 16, 2023, 09:22:31 am »
А според обещанието Му очакваме ново небе и нова земя, в която да живее правда.
2 Петър 3:13

И видях ново небе и нова земя; защото първото небе и първата земя бяха преминали; и море нямаше вече.
Откровението на Йоан 21:1

Амин!

Неактивен green mile

• Група християни
  • Публикации: 768
    • Профил
« Отговор #423 -: май 16, 2023, 11:39:02 am »
от какво ще се уплаша.
Псалми
“  28. Но знаем, че всичко съдействува за добро на тия, които любят Бога, които са призовани според Неговото намерение.
  29. Защото, които предузна, тях и предопредели да бъдат съобразни с образа на Сина Му, за да бъде Той първороден между много братя;
  30. а които предопредели, тях и призова; а които призова, тях и оправда, а които оправда, тях и прослави.
  32. Оня, Който не пожали Своя Син, но Го предаде за всички ни, как не ще ни подари заедно с Него и всичко?
  34. Кой е оня, който ще ги осъжда? Христос Исус ли, Който умря, а при това и биде възкресен от мъртвите, Който е от дясната страна на Бога, и Който ходатайствува за нас?
  35. Кой ще ни отлъчи от Христовата любов? скръб ли, или утеснение, гонение или глад, голота, беда, или нож?
  37. Не; във всичко това ставаме повече от победители чрез Този, Който ни е възлюбил.
  38. Понеже съм уверен, че нито смърт, нито живот, нито ангели, нито власти, нито сегашното, нито бъдещето, нито сили,
  39. нито височина, нито дълбочина, нито кое да било друго създание ще може да ни отлъчи от Божията любов, която е в Христа Исуса, нашия Господ.“(Римл. 8 гл.)!Амин!АлилуЯ!

нито смърт, нито живот, нито ангели, нито власти, нито сегашното, нито бъдещето, нито сили,
  39. нито височина, нито дълбочина, нито кое да било друго създание ще може да ни отлъчи от Божията любов, която е в Христа Исуса,

Височина, дълбочина....
Нито каквото и да било друго създание

Защо пише създание, винаги съм се питала

28. Но знаем, че всичко съдействува за добро на тия, които любят Бога, които са призовани според Неговото намерение.

Как да разбера, че или дали съм призована?

Благодаря

писано:

Как да разбирам,
Убивани сме заради Тебе
цял ден?

Благодаря
« Последна редакция: май 16, 2023, 11:44:37 am от green mile »
човек остава отговорен завинаги за това,
което e опитомил...

А.С. Екзюпери, Малкият принц

its realy perfect

rachem

Неактивен hristiqnin

• Група християни
  • Публикации: 922
    • Профил
« Отговор #424 -: май 16, 2023, 21:01:12 pm »
от какво ще се уплаша.
Псалми

нито смърт, нито живот, нито ангели, нито власти, нито сегашното, нито бъдещето, нито сили,
  39. нито височина, нито дълбочина, нито кое да било друго създание ще може да ни отлъчи от Божията любов, която е в Христа Исуса,

Височина, дълбочина....
Нито каквото и да било друго създание

Защо пише създание, винаги съм се питала

28. Но знаем, че всичко съдействува за добро на тия, които любят Бога, които са призовани според Неговото намерение.

Как да разбера, че или дали съм призована?

Благодаря

писано:

Как да разбирам,
Убивани сме заради Тебе
цял ден?

Благодаря
Използвайки “създание“,апостол Павел казва,че никой и нищо,вкл. и ние самите,защото всичко и всеки,освен Бог,е създание,не може да ни отлъчи от Божията любов,която е в Христа Исуса,нашия Господ,Комуто да бъде вечна слава!Амин!АлилуЯ!Спасението ни е абсолютно,100%-во сигурно,заради Христовата Жертва!
След като вярваш в Спасителя,покаяла си се за греховете си и си положила упованието си в Него,то ти си предузната,предопределена,призована,оправдана и прославена от Бога!Това е твоят статут като небесна жителка,като поданичка на Божието Царство!Амин!АлилуЯ!
По времето на апостолите християните са убивани заради вярата си от евреи и езичници.Всички апостоли,с изкл. на апостол Йоан,умират като мъченици за Христа!Тук апостол Павел цитира “Пс. 44:22“,чийто пълен текст ще цитирам сега:
“ 1. (По слав. 43). За първия певец. Поучение за Кореевите синове.
Боже, с ушите си сме чули, нашите бащи са ни разказвали,
Какво дело си извършил в техните дни, в древните времена.
  2. Ти си изгонил с ръката Си народи, а тях си насадил;
Съкрушил си племена, а тях си разпространил.
  3. Защото не завладяха земята със своя меч,
Нито тяхната мишца ги спаси,
Но Твоята десница и Твоята мишца, и светлостта на Твоето лице,
Защото Твоето благоволение беше към тях.
  4. Ти си Цар мой, Боже;
Заповядай да стават победи за Якова.
  5. Чрез Тебе ще повалим неприятелите си; Чрез Твоето име ще стъпчем ония, които се повдигат против нас.
  6. Защото няма да уповавам на лъка си,
Нито ще ме избави мечът ми.
  7. Защото Ти си ни избавил от противниците ни,
И посрамил си ония, които ни мразят.
  8. С Бога ще се хвалим всеки ден,
И името Ти ще славословим до века. (Села).
  9. Но сега Ти си ни отхвърлил и посрамил,
И не излизат вече с нашите войски.
  10. Правиш ни да се върнем назад пред противника;
И мразещите ни обират ни за себе си.
  11. Предал си ни като овце за ядене,
И разпръснал си ни между народите.
  12. Продал си Своите люде за нищо,
И не си спечелил от цената им.
  13. Правиш ни за укор на съседите ни,
За присмех и поругание на ония, които са около нас.
  14. Правиш ни за поговорка между народите,
За кимване с глава между племената.
  15. Всеки ден позорът ми е пред мене,
И срамът на лицето ми ме покрива,
  16. Поради гласа на онзи, който укорява и хули,
Поради неприятеля и отмъстителя.
  17. Всичко това дойде върху нас;
Обаче ние не Те забравихме,
Нито станахме неверни на Твоя завет.
  18. Сърцето ни не се върна назад,
Нито се отклониха стъпките ни от Твоя път,
  19. Макар Ти да си ни съкрушил в пусто място {Еврейски: Място на чакали.}*.
И да си ни покрил с мрачна сянка.
  20. Ако сме забравили името на нашия Бог,
Или сме прострели ръцете си към чужд Бог,
  21. То не ще ли Бог да издири това?
Защото Той знае тайните на сърцето.
  22. Не! ние сме убивани заради Тебе цял ден,
Считани сме като овце за клане,
  23. Събуди се, Господи, защо спиш?
Стани, не ни отхвърляй за винаги.
  24. Защо криеш лицето Си,
И забравяш неволята ни и угнетението ни?
  25. Защото душата ни е снишена до пръстта;
Коремът ни е прилепнал до земята.
  26. Стани да ни помогнеш,
И Избави ни заради милосърдието Си.“!Амин!
Бог да те благослови и води чрез Духа Си,грийн майл!Амин!