Български християнски форум > Секти, ереси и култове
Лъжеученията на протестантизма
Петър:
--- Цитат на: Някой си в юли 28, 2018, 14:20:28 pm ---
--- Цитат на: Петър в юли 28, 2018, 13:45:31 pm ---Аз съм Петър, П Е Т Ъ Р, по кръщелно свидетелство и личен документ, нито Петре, нито Пешо,
--- Край на цитат ---
Извинявай, ще се обръщам към теб занапред с брат Петър.
--- Край на цитат ---
Не се притеснявай, просто в живота ми досега, когато са искали да изразят негативното си отношение към мен са използвали обръщението "Пешо", като ако съм пред тях и се изпуснат ядосани ми за нещо ударението е на "е", а ако ги чуя без да са ме видели, ударението е на "о", тези хора за мен са лицемери след като иначе се обръщат с обичайното както ме наричат и както са ме искали да ме кръстят, ако в някой край го използват като умалително и не придават негативен смисъл и за пръв път се обръщат към мен така, им казвам, че не съм Пешо, както и да е, излязох извън темата.
--- Цитат на: Някой си в юли 28, 2018, 14:20:28 pm ---
Кои думи имаш предвид?
--- Край на цитат ---
Матей 23:3
затова всичко що ви заръчат, правете и пазете, но според делата им не постъпвайте; понеже говорят, а не вършат.
Аз може да съм протестантстващ православен, ама такъв съм.
timo2:
Моето мнение е че всяка църква е такава каквото е отношението и към библията. Всяка деноминация вярва че библията е Бижие Слово, а отношението към Бог е именно отношение към Словото Му. Бог казва че всяко нещо ще се потвърди от двама или трима свидетели и Той потвърждава това чрез тримата евангелисти:
Матей 24:35
Небето и земята ще преминат, но Моите думи няма да преминат.
Марк 13:31
Небето и земята ще преминат, но Моите думи няма да преминат.
Лука 21:33
Небето и земята ще преминат, но Моите думи (не православните предания)няма да преминат.
Когато и да съм питал православно вярващ дали живее по християнски обикновено ми отговаря " Е, вярвам ама не чак толкова". Такова ми е и мнението за цялата православна църква, каквото е нейното отношение към библията "Божие Слово, ама не чак толкова"
Така че за мен православието е "християнство, ама не чак толкова".
А мнението за протестанството, от православна гледна точка е така обективно като мнението на Хитлер за комунизма.
alex:
--- Цитат ---Свещеникът е лишен от правото да изповядва и опрощава греховете.
--- Край на цитат ---
Значи православната църква дава право на свещениците да опрощават грехове, така ли е или нещо пак аз не съм разбрал?
Пламен:
--- Цитат на: alex в август 01, 2018, 12:43:37 pm ---Значи православната църква дава право на свещениците да опрощават грехове, така ли е или нещо пак аз не съм разбрал?
--- Край на цитат ---
На този въпрос бих ти отговорил съвсем точно със стих от Свещеното Писание, но предпочитам да направя това в обещаната от теб тема, за която искам да ти напомня:
--- Цитат на: alex в юли 27, 2018, 09:27:49 am ---Не може да се каже, че православната църква е безпогрешна в решенията си, ако искаш ще направя една тема "Грешките на православните" и ще видиш на колко точки не отговаряте според Библията.
--- Край на цитат ---
alex:
Очаквай темата :106:
Събирай информация, че ще е сложно :108:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия