Автор Тема: Инструментална/електронна/ транскомуникация  (Прочетена 1829 пъти)

Неактивен stucyte

 • Група християни
 • *******
 • Публикации: 22
  • Профил
По-долу ще препубликувам една статия с линк. Според мен темата е колкото нетрадиционна за един християнски форум, толкова и интересна. Затова я публикувам тук в раздел "Свидетелства и интересни факти". Бих се радвал ако освен традиционното за "традиционните християнски среди" -  "дяволска работа", някой християнин аргументирано/библейски или не/ даде свое, може би нетрадиционно за християнин мнение/ ако въобще се е замислял някога по въпроса/... Ще допълня, че във Ватикана вече доста католически учени/повечето естественици, макар и много от тях ръкоположени свещеници/ имат научни разработки по въпросите за транскомуникацията. Ще напомня, че те добре познават Библията и стиховете в 18 глава Второзаконие: "9 Когато влезеш в земята, която Господ твоят Бог ти дава, недей се учи да правиш според мерзостите на тамошните народи.   
10 Да не се намира между тебе някой, който да прекара сина си или дъщеря си през огън, никой чародей, астролог, гадател, или омаятел,   
11 никой баяч, запитвач на зли духове, врач, или запитвач на мъртвите;   
12 защото всеки, който прави тия дела, е омразен на Господа, и поради тия мерзости Господ твоят Бог изгонва тия народи от пред тебе.   
13 Съвършен да бъдеш пред Господа твоя Бог.   
14 Защото тия народи, които ще завладееш, слушат астролозите и чародеите; но на тебе Господ твоят Бог не е позволил това."
В православната църква в този ракурс на познанието почти не се работи и няма почти никакви публикации... Православният консерватизъм е добре познат на целия свят. Там дори и разрешението на църковен проблем, какъвто е признаването на нова патриаршия/Украинската/, може да трае с години...  В традиционните протестантски държави, особено Германия, Франция и Англия, както и в Северните страни много хора се занимават с въпроса, без обаче да се афишират като християни... Особено нашумя след смъртта си Хилдегар Шефер със своята книга "Гласове от отвъдното". Особеното при нея е, че дори и след смъртта си тази изследователка на "Тънкия свят" се включва в експериментите на земна група изследователи на "отвъдното". И контактите й вероятно продължават и до днес... В Русия последните 20-тина години има създадени няколко клубове и дори научни сдружения към РАЕН, които се занимават с тези въпроси като например РАИТ/Росийская ассоциация инструменталной транскоммуникации/. Особено дълбоко в тази проблематика в Русия са навлезли именити учени като: вече покойния академик Вл. Ажажа, акад. Вл. Казначеев, доц. Артьом Михеев, сем. В. и Т. Тихоплав, проф. Генадий Шипов, проф. Анатолий Акимов и други. Руската православна църква също се държи настрана от тази тема. А това все пак е меко казано тема с духовен привкус и църквата не бива да показва неадекватност по такива важни въпроси. Не го твърдя със сигурност, но да не би думите от евангелието на Лука 11:52 "Горко на вас, законници! защото отнехте ключа на знанието; сами вие не влязохте, и на влизащите попречихте." да се отнасят за днешните "вещи във вярата християни"... Пак казвам: "не знам"! Все пак в съвсем кратце, по темата първите стъпки е направено още през 1952 година от о. Пелегрино Мария Ернети и неговия мистериозно изчезнал"хроновизор". Той е твърдял, че чрез апарата си е станал свидетел на Разпятието на Христос.  През 1959 г.  шведът Фридрих Юргенсон записал на магнетофонна лента гласа на починалата си майка и т.н. В България на мен не ми е известно някой да е проявил сериозен интерес към този феномен, включително и президента на асоциация "Феномени" - Стамен Стаменов. Днес в интернет пространството може да се прослушат много такива електронни транскомуникационни записи и дори да се видят видеа. Пророк Авакум казва: 2:14
"Защото земята ще бъде пълна Със знанието на славата Господна, Както водите покриват морето."Предварително предупреждавам, че  ако за някого да чете подобни теми представлява "нравствена поквара" - грях, моля да затвори темата!

06.02.2011 22:04 - РУСКИ УЧЕНИ УСТАНОВИХА КОНТАКТ С МЪРТВИТЕ ЧРЕЗ ТРАНСКОМУНИКАЦИОНЕН АПАРАТ

Автор: zahariada Категория: Други   
Прочетен: 12283 Коментари: 12   Гласове: 12
Последна промяна: 06.02.2011 22:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Руски учeни са установили контакт със задгробния свят!
Фактът, че до скоро изглеждаше невъзможноq вече е реалност. Контактите с "онзи свят" с помощта на технически средства, вече успешно тече в Русия. Изобретателите са успели да създадат експериментален образец на уникално оборудване, което позволява да се свържем с тези, които са напуснали земния живот във вечността.

image Руски учени са установили контакт със отвъдния свят! В архивите на Руската асоциация за инструментална транскомуникация ITC (RAITK), начело с кандидата на физико-математическите науки Артьом Михeeв, съхраняват хиляди музикални файлове, свидетелстващи за радиоконтакти с онзи свят. Най-новият от тях е запис с отговори за съдбата на изчезналия пътнически лайнер над Атлантическия океан. Те са получени от д-р Вадим Свитнев, в миналото -  военен моряк, експерт по хидроакустика.

- Нашият проект има за цел създаването на устойчиво функциониращ инструментален канал за връзка с другия свят с възможност за адресация - обяснява Артьом Mихeeв. - Тогава ще бъде възможно да се общува с определен човек, дори и отдавна починал ...

Според учения, той и колегите му са открили удивително явление, свързано с въздействието от "другата страна" (както наричат отвъдния свят) към звуковата карта и компютърния процесор. Когато преминават през тези фонеми (основните компоненти на човешката реч), последвани от специално обработване идва отговорът.

Mихеев и съмишлениците му се надяват да разработят мобилно техническо устройство, което ще осигури високото качество на комуникацията с другия свят.

- Искаме да направим така, че инструменталната транскомувикация да стане достъпни за всички - казва Артьом Mихеев. - На всички убедени, че смъртта - само преход към друга държава. За да изчезне страха у хората от смъртта. Всички да знаят, че техните близки действително отиват в друг свят, само излизат от неговото тяло тук ...
Справка

Търсенето на технически устройства, които могат да дадат линк към "другия свят", са извършвани повече от сто години - "Гласът на духовете" медиумите са се опитвали да запиписват с помощта на фонографа. Дори и геният изобретател Томас Едисон през 1933 г., работи върху устройство, което би позволило на човек да поддържа връзка с мъртви хора. Той не успял, но през 1959 г. случай е помогнал на шведа Фридрих Юргенсон да запише гласа на мъртвата си майка. Той се разхождал през гората, за да записва птичи песни. Прослушвайки записа, той чул гласа на майка му, наричайки го по име. Юргенсон по-късно записва стотици паранормални гласове и публикува книгата "Радио контакт с мъртвите." Латвийският психолог Константин Раудив, прочитайки книгата, сметнал всичко за фантастика, но решил да повтори експеримента. И  бил шокиран, когато се оказало, че това е истина! Раудив прави  каталог на десетки хиляди гласове.

През седемдесетте години, американският изследовател Джордж Мийк изобретява "Spirikom", устройство, което е трябвало да осъществи контакт с другия свят. Съобщенията идват, но пълен двустранен диалог не се получил. А преди четвърт век, германският инженер Ханс Ото Кьониг измисля "telegenerator за възпроизвеждане на изображения на отишли си от нашия свят. Широко използван метод за "изолиране" под звуците на "бял шум" - хаотичните звуци, спектрални компоненти, които са равномерно разпределени по целия обхват на участващите честоти. Названието, получил от бяла светлина, съдържащи всички честоти на електромагнитни вълни във видимия диапазон на електромагнитното излъчване.

Експериментите са по целия свят, за контакти с "тази светлина" вече се провеждат чрез компютри, но във всеки случай, трябва да присъства медиум-екстрасенс. Без този "човешкия фактор" връзката не работи.

През 2004 г. проф. Анабела Кардосо, заедно с колеги от университета в Неапол след серия от експерименти, е официално призната за феномен на "електронните гласове. " Сега наред са руснаците. Артьом Mихеев и неговите колеги са разработили функционална схема за транскомуникационно устройство, осигуряващо на стабилни канали за комуникация.
"Life"


Смърт няма — на онзи свят също кипи живот.. За това говорят многочислените съобщения от задгробния свят,  гласовете на умрелите се приемат по радио, на компютър и даже на мобилния телефон. Tрудно е да се повярва, но е факт. Много хора молят да дадат адрес на учените, които се занимават с подобни опити. Това е сайт Российской ассоциации инструментальной транскоммуникации (РАИТК) —  обществена организация, която се занимава с изследване на феномена електронни гласове.

Чрез този сайт може да се свържете с ръководителите на РАИТК кандидатът на физико-математическите науки Артьом Михеев и неговите колеги. Но искам да предупредя всички — изследванията се извършват засега на стадии -експеримент. Имайте  предвид, че РАИТК не е фирма по оказване на оккултни услуги, нейните членове се занимават с наук.


И още един важен съвет. Не бързайте сами да изпробвате контакт с другият свят, по съвременна технология, тя все още се удава на малко учени. Повярвайте ми, натоварването на психиката върху неподготвени за такива контакти, е много голямо! Може би просто идете на църква, запалете свещ и се молете за покоя на починалия в един свят на приятели и роднини? Да се утеши с факта, че душата е безсмъртна. И раздялата със скъпи за вас хора, които влизат в друг свят, но само временно.
"Life"

Коментар от zahariada: Темата е стара. На повече от сто години. По нея е писано много. (вж. блога на мая приятел universalnite000). Интересува ме, по-скоро приложното поле. От една страна, това ще помогне на скръбта на живите и ще намали или премахне страха от смъртта. То от друга...недоброжелатели колкото искате. Спомнете си благородната цел с която беше открит разпада на атома, превърнал се унищожителна бомба.
Източник: http://zahariada.blog.bg/drugi/2011/02/06/ruski-ucheni-ustanoviha-kontakt-s-myrtvite-chrez-transkomuni.681159
« Последна редакция: март 21, 2019, 14:26:24 pm от stucyte »

Активен Luki

 • Група християни
 • *******
 • Публикации: 158
 • Пол: Мъж
  • Профил
Re: Инструментална/електронна/ транскомуникация
« Отговор #1 -: март 22, 2019, 07:01:19 am »
Щом Бог е забранил да се общува с мъртвите,значи че е забранено,независимо по какъв начин.Стуци ти вярваш ли на това? На мен ми се струва смешно. Мисля че тази статия е за отдел ереси.

Неактивен stucyte

 • Група християни
 • *******
 • Публикации: 22
  • Профил
Re: Инструментална/електронна/ транскомуникация
« Отговор #2 -: март 22, 2019, 11:46:25 am »
Щом Бог е забранил да се общува с мъртвите,значи че е забранено,независимо по какъв начин.Стуци ти вярваш ли на това? На мен ми се струва смешно. Мисля че тази статия е за отдел ереси.

Луки, преди всичко ти благодаря за включването към темата. Ще започна отговора си от второто ти изречение. Дали аз вярвам в това. Точно в кое дали вярвам Луки? Вярва се в нещо, което човек не е видял, не е чувал и изобщо не е в областта на неговите сетивни рецептори, за да бъде изследвано. Тогава му остава умопостижимостта и в крайна сметка приемането, или отхвърлянето на непонятното на вяра. А според Библията вярата е твърда увереност в неща, за които се надяваме. Кант много сполучливо въвежда един термин за такова допущение на вяра - "интелегибелност" - от интелект. Истината е, че описаните в статията Средновековни ноумени, за сериозната съвременна наука вече отдавна са се превърнали във феномени, т.е. факти. Както съм написал в цивилизования свят за изучаването им са създадени цели научни звена. Особен напредък в парапсихологията е направен във военните научни звена като Зона 51 в Америка, Капустин Яр и Пермската аномална зона в Русия и други в Северозападна Европа, Австралия, Нова Зеландия, а скоро се разбра и за съществуването на подобна база в Япония - "морето на дявола"... То по принцип опитите за пробиване на завесата между нашия триизмерен и отвъдния/тънкия свят - има много по-високи от земния свят вибрации/ са свързани не само със света на преминалите човешки души, но и с други светове - ангелски, демонски... Вярно е и друго. Че в човешкото общество още от "край време"  не всичко се допуска до знанието на всички и до ползването от всички... Има едно изказване на Христос в Лука 19:40 "Казвам ви, че ако тия млъкнат, то камъните ще извикат." Тези Божи думи в историята на човечеството са се сбъдвали многократно. В Средновековието официалната наука е считала земята за плоска, а цялата Вселена за геоцентрирана. Считали са, че целия космос се върти около земята, включително и слънцето, и то поради единствения познат ни и до сега разум - човека, който е създаден по образа на Създателя на Вселената - Бог. И според тогавашната научна парадигма е нямало как да се мисли иначе - всичко се върти около образа Божи в земните условия - човека. Светът е антропоцентричен. Така пишело в Библията!!! Да но когато създали мощен телескоп Галилей забелязал, че тази приета от всички тогавашни учени и неподлежаща на всякакви коментари научна парадигма просто не отговаря на истинските факти. Дори те противоречат на Библията, защото в Исая 40:22 пише съвсем ясно и категорично "Онзи, Който седи над кръга на земята". Галилей се изправил пред тогавашния научен елит и заявил, че "научната и библейска истина" просто не е истина. Дори да си беше замълчал Галилей това нямаше да промени факта, че земята е една малка космическа песъчинка, която се върти около една сравнително малка звезда, която от своя страна се намира в периферията на една малка и отдалечена от центъра на Вселената галактика - Млечния пък. Тоест, камъните това говореха, ако човеците бяха продължили да мълчат - според Христовите слова. Научната парадигма се промени също когато се смени Нютоновата теория с теорията на относителността на Айнщайн. Тя също се промени когато Н. Тесла допусна съществуването на йонизиращ слой/йоносферата, който заедно с геогравитацията създава земната амплитуда, която пък задава жизнената амплитуда на всичко земно - включително земните растения, животни и естествено човека. След Тесла германския физик Унифред Шуман експериментално определя точната земна честота 7, 83 херца - позната във физиката като резонантата на Шуман. Стивън Хокинк математически доказа наличието на 11 измерения - струни, в познатия ни космос, което поставя общата теория на относителноста под въпрос. Стивън Хокинг вече представи на света "теорията на всичкото" - както я нарече той. И така - "твърдите" научните парадигми се променят през времето, а човешкото знание се оказва, че е поставено на твърде пясъчни основи - триизмерния човешки мозък. Тези световни и опитно наложили се научни факти вече не са предмет на вяра, а налагат да бъдат приети от всеки нормален човешки интелект.
По същия начин вече стоят нещата в областта на уфологията, парапсихологията и екстрасензориката. За установяването на тези явления в нашето съвремие не са необходими врачки, баячки, махала и  други подобни субективни инструменти. Магнетофонния, или за сега най-съвременния компютърен запис на гласове от отвъдното, не е субективно явление, но е обективно явление, подаващо се на многократно прослушване - тоест това е експеримент, а не откъслечно и неповторимо явление, което няма как да бъде изследвано. Дори чета в някои руски публикации, че в Германия в тази насока се правят опити за записи на гласове от "тънкия свят" с помощта на квантови компютри. А това вече наистина изключва при експеримента всякаква човешка субективност. В Ю-туб всеки може да намери и да прослуша, дори и да види подобни записи/има вече и видеовръзка с отвъдното/. Днес в този информативен век човек стига да поиска може да се информира по всички въпроси - включително и по повдигнатите тук. Фактите не могат да бъдат пренебрегнати, а те са несломими, та чак вече не могат да бъдат скрити, въпреки старанията на заинтересованите среди да държат масите от хора в невежество,  за да запазят досегашното статукво/научно, политическо, икономическо/... Не се гаси това що не гасне - казва една сентенция. Не се наемам тук да излагам факти. Който търси ще намери. А ако търси добронамерено и безпристрастно - ще се убеди. Да вярно е. Ти би могъл да се аргументираш, че в новите технологии всичко може да бъде фалшифицирано. Има и такова нещо. Но е много трудно да бъде подведен с фалшификация един опитен специалист. Също ако в света бъде намерена дори една бяла врана вече твърдението, че враните са черни се явява невярно. Само една от стотиците хиляди записани видеа, снимки или разговори с отвъдното да е  автентична, е достатъчно за потвърждение на тезата за електронна връзка с отвъдното. Сега имам друга работа. В следващия си постинг ще дам богословската интерпретация на този въпрос. Радвам се, че все пак ти си проявил интерес към темата, защото експозицията на отрицателно мнение също е мнение. Виждаш, че щом аз съм задал тази тема съм отворен да я коментирам с всеки, който желае. На мен от отдавна вече са ми омръзнали конфесионалните пререкания. Ако някой се интересува от православие - естествено ще получи разяснение по въпрос, от който се интересува, но така просто заради спора - отказвам участие.
« Последна редакция: март 22, 2019, 12:14:32 pm от stucyte »

Неактивен timo2

 • Група християни
 • *******
 • Публикации: 481
 • Пол: Мъж
  • Профил
Re: Инструментална/електронна/ транскомуникация
« Отговор #3 -: март 22, 2019, 15:19:34 pm »
Второзаконие 18:10 Да не се намира между тебе някой, който да прекара сина си или дъщеря си през огън, никой чародей, астролог, гадател, или омаятел,    
11 никой баяч, запитвач на зли духове, врач, или ЗАПИТВАЧ НА МЪРТВИТЕ;    


Аз лично смятам, че заповедите на Бог никога не са самоцелни(просто налагане на Божията воля) Те винаги съдействат за доброто на човека или имат предпазна цел. Знае се че починалите в Христа са в небето с Христос (не в телата си, разбира се) а неспасените в Ада. Комуникацията с тях е невъзможна.
 Но има един, който се стреми да лъже и заблуждава и да държи хората в заблуда. Неговата цел е да опровергае факта за невузможност за комуникация и да предизвика хората да търсят такава.

Дявола и неговите служители много добре познават хората от света, делата, дори и мислите(поне тези под тяхно вдъхновение) и абсолютно точно могат да имитират гласове на живи и мъртви. Знаят и неща, отношения и тайни, които хората си мислят че никой друг не знае и така да убедят търсещите връзка с починалите да повярват че именно с тях комуникират.

Особено ефективна е измамата при хора с православно мислене, които вече са убедени че с мъртвите може да се комуникира в молитва и че те ни чуват и дори да се застъпват пред Бога за нас, както и че ние можем да се застъпваме за мъртвите.

Мисля, че е опасно да проявяваме неблагоразумие опитваики се да влизаме в неща от които Бог иска да ни предпази. Дори и научните методи не действат без съдействието на явни сатанински служители, доколкото разбрах от Брат Стоян, така че подозренията ми са достатъчно основателни.


Исая 8:19
И когато ви рекат: Допитвайте се до запитвачите на зли духове, И до врачовете, които шепнат и мърморят, отговорете: Не трябва ли един народ да се допита до своя Бог? Ще прибегне ли при мъртвите заради живите?

- Правете на другите това, което искате да правят и на вас!

Неактивен alex

 • Global Moderator
 • *******
 • Публикации: 983
 • Пол: Мъж
  • Профил
Re: Инструментална/електронна/ транскомуникация
« Отговор #4 -: март 24, 2019, 10:34:20 am »
Левит 20:6 Библия, синодално издание
6 И ако някоя душа се обърне към ония, които извикват мъртъвци, и към магьосници, за да ги последва в блудството им, Аз ще обърна лицето Си против оная душа и ще я изтребя измежду народа ѝ.


Еклисиаст 9 Библия, синодално издание
4 Който е още между живите, има още надежда, понеже и куче живо е по-добре, нежели мъртъв лъв.
5 Живите знаят, че ще умрат, а мъртвите нищо не знаят, и вече няма за тях награда, понеже и поменът за тях е предаден на забрава,
6 и любовта им, и омразата им, и ревността им са вече изчезнали, и нямат вече дял довека в нищо, що се върши под слънцето.


От Левит разбираме, че ако се обърнем към някой, който осъществява контакт с мъртавци, ще предизвикаме Божия гняв върху нас. Библейския пример за контакт с мъртвите е цар Саул. Всички знаем как завърши неговото царство.
В Еклисиас много точно е казано, че мъртвите нямат вече работа до века В НИЩО, що се върши под слънцето.

След като мъртвите нямат никаква работа на земята и щом ще си навлечем Божият гняв, защо трябва да търсим връзка с тях?

На всички мисля, че е ясно, както е писал по-горе и timo2, че ние не осъществяваме връзка с мъртвите, а с нечист дух, който се преправя на мъртвия и това е от което Бог иска да ни предпази. Това е и причината поради която православната църква не призна известната Ванга, за пророчица, а я обяви за запитвачка на зли духове!


Лука 16 Библия, синодално издание
24 и, като извика, рече: отче Аврааме, смили се над мене, и прати Лазаря да намокри края на пръста си във вода и да ми разхлади езика, защото се мъча в тоя пламък.
25 Авраам пък рече: чедо, спомни си, че ти получи вече доброто си приживе, а Лазар – злото: сега пък той тук се утешава, а ти се мъчиш;
26 па освен това между нас и вас зее голяма пропаст, та ония, които искат да преминат оттук при вас, да не могат, тъй също и оттам към нас да не преминават.
27 А той рече: моля ти се тогава, отче, прати го в бащината ми къща,
28 защото имам петима братя, та да им засвидетелствува, за да не дойдат и те в това място на мъката.
29 Авраам му рече: имат Моисея и пророците: нека ги слушат.
30 А той рече: не, отче Аврааме, но ако някой от мъртвите отиде при тях, ще се покаят.
31 Тогава Авраам му рече: ако Моисея и пророците не слушат, то и да възкръсне някой от мъртвите, няма да се убедят.


От историята която разказва Иисус за Лазар и богаташа разбираме две много важни неща за отвъдния свят:
1. Между Ада и Рая има ГОЛЯМА ПРОПАСТ, КОЯТО НИКАЙ НЕ МОЖЕ ДА ПРЕМИНЕ!(Лука 16:26)
2. Възможно е някой от Рая да осъществи връзка с живите на земята, но само, ако ВЪЗКРЪСНЕ, но дори и да възкръсне то ще е безсмислено!(Лука 16:31)

Неактивен hristiqnin

 • Група християни
 • *******
 • Публикации: 521
 • Пол: Мъж
  • Профил
Re: Инструментална/електронна/ транскомуникация
« Отговор #5 -: март 24, 2019, 18:51:50 pm »
Съгласен съм с Луки,Милко и Алекс,които отхвърлиха транскомуникацията,като грях,като нещо ясно и недвусмислено забранено от Бог.Явно наближава времето,когато ще видим зрелия плод на лъжеучението за "безсмъртието" на човешката душа и "задгробния живот".Бог да ни пази от капаните на дявола!Амин!

Неактивен timo2

 • Група християни
 • *******
 • Публикации: 481
 • Пол: Мъж
  • Профил
Re: Инструментална/електронна/ транскомуникация
« Отговор #6 -: март 25, 2019, 01:01:26 am »
Левит 20:6 Библия, синодално издание
6 И ако някоя душа се обърне към ония, които извикват мъртъвци, и към магьосници, за да ги последва в блудството им, Аз ще обърна лицето Си против оная душа и ще я изтребя измежду народа ѝ.


Еклисиаст 9 Библия, синодално издание
4 Който е още между живите, има още надежда, понеже и куче живо е по-добре, нежели мъртъв лъв.
5 Живите знаят, че ще умрат, а мъртвите нищо не знаят, и вече няма за тях награда, понеже и поменът за тях е предаден на забрава,
6 и любовта им, и омразата им, и ревността им са вече изчезнали, и нямат вече дял довека в нищо, що се върши под слънцето.


От Левит разбираме, че ако се обърнем към някой, който осъществява контакт с мъртавци, ще предизвикаме Божия гняв върху нас. Библейския пример за контакт с мъртвите е цар Саул. Всички знаем как завърши неговото царство.
В Еклисиас много точно е казано, че мъртвите нямат вече работа до века В НИЩО, що се върши под слънцето.

След като мъртвите нямат никаква работа на земята и щом ще си навлечем Божият гняв, защо трябва да търсим връзка с тях?

На всички мисля, че е ясно, както е писал по-горе и timo2, че ние не осъществяваме връзка с мъртвите, а с нечист дух, който се преправя на мъртвия и това е от което Бог иска да ни предпази. Това е и причината поради която православната църква не призна известната Ванга, за пророчица, а я обяви за запитвачка на зли духове!


Лука 16 Библия, синодално издание
24 и, като извика, рече: отче Аврааме, смили се над мене, и прати Лазаря да намокри края на пръста си във вода и да ми разхлади езика, защото се мъча в тоя пламък.
25 Авраам пък рече: чедо, спомни си, че ти получи вече доброто си приживе, а Лазар – злото: сега пък той тук се утешава, а ти се мъчиш;
26 па освен това между нас и вас зее голяма пропаст, та ония, които искат да преминат оттук при вас, да не могат, тъй също и оттам към нас да не преминават.
27 А той рече: моля ти се тогава, отче, прати го в бащината ми къща,
28 защото имам петима братя, та да им засвидетелствува, за да не дойдат и те в това място на мъката.
29 Авраам му рече: имат Моисея и пророците: нека ги слушат.
30 А той рече: не, отче Аврааме, но ако някой от мъртвите отиде при тях, ще се покаят.
31 Тогава Авраам му рече: ако Моисея и пророците не слушат, то и да възкръсне някой от мъртвите, няма да се убедят.


От историята която разказва Иисус за Лазар и богаташа разбираме две много важни неща за отвъдния свят:
1. Между Ада и Рая има ГОЛЯМА ПРОПАСТ, КОЯТО НИКАЙ НЕ МОЖЕ ДА ПРЕМИНЕ!(Лука 16:26)
2. Възможно е някой от Рая да осъществи връзка с живите на земята, но само, ако ВЪЗКРЪСНЕ, но дори и да възкръсне то ще е безсмислено!(Лука 16:31)

Мисля че „Аврамовото лоно“ не е точно Рая, а мястото където бяха душите на мъртвите старозаватни светии, защото пазенето на закона и жертвоприношенията само покриваха греха до идването на спасителя Христос. Това беше място под земята, близо до Ада, където са, на мъки, душите на неспасените (грешниците)до времето на Божия съд. От притчата разбираме че богаташа, от Ада, видя бедния лазар че беше в Аврамовото лоно и даже можеше да разговаря с Авраам.

Знаем че Иисус след възкресението си слезе в подземното царство и плени плен (взе своите си, вярващите  в идващия Месия) при Себе Си на небето и сега това място където бяха е празно.

4 Защото не е възможно кръв от юнци и от козли да отмахне грехове.


Галатяни 3:11
А че никой не се оправдава пред Бога чрез закона, е явно от това, "че праведният чрез вяра ще живее";


Деяния 4:12
И чрез никой друг няма спасение; защото няма под небето друго име дадено между човеците, чрез което трябва да се спасим.


- Правете на другите това, което искате да правят и на вас!

Неактивен stucyte

 • Група християни
 • *******
 • Публикации: 22
  • Профил
Re: Инструментална/електронна/ транскомуникация
« Отговор #7 -: март 25, 2019, 17:28:06 pm »
Преди всичко благодаря на всички за участието. Темата е интересна и аз предположих, че по нея ще има увеличено участие. Така се случи и в бившия ми форум. Иначе много библейски цитати, много нещо... Добро доказателство, че дискутираме с библейски вещи християни, но....! :109: За православната църква е ясно. Повечето приемат, че тя е най-консервативната човешка институция и там на подобни явления не се обръща толкова сериозно внимание. Включително  с лека ръка се отхвърлят баба Ванга, дядо Влайчо, леля Слава Севрюкова, дори преподобна Стойна... Всъщност и по тези въпроси аз ще предложа теми. За православните догматисти това си е "еднозначни изяви на лукаваго". Догматистите цитират същите стихове, които цитирате тук вие и се смятат , че с това се изчерпва въпроса. Не е по различно отношението в средите на протестантизма. И там отсъдата е категорична - дявола!!! В тази тема се работи повече в съвсем светски, повече военни институции и.... Когато още  о. Ернети и Ф р. Юргенсон решават във връзка със своите експерименти да се обърнат към папството, след обстойно едногодишно проучване на въпроса за транскомуникацията в Грегорианския Университет папата отговаря, че благославя работата по експериментите, с препоръка те да бъдат доведени до край, а не  тази вече набиваща се на очи за нашите съвременници материя да бъде пренебрегвана и "замитана в ъгъла"!!! Питам се аз. Дали тези папи с многочислените си съветници - католически догматисти, не познават Библията и са изпуснали да прочетат предлаганите от вас библейски посочки?!! Силно се съмнявам в това, доколкото лично познавам някои католически учени богослови. Дори имам информация, че по настоящем във Ватикана е създадено научно звено от няколко човека -  богослови и същевременно други специалисти/естественици, софтуеристи, музиканти и др./, които в дълбочина се занимават с въпросите на инструменталната транскомуникация. Аз лично съм православен християнин и макар подобни мой разследвания като цяло да не изразяват мнението на православната църква, отразяват лично мои духовно-интелектуални интереси, с които по никакъв начин не ангажирам православната църква. Но в университета в Регенсбург съм разговарял по тези въпроси с католически учени и познавам кои са техните библейски основания, за да се отнасят сериозно към тези въпроси. Без да твърдя, че всеки е задължен да се съгласява с гледищата на тези католически учени, но какви ли са библейските основания, на които стъпват те, за да продължават толкова години работата си по тази прекалено "ефирна" материя? Някои от вас дали се досещат?!! :102:
« Последна редакция: март 25, 2019, 17:36:57 pm от stucyte »

Неактивен timo2

 • Група християни
 • *******
 • Публикации: 481
 • Пол: Мъж
  • Профил
Re: Инструментална/електронна/ транскомуникация
« Отговор #8 -: март 25, 2019, 23:54:09 pm »
Обикновено, плътското естество на човека е склонно да се покланя на нещо видимо и да се обляга на човешки авторитети, така че предпочитам да основавам мнението си на Божието слово. Предполагам че няма да обидя някого ако не приема за меродавно мнението на папата.Така мисля аз и също не обвързвам убежденията си с деноминации.
- Правете на другите това, което искате да правят и на вас!

Неактивен hristiqnin

 • Група християни
 • *******
 • Публикации: 521
 • Пол: Мъж
  • Профил
Re: Инструментална/електронна/ транскомуникация
« Отговор #9 -: март 26, 2019, 21:06:17 pm »
Преди всичко благодаря на всички за участието. Темата е интересна и аз предположих, че по нея ще има увеличено участие. Така се случи и в бившия ми форум. Иначе много библейски цитати, много нещо... Добро доказателство, че дискутираме с библейски вещи християни, но....! :109: За православната църква е ясно. Повечето приемат, че тя е най-консервативната човешка институция и там на подобни явления не се обръща толкова сериозно внимание. Включително  с лека ръка се отхвърлят баба Ванга, дядо Влайчо, леля Слава Севрюкова, дори преподобна Стойна... Всъщност и по тези въпроси аз ще предложа теми. За православните догматисти това си е "еднозначни изяви на лукаваго". Догматистите цитират същите стихове, които цитирате тук вие и се смятат , че с това се изчерпва въпроса. Не е по различно отношението в средите на протестантизма. И там отсъдата е категорична - дявола!!! В тази тема се работи повече в съвсем светски, повече военни институции и.... Когато още  о. Ернети и Ф р. Юргенсон решават във връзка със своите експерименти да се обърнат към папството, след обстойно едногодишно проучване на въпроса за транскомуникацията в Грегорианския Университет папата отговаря, че благославя работата по експериментите, с препоръка те да бъдат доведени до край, а не  тази вече набиваща се на очи за нашите съвременници материя да бъде пренебрегвана и "замитана в ъгъла"!!! Питам се аз. Дали тези папи с многочислените си съветници - католически догматисти, не познават Библията и са изпуснали да прочетат предлаганите от вас библейски посочки?!! Силно се съмнявам в това, доколкото лично познавам някои католически учени богослови. Дори имам информация, че по настоящем във Ватикана е създадено научно звено от няколко човека -  богослови и същевременно други специалисти/естественици, софтуеристи, музиканти и др./, които в дълбочина се занимават с въпросите на инструменталната транскомуникация. Аз лично съм православен християнин и макар подобни мой разследвания като цяло да не изразяват мнението на православната църква, отразяват лично мои духовно-интелектуални интереси, с които по никакъв начин не ангажирам православната църква. Но в университета в Регенсбург съм разговарял по тези въпроси с католически учени и познавам кои са техните библейски основания, за да се отнасят сериозно към тези въпроси. Без да твърдя, че всеки е задължен да се съгласява с гледищата на тези католически учени, но какви ли са библейските основания, на които стъпват те, за да продължават толкова години работата си по тази прекалено "ефирна" материя? Някои от вас дали се досещат?!! :102:
Здравей,Стояне.Католическата църква,Ватиканът и папската институция одавна са доказали своята богохулна,антихристова,антихристиянска,антибиблейска,езическа,хуманистична и луциферианска същност.Ако смяташ,че те имат библейско основание за тези си изследвания,просто ни посочи стиховете и тогава можем да дискутираме по тях.
Бог да те благослови и спаси!Амин!

Неактивен stucyte

 • Група християни
 • *******
 • Публикации: 22
  • Профил
Re: Инструментална/електронна/ транскомуникация
« Отговор #10 -: април 06, 2019, 12:10:51 pm »
Въпросът е много, много обемист и ми е трудно във форума да го предам в пълнота. Написал съм го в две части, защото едно мнение трябва да съдържа определен брой знаци. Цели книги са написани по темата – и от църковни, и от извън църковни автори. За това също е необходимо технологично време…, което за съжаление аз нямам в изобилие. Въпреки всичко в  не малък за един форум формат ще се опитам да ви дам необходимата информация по въпроса.  Още веднага ще наблегна, че целта на този постинг е да предостави някаква информация, а не да формира убеждение. Аз намерих търпение и време, за да не ви пренебрегна вас – моите любими съфорумници, с отговора си. Всъщност това изложение няколко пъти го прецизирах за вас и смятам, че това е най-краткото изложение, написано по най-достъпния за масовия читател начин, което поне аз мога да предам … Който иска да получи някаква яснота по въпроса моля за внимание и търпение, за да прочете и осмисли от своя страна изложените по-долу аргументи. Те не са мои, но това са теологуменни аргументи на някои католически среди, които застават зад транскомуникационните експерименти . Който няма сега време е безсмислено да чете този постинг „по диагонал“. Ако иска да има полза от четенето препоръчвам когато му позволява времето да го прочете внимателно и на спокойствие. Въпросът е богословски комплициран и аз не очаквам радушно одобрение или съгласие с гореупоменатите аргументи, които в някои подробности ще изложа по-долу. По правило онзи, който знае малко бърза да отсъжда, а онзи, който е увеличил познанието си, осъзнава колко малко знае и не бърза с лека ръка да дава категорични оценки. Съзнавам също, че е трудно за християни, които изведнъж се сблъскват с тази материя да я приемат безрезервно и дори насериозно. Признавам си, че аз също доста време/та и до сега/ съм си поставял за размисъл тези и подобни „неземни“  въпроси. Въпрос на интерес. „Интересът класи феса!“ – бил казал Настрадин Ходжа. Директно ще добавя, че верският фанатизъм в това обследване е направо вреден.Изисква се смирение, търпение, молитвен дух и ум Христов.
    Ще започна от там, че личното ми верско  отношение към католическата църква не се различава по нищо от цялостното отношение на православието към нея. Католическата църква е отпаднала по догматически и канонически причини  от световното православие, а след проведените през 70-те години на двадесетия век Ватикански събори догматическият разрив между православието и католицизмът е още по-задълбочен. За православието католицизмът изповядва основни и дълбоки догматически отклонения, предизвикали в Средновековието  Реформацията и впоследствие станали  основа за всички последващи ереси и разколи – около 40 000 до наше време!!! Толкоз за католическата църква. Повече негативизъм за нея не смятам да пиша, още по-малко да сипя епитети, защото това е безсмислено, а дори в очите на един четящ ни католик може да прилича на злорадство. Независимо обаче, от цялото падение на Западната Църква, завършило с разделяне на Изтока от Запада през 1054 година, в недрата на католическата църква, особено в университетските среди, се развива едно оригинално богословие. Аз имам лични наблюдения върху това. Из между католическите богослови се намират много духовни и изцяло отдадени на своите науки и на вярата си учени.  Наред с веровия формализъм и прословутата фарисейщина в някои от средите на католицизма съществува и едно  ядро от искрени хора на вярата, предадени на молитвен дух и  неформална християнска посветеност. Подобни личности се интересуват живо от всичко, което опира до тяхната вяра. Включително и явленията, които се дискутират в тази тема. В интересите на тези католически учени неудобни, както и незаслужаващи внимание теми, които имат отношение към вярата и към духовното - няма. Такива отдадени на вярата си хора в качеството си на съветници и специалисти са влияели и на ръководството на църквата – папската институция. Положителното при тях е, че те не си позволяват да спрат да работят по трудните теми, но дерзаят до възможно най-пълното им и безпристрастно изясняване. Сега по библиотеките могат да се намерят много богословски трудове на католически учени с не съвсем традиционни за католическата вяра изследвания. За това говорят някои богословски теологумени, върху които се е работило още през 19-ти век и поради това, че все те  още не са получили категорични становища от цялата църква и до сега не са се превърнали в догмати на католическата вяра…
Каква все пак е богословската обосновка в католическите среди за продължаване на изследванията по повдигнатите в нашата тема въпроси?!!! За коректност ще си позволя отново да цитирам вече цитираните от вас по-горе библейски цитати. Това са обикновените библейски аргументи против транскомуникацията, посочвани в традиционното богословие. Въпросът не е в библейските цитати, които засягат темата. Въпросът е в екзегетическата им интерпретация.
Първо ще цитирам двете места от Стария Завет, които засягат тези въпроси:
Втор. 18 глава: "9 Когато влезеш в земята, която Господ твоят Бог ти дава, недей се учи да правиш според мерзостите на тамошните народи.   
10 Да не се намира между тебе някой, който да прекара сина си или дъщеря си през огън, никой чародей, астролог, гадател, или омаятел,   
11 никой баяч, запитвач на зли духове, врач, или запитвач на мъртвите;   
12 защото всеки, който прави тия дела, е омразен на Господа, и поради тия мерзости Господ твоят Бог изгонва тия народи от пред тебе.   
13 Съвършен да бъдеш пред Господа твоя Бог.   
14 Защото тия народи, които ще завладееш, слушат астролозите и чародеите; но на тебе Господ твоят Бог не е позволил това."
Лев. 20:6 „И човек, който се отнесе към запитвачите на зли духове и към врачовете за да блудствува след тях, против оня човек Аз ще насоча лицето Си и ще го изтребя изсред людете му.   
7 И тъй, осветете се и бъдете свети, защото Аз съм Господ вашият Бог;   
8 и да пазите повеленията Ми и да ги вършите. Аз съм Господ, Който ви освещавам.“
В Новия Завет на  тази материя не е отделено специално внимание. Но като че ли Лука глава 16 засяга по някакъв начин въпроса: Лука 16 Библия, синодално издание
„24 и, като извика, рече: отче Аврааме, смили се над мене, и прати Лазаря да намокри края на пръста си във вода и да ми разхлади езика, защото се мъча в тоя пламък.
25 Авраам пък рече: чедо, спомни си, че ти получи вече доброто си приживе, а Лазар – злото: сега пък той тук се утешава, а ти се мъчиш;
26 па освен това между нас и вас зее голяма пропаст, та ония, които искат да преминат оттук при вас, да не могат, тъй също и оттам към нас да не преминават.
27 А той рече: моля ти се тогава, отче, прати го в бащината ми къща,
28 защото имам петима братя, та да им засвидетелствува, за да не дойдат и те в това място на мъката.
29 Авраам му рече: имат Моисея и пророците: нека ги слушат.
30 А той рече: не, отче Аврааме, но ако някой от мъртвите отиде при тях, ще се покаят.
31 Тогава Авраам му рече: ако Моисея и пророците не слушат, то и да възкръсне някой от мъртвите, няма да се убедят.“
   За да не бъда голословен сега ще отворя една скоба в темата, за да илюстрирам методологията, която обикновено се съблюдава при изследване на тази материя. А изследването се извършва по метода на аналогията.  С ваше позволение за тази цел, макар и за кратко, в съвсем телеграфически стил, ще се прехвърля в друга една тема – тази за шабата, Четвъртата Заповед.
Ето какво се казва по този въпрос във Второзаконие: 5: 12 „Пази съботния ден, за да го освещаваш, според както Господ твоят Бог ти заповяда.   
13 Шест дена да работиш и да вършиш всичките си дела;   
14 а седмият ден е събота на Господа твоя Бог; в него да не вършиш никаква работа, ни ти, ни синът ти, ни дъщеря ти, ни слугата ти, ни слугинята ти, ни волът ти, ни оселът ти, нито някой твой добитък, ни чужденецът, който е отвътре портите ти, за да си почива слугата ти и слугинята ти, както и ти.   
15 И помни, че ти беше роб в Египетската земя, и че Господ твоят Бог те изведе от там със силна ръка и издигната мишца; за това Господ твоят Бог ти заповяда да пазиш съботния ден.“
За разлика от всички останали 9 заповеди тази заповед е записана с послеслов и обяснение.  В стих 15 ясно се казва, че заповедта е отправена „към теб“ – народа на Израил, който в събота е бил изведен от Бог със силна ръка от Египетска земя. Затова Бог е заповядал на народът Израилев да пази съботния ден – шабат/שַּׁבָּ֔ת/. Значи тази заповед е била адресирана от Бога единствено към евреите и живеещите между тях хора, приели юдаизма за своя вяра, защото единствено евреите измежду всички земни народи,  през всички исторически епохи, са изведени от египетско робство в съботен ден – шабат. Така еврейския шабат се превръща във вечен знак, завет между  Бог и народът Му Израиля. За всеки друг не евреин или не еврейски прозелит спазването на шабата е историческо и религиозно безсмислие. Тук не бива да се бърка седмия ден с шабата, което вече е тема на друг разговор. Значи когато Бог заповядва нещо, ако то специално не е адресирано към определен човек или определена общност, както е четвъртата заповед - се отнася за всички хора и всички времена. Но когато заповедта на Бога е носочена специално към някого и по някаква причина, то Бог се е погрижил в Библията това да бъде уточнено. Нека да отбележа тук, че в Новия Завет на четвъртата заповед не е отделено специално внимание/може би Марк. 2:27 и Иоан. 5:18/, макар Иисус и апостолите да спазваха тази заповед по ясната причина, че те също бяха евреи/Лука 23:56/!!! Четем също в Деяния на апостолите, че на апостолския събор  на християните не е вменено по никакъв начин да изпълняват четвъртата заповед. А ако в сотириологичен аспект това беше от първостепенна важност можем да сме сигурни, че за спазването на тази заповед в Новия Завет щеше да бъде специално акцентувано както от Христос , така след Неговото Възкресение и от апостолите Му. Да, ама не!!! Следователно, макар и четвъртата заповед да е написана в Декалога тя няма всемирен характер, но се отнася конкретно до народа на Израил по повод неговото освобождение от робството на Египет.
Нека сега да се върнем отново към нашата тема и да видим към кого се обръща Бог във Второзаконие глава 18-та и защо. „Когато влезеш в земята, която Господ твоят Бог ти дава, недей се учи да правиш според мерзостите на тамошните народи.“ От този 9-ти стих става ясно, че Бог води Своя народ в обещаната от Него земя, където в това време обаче, живеят и други народи. Тези народи са езически народи. Освен, че нямат нищо общо с Бога, тези народи  са и религиозно омерзостени. Те се кланят на идоли, направени от ценни материали – злато, сребро, скъпоценни камъни и т.н.  С горните думи Бог непряко напомня на  народа си за златното теле, което той направи в подножието на планината Хорив, и то в един сакрален момент - когато Моисей разговаряше на върха с Бога и когато Бог му даваше скрижалите!!! Бог знаеше за мерзостите, в които покрай езическите народи можеше да изпадне и Неговия народ и затова специално ги предупреди: 10 Да не се намира между тебе някой……..12 защото всеки, който прави тия дела, е омразен на Господа, и поради тия мерзости Господ твоят Бог изгонва тия народи от пред тебе.…  14 Защото тия народи, които ще завладееш, слушат астролозите и чародеите; но на тебе Господ твоят Бог не е позволил това. Значи в тези стихове, както в четвъртата Заповед,  Бог се обръща специално към народът Израилев, който в момента е на път към обетованата Земя. И обръщението не е случайно. Божият народ е избран народ, царско свещенство. Този народ Бог изведе от земята на робството и му даде за това знак –шабата. Сега му предстои да се смеси с други езически народи, които не служат и не познават Бога Израилев, но служат на идоли. Тъй като не познават истинския и свят  Бог и Неговата мощ, вместо да се обръщат в нуждите си към Бога,  тези народи се обръщат като към Бог към познатите за тях неща – мъртви хора, баячи, гадатели, астролози и други, за да придобият чрез тях знания за бъдещето си или лечение, или благословение, което е противно на Бога.  Противното тук е, че тези народи стигат до боготворене на изброените феномени. С други думи – подменят Бога с култ към мъртви, баячи, гадатели и т.н. Тоест, тази заръка към Израиля е свързана директно с Първата Заповед от Декалога: „Да нямаш други богове освен Мене!“ Бог иска народът Израилев навреме да се разграничи от идолослужението на тези народи, още преди да е навлязъл в обещаната му земя. Тук трябва да се обърне внимание какво е било тогавашното духовно ниво на народа Израилев, който при това идва от една потънала в езически ритуали и философия езическа страна – Египет. Там запитването към мъртвите за бъдещето, заниманията с астрология, баячеството са били основни занимания на египетските жреци, видно от религиозната култова книга на Египет – „Книгата на мъртвите“. Египтяните са вярвали в безсмъртието на душата Ка, престоя на душата в отвъдното и нейното  прераждане. Фараоните и знатните лица са били погребвани в големи пирамидални гробници наедно с близки роднини, любими животни и т.н, защото се е вярвало, че в другия свят тези хора и животни ще послужат на преминалите в задгробието си господари. А божия народ 400 години е живял между този езически народ  - и то в робство… За толкова столетия до нас не са достигнали сведения за поне една египетска административна единица, която да е приела юдаизма или поне някой египетски велможа да е станал юдейски прозелит.  Юдеите обаче, са се интересували от религиите на господарите си и в частност тези, които били свързани с астрологията, гаданията, с провижданията и запитването на мъртвите за бъдещите събития. Нищо чудно някои от тях дори да са приемали за себе си тези езически религиозни практики. Колко лесно и удобно би било за такива хора когато в Ханаанската земя срещнат подобна на познатата  им от Египет езическа практика да я възприемат и възпроизведат за себе си. А Бог е познавал добре сърцата на тези люде. И те доказват всички тези Божи прозрения с отливката на златния телец. В Декалога няма нито една Заповед, която да трактува директно запитването към мъртвите/!!!/, но още първите две заповеди се отнасят до поклонение на истинския Бог, защото Бог ревнува за името Си.  Проблемът тук не е, че ще бъдат обезпокоявани душите на мъртвите, а че такава практика ще доведе до богоотстъпничество и до богоподмяна, с което вече ще бъдат престъпени първите две заповеди от Декалога. В наше време също има запитвачи на мъртвите, които търсят от тях знание за бъдещето – свое или на други хора. Дали онези, които им дават тази неоторизирана от Бога информация са действително душите на мъртвите или са демони е въпрос, на който християнството отговаря еднозначно – демонско присъствие.  В 1Царство 28:3 вместо запитвачи на мъртви направо е казано: „А Саул беше отстранил от земята запитвачите на ЗЛИ духове и врачовете.“
След този извод предлагам да се вгледаме в личността на пророк Самуил. Самуил е безспорно Божи пророк. Интересното е, че в Библията той на три места е наречен הָרֹאֶ֖ה /харое/ „гледач“:  1 Царе 9:19 /много съм зле с иврита, но доколкото ще съм ви полезен :109:.../
И Самуил в отговор рече на Саула: Аз съм гледачът; изкачвай се пред мене на високото място, за да ядете днес с мене; а утре ще те изпратя, и ще ти явя всичко, що имаш на сърцето си.
1 Летописи 9:22
всички ония избрани за пазачи при входовете, бяха двеста и дванадесет души. Те, които Давид и гледачът Самуил бяха поставили на службата им, бяха преброени по родословия в селата си.
1 Летописи 26:28
Също и всичко, каквото бяха посветили гледачът Самуил, Саул Кисовият син, Авенир Нировият син, и Иоав Саруиният син, - всичко посветено от кого да било, - бе под ръката на Селомита и на братята му.
С това прилагателно име  някак Самуил се приравнява с ранга на останалите забранени от Бога гледачи, запитвачи на мъртви и чародей. Само че докато за вторите Божието мнение е отрицателно и те са посочени като слуги на дявола, в Библията гледачът Самуил е посочен като светец. Всъщност самата дума „пророк“/נָּבִ֑יא - нави/ означава онзи, който провижда  бъдещето – гледач на бъдещето. Макар и двете думи в един семантически отрязък да припокриват значението си пророкът е същевременно официален медиатор между Бога и хората, на които предава Божията воля  – с други думи инзвънреден Божи посредник/медиум.  Думата медиум обаче, в днешно време в църковните среди е добила повече отрицателно значение – врач, гадател, екстрасенс. Всичко това трябва да заостри вниманието на читателите на Библията, че една и съща дума, още повече употребена в Писанието, може да има различно семантическо значение и значението да зависи от контекста, в който е поставена думата. В случая „запитвачи на мъртви“. Но за какви запитвачи на мъртвите става въпрос тук? Какво точно искат те да знаят от контактите си с мъртвите?  И в крайна сметка може ли жив човек да влезе в реален контакт с отвъдния свят?!!! Отново ще се върна на свети пророк Самуил. Известната случка, когато цар Саул  чрез една гледачка от Ендор извика Божия гледач Самуил от онзи свят, за да му предскаже изхода от една военна обсада. Всъщност дали наистина извикания беше духа на божия пророк Самуил? Ако беше той би ли допуснал пред очите му да се извърши светотатство и явен грях срещу Първата Заповед? Категоричният отговор е НЕ! Да, но какво свидетелства библията. Там се казва, че ендорската гледачка видяла „един бог който възлиза из земята.“/стих 13/. Видяла Бог!!! Но нали Бога никой никога не е видял/1Йоан. 4:12/.Това заявление категорично означава боготворене от гледачката на мъртвия, макар и пророк - Самуил!!! Безспорен грях... Когато чул това, макар и да не бил много сигурен, че това е Самуил/ Един старец възлиза, и е обвит с мантия../ Саул  извършил най-богоомразното престъпление – поклонение на „други богове“. „И Саул позна, че това беше Самуил, и наведе се с лицето си до земята та се поклони.“/стих 14/. Още един път библията ни свидетелства кое мрази Бог и от какво гледа да упази народа Си – от поклонение на чужди богове, в каквото са изпаднали всички останали народи. Бог не е против това, ако хората в своето интелектуално и техническо развитие са достигнали някакво знание да го развиват, но се противи те да използват знанието, което в крайна сметка не без волята Божия са придобили и да го представят като алтернатива на Бога. Тоест да подменят Бога с други богове... продължава
« Последна редакция: април 06, 2019, 13:42:05 pm от stucyte »

Неактивен stucyte

 • Група християни
 • *******
 • Публикации: 22
  • Профил
Re: Инструментална/електронна/ транскомуникация
« Отговор #11 -: април 06, 2019, 12:18:09 pm »
Продължение на постинга

 В наши дни често пъти науката се противопоставя умишлено на вярата, като по този начин човеците високомерно се стремят чрез научните постижения да се издигнат на мястото на Бога.  И още едно свидетелство, че появилият се на ендорската гледачка дух не е бил този на пророк Самуил. Духът се е появил из земята – свидетелства стих 13.  Да, но книга Еклесиаст 3: ни свидетелства, „че духът на човешките чада, възлиза горе, И, че духът на животното слиза долу на земята?“ Значи няма как духът на пророк Самуил да е долу в земята при духовете на животните, защото разликата между духовете на животните и хората е качество разграничено от заложения в духа на човека образ Божи.  Екл. 12:7 „И се върне пръстта в земята както е била, И духът се върне при Бога, Който го е дал.“ Бог не е в земята, че и човешкия дух да се връща там… Това са две места от Стария Завет, който ни свидетелства за съдбата на човешкия дух след смъртта. В Новия Завет аналогичен текст на Второзаконие 18 глава няма. Това едва ли е случайно. Случайност в Библията, като Слово Божие, няма. Божият народ с хилядолетия вече е населил обещаната му от Бога земя. Езическите народи от отдавна са изгонени от там.  На Божия народ са дадени Законът и Пророците. В три пъти възстановявания храм се служи на истинския Бог, а по синаготите из целия Израил се проповядва Неговата воля. Равинатът от отдавна вече е изтълкувал какви могат да бъдат греховете против първите две заповеди, където поклонението на мъртъвци както на Бога е заклеймено. Появило се е вече юдейско предание „на старците“, където чародейството и магията са приравнени с най-тежките грехове против Бога. За християните от езически произход на Апостолския събор е постановено да не ядат идоложертвено, т.е. да не си правят кумири, идоли и да им служат както на Бога, което включва и запитване към мъртвите за бъдещето. Значи въпросът отново опира до спазването на първите две Заповеди от Декалога. И тук отново ще се върна към внезапната поява от земята на пророк „Самуил“. От това земно изникване на духа на  „пророка“ следва, че има и земни духове, които могат да ни се появят, и които са демонски духове – духове на заблудата. В уфологията подземните и подводни бази на НЛО са отдавна дискутирани теми, а в окултизма в този смисъл се споменава страната „Агарта“. Първостепенен въпрос тук е: може ли триизмерния човек с помощта на техниката да общува с демоните? Ако отговорът е да, това ще означава опитно установяване на друг – нечовешки, но разумен свят. Експериментално установен разум и битие, които са различни от човешките. Тоест, опитно установяване на някои от недоказаните, но приемани на вяра до този момент, факти от библията, която твърди, че съществуват ангелски и демонски светове, както и обиталища за преминалите от „другата страна“ човешки души! Преди от няколко години, ненадейно за всички, се появи една новина, че телескопът Хабъл случайно открил един голям град, за който се казва, че е в средата на познатия ни космос и точно от него започва разбега на галактиките… Официално това твърдение се отхвърля, макар и без категорична аргументация. Поживьом и увидем - както казват руснаците. Това обаче, между другото. Просто недоказана, но и не достатъчно аргументирано отхвърлена информация, която чрез интернет и днешните средства за масова информация бързо се разпространи в заинтересования свят. Иначе, в контекста на разглежданата тема с помощта на съвременната инструментална транскомуникация можем експериментално да обясним случилото се преди хилядолетия явяване на „пророк Самуил“ пред цар Саул. Факт е, че посредством съвременната апаратура обективно можем да влезем в аудио или дори видео връзка със същества от други неземни измерения, с което се слага край на всякакъв субективизъм. В интернет могат да се видят и чуят много такива записи. А опитните доказателства за тънкия свят имат сериозно значение за вярата – смятат католическите учени. Дяволът толкова хилядолетия се опитва да държи човечеството в заблуда, че той не съществува, но е една измислена от хората легенда. А от това само на една крачка е другата идея – че щом няма дявол, няма и Бог! Основната лъжа на Сатана. Само че посредством съвременната техника се оказва, че явните доказателства за съществуването на демоните и „тънкия свят“  вече не е толкова неосъществима за човека задача. В нашата съвременност тази екстремна фактология е огромна, за да бъде пренебрегвана или отричана.  Дали обаче, чрез средствата на инструменталната транскомуникация наистина човек може да влезе в контакт с духовете на мъртвите!!! Този въпрос е най-труден за категоричен отговор. Христос твърди, че „Той не е Бог на мъртвите, а на живите; защото за Него всички са живи.“ /Лука. 20:28/.  Христос не казва, че за Бога са живи само праведните или само грешните, само живите на този свят или само живите в други светове, но съвсем ясно твърди, че Той не е Бог на умрелите, но за Бога ВСИЧКИ са живи!!! Това категорично означава, че преминалите от земята наши роднини също са живи, поне колкото и ние тук. Дали те обитават някакви неизвестни небесни обиталища или да речем обиталището им е в открития от телескоп Хабъл „град на мъртвите“ за сега е въпрос на догадки. Тогава защо да не е възможна комуникация между живи хора? Явно проблемът, пречката, са различните измерения - пространствено-времеви континууми, в които живеят тези създания. Разбираемо е, че за времето на бедния Лазар и богаташа/Лук. 16-та глава/ техниката не е била в състояние да премине тези бариери. Дори и в „тънкия свят“ съществува бариера между света на праведниците/Авраамовото лоно – Лук. 16:22/ и този на грешниците/място на мъката – Лук. 16:22; тъмницата – 1Петр. 3:20/, видно от „притчата“/никъде в библията този разказ не е определен за притча/. Според Христос те могат да си комуникират, но не и да си оказват директна взаимопомощ.  За „прескачането“ от „тънкия свят“ в нашето триизмерно пространство проблемът е още по-сериозен. Трябвало е преминалия от „там“ човек да възкръсне – както се е случило с Лазар и със сина на Наинската вдовица/Лук. 7:15/. Значи за онова време транскомуникация по друг естествен за тогавашния технологичен напредък начин, освен чрез методите на противните на Бога тогавашни медиуми не е могло да се получи. В наши дни обаче, всеки който има радио, да не споменаваме за компютър или например използване на неусъвършенстваните още възможности на квантовия компютър, може успешно да проведе чрез елементарните радиовълни или запис на магнетофонна лента такъв експеримент. Дали ще се свърже със свои близки или с демони е отделен въпрос, чиито последствия ще понесе експериментатора. В интерес на истината тук ще отбележа, че не на всички хора се удава да извикат чрез техническите средствата гласове и образи от отвъдното. Както се казва – и за това си има хора. И ако това все пак е субективизъм, то резултатите от извикванията, записани на магнетофонна лента или на друг твърд носител са напълно обективни и достъпни за всички. Да, наистина резултатите от тези експерименти са много впечатляващи. Получават се сведения за други светове, за много други обиталища/Йоан 14:2/. Трудно е обаче, да се вярва напълно на представящите се за наши починали роднини същества, макар и да ни припомнят съкровени неща от нашия съвместен земен живот, които може да знаят само те. Но нима демоните не знаят добре нашия живот!?? Това е един сериозен проблем за инструменталната транскомуникация, която за в бъдеще може и да получи някакво задоволително разрешение. За сега категорични отговори в това отношение никой сериозен изследовател, с ръка на сърцето си не може да даде. Понякога вследствие такива занимания от недостатъчно подготвени хора се появяват сериозни психически и дори телесни проблеми. Тоест, тези опити не са за всеки!!! Дори и специално подготвени богослови-екзорцисти, с докторски степени в областта на екзорцизма и с много голям духовен опит и потенциал,  вследствие такива експерименти са попадали в психиатриите!!! Още по-кардинален е въпросът трябва ли всеки да се захваща с тази опасна работа и защо?!! Не без значение е какви са мотивите  за тези му занимания. Дали са  така да се каже благонадеждно-научни, благочестиви, или са с мерзката цел узнаване на бъдещето, магия и т.н. – погазващи първите две заповеди. Известно е, че Бог съди не самите дела на човека, но преди всичко мотивите за извършване на тези дела. Да бъде обаче,  надеждно информиран всеки интересуващ се човек за резултатите от подобни духовни изследвания, а не само да се мълвят легенди и да се ширят измислици, според католическата църква - определено е полезно. Ето защо папата – религиозния глава на по-голямата част от християнския свят, благославя експерименталната транскомуникация. Тук ще декларирам откровено, че дори да греша, след дългогодишните ми занимания в тези области/транскомуникация, регресивна хипноза, екстрасензорика и уфология/, аз също смятам така. Това е мое лично мнение и за сетен път изповядвам, че като православен християнин по никакъв начин не ангажирам с него православната църква. Това си е мое лично увлечение, за което аз нося своята отговорност пред Бога.  И Бог е свидетел, че мотивите ми са чисти. Не бих желал по никакъв начин да подвеждам никого и да го подтиквам в заблуда да поема по хлъзгавия път на демонизма. Напротив! Човек, който има различно от моето убеждение следва  да страни от тази материя, която за него може да се окаже смъртна съблазън. При изследване на тази област демаркационната линия между полезното и вредното е много бледа. Бог да пази всеки от нас от козните на лукавия!
    Всеки християнин, воден от своите интереси трябва да познава и своята духовна мощ, и според дарбите, които Бог му е дал да върви по пътя на личното си спасение в Христа Иисуса, защото дарбите са различни, но „Духът е един и същ,  който разделя на всеки по особено, както м
у е угодно“ -  казва Писанието/1Кор. 12:11/. А духовните човеци, водени от Светия Дух имат „ум Христов“/1Кор. 2:16/ и ако наистина са духовни човеци би следвало да са обдарени с дара да различават духовете – защото „не всеки дух е от Бога“/1Йоан. 4:1/.
1 Солунци 5:21
Всичко изпитвайте; дръжте доброто.
« Последна редакция: април 06, 2019, 13:46:31 pm от stucyte »

Неактивен Jakil

 • Участник
 • **
 • Публикации: 87
 • Пол: Мъж
  • Профил
Re: Инструментална/електронна/ транскомуникация
« Отговор #12 -: април 07, 2019, 13:08:04 pm »
Толкова глупости на едно място не съм чел.

Неактивен timo2

 • Група християни
 • *******
 • Публикации: 481
 • Пол: Мъж
  • Профил
Re: Инструментална/електронна/ транскомуникация
« Отговор #13 -: април 07, 2019, 22:06:59 pm »
Ако Бог иска да ни предпази от нещо и го забрани, това наистина предизвиква плътското ни естество и противника на душите ни много добре се възползва от това. Любопитството към забраненото води до фатални последици.Първите човеци са ми достатъчен пример за това и не желая да участвам в разисквания по тази тема, защото смятам за по-важни взаимоотношенията ми с Бог, дори и от тези с приятелите ми във форума.


 Евреи 10:31 Страшно е да падне човек в ръцете на живия Бог.


Притчи 22:4
Наградата на смирението и на страха от Господа Е богатство, слава и живот.
- Правете на другите това, което искате да правят и на вас!

Неактивен alex

 • Global Moderator
 • *******
 • Публикации: 983
 • Пол: Мъж
  • Профил
Re: Инструментална/електронна/ транскомуникация
« Отговор #14 -: април 16, 2019, 20:51:03 pm »
stucyte според мен това е поредната заблуда на Сатана. Преди Сатана използваше хора, а днес новите технологии. Както казва проповедника - Нищо ново под слънцето!

Както ти така и всеки иска да знае повече за отвъдния свят, но за да сме праведни пред Бог е важно метода за достигане на това знание. Ако искаме ние следвайки нашите си страсти, да достигнем до нещата, със сигурност ще паднем в клопките на Сатана. Казвам това, като човек, който преди да намери истината, е обикалял при всякакви служители на врага, като запитвачки на духове, ходжи и т.н. Целта на всички беше една - Да не достигна до покаяние и истинска вяра в Христос, а да разсъждавам над различни други опции за моя живот. Днес новите технологии правят точно това.  Facebook, Youtube и др. подобни занимават съзнанието на повечето хора повече от 3 часа от свободното време на ден с безцелни неща. Суета на суетите, отново нищо ново под слънцето!

Според мен, ако искаме да научим повече за оня свят, правилния начин е да търсим видения и откровение от Господ:

Второ Коринтяни 12
1 Наистина не ми е от полза да се хваля, но аз ще премина към видения и откровения от Господа. 2 Зная един човек – християнин, който преди четиринадесет години – с тяло ли, не зная, без тяло ли, не зная, Бог знае – бе грабнат до третото небе. 3 И зная, че този човек – дали с тяло, или без тяло, не зная, Бог знае – 4 беше грабнат и отнесен в рая, и чу неизразими неща, каквито човек не трябва да изговаря.


Ако е Божията воля ще научим повече за оня свят още докато сме на тази земя, ако не е Божията воля значи Бог иска да ни е по интересно, когато му дойде времето и се преселим там.  :110:

Нека Бог ти дава мъдрост и те води в праведните му пътища! Амин!