Аз съм българин католик от град Раковски и смея да твърдя, че повечето неща, които се говоря за нашата църква не са верни изобщо. Дявола се опитва да заблуди всички с лъжливи твърдения за католицизма. Ние католиците обичаме всички хора по света независимо от тяхната вяра, техните обичай и различната им култура. Ако искате да имаме уважение помежду си, ще ни уважавате и ни ще ви уважаваме. 
Добре дошъл, брате в Христа, Теодор!
Аз Ви уважавам и не само заради Вашата Вяра и би било добре и Вие да ни уважавате, заради Вярата ни, дори съм уверен, че и Папата би казал това, но да се изисква първо уважение от някого към нас, пък после и ние да го уважаваме, не го пише в Библията.
Бог да те благослови!
Благодаря за пожеланията. Христос е казал: "И както искате да постъпват с вас човеците, тъй и вие постъпвайте с тях." Лука 6:31
Трябва да се държим добре с всички ако искаме и другите да се държат добре с нас. Макар, че има много хора, при които и да се държиш добре с тях, те не се отнасят към теб подобаващо. Но аз вярвам, че всички хора могат да се спасят ако вярват в Христос.
Здравей градски! Радвам се да имам съфорумник от родното си място. Аз не съм католик но мисля че това няма значение ако искрено вярваме в един Бог и сме ученици и последователи на Неговия възлюбен син Иисус Христос – ХРИСТИЯНИ. Надявам се да намерим общ език макар и с различни убеждения за един и същи Бог.
Надявам се че имаш Библия и я четеш. Така можем да обменяме знания и опит за да растем в знания и мъдрост за да познаем Бога, противника и себе си, за да не бъдем заблудени като деца „блъскани и завличани от всеки вятър на учение“ Защото Божието слово ни учи „Ще познаете истината и истината ще ви направи свободни“ .Бог да бъде с тебе и да те укрепява във вярата.
Здравей брате, ти от кой край на града си? Радвам се, че сме от един и същи регион. Имам Библия и я чета всеки ден, особено след края на работния ден, вечер се моля и чета избрани цитати от свещената книга и след това се моля и заспивам. Може да се каже, че открих Бог изведнъж, след като изживях бурен живот. Имах пистов мотоциклет 180 к. с. и замалко да се убия с него, но Бог спаси живота ми и от тогава повярвах в Христа.
"1. (По слав. 102). Давидов псалом.
Благославяй, душе моя, Господа,
И всичко що е вътре в мене нека хвали светото Му име.
2. Благославяй, душе моя, Господа,
И не забравяй ни едно от всичките Му благодеяния.
3. Той е, Който прощава всичките ти беззакония,
Изцелява всичките ти болести;
4. Който изкупва от рова живота ти,
Венчава те с милосърдие и благи милости;
5. Който насища с блага душата {Еврейски: Украшението.}† ти,
Тъй щото младостта ти се подновява като на орел.
6. Господ извършва правда и правосъдие
За всичките угнетявани.
7. Направи Моисея да познае пътищата Му,
И израилтяните делата Му.
8. Жалостив и милостив е Господ,
Дълготърпелив и многомилостив.
9. Не ще изобличава винаги,
Нито ще държи гняв до века.
10. Не е постъпил с нас според греховете ни,
Нито е въздал нам според беззаконието ни.
11. Защото колкото е високо небето от земята,
Толкова голяма е милостта Му към ония, които Му се боят,
12. Колкото отстои изток от запад,
Толкова е отдалечил от нас престъпленията ни.
13. Както баща жали чадата си,
Така Господ жали ония, които Му се боят.
14. Защото Той познава нашия състав,
Помни, че ние сме пръст.
15. Дните на човека са като трева;
Като полски цвят, така цъфти.
16. Защото като преминава вятърът над него, и няма го,
И мястото му го не познава вече.
17. Но милостта на Господа е от века и до века върху ония, които Му се боят.
И правдата Му върху внуците
18. На ония, които пазят завета Му,
И помнят заповедите Му, за да ги изпълняват.
19. Господ е поставил престола Си на небето;
И Неговото царство владее над всичко.
20. Благославяйте Господа, вие ангели Негови,
Мощни със сила, които изпълняват словото Му,
Като слушате гласа на словото Му
21. Благославяйте Господа, всички Негови войнства,
Негови служители, които изпълнявате волята Му.
22. Благославяйте Господа, всички Негови дела.
Във всяко място на владението Му.
Благославяй душе моя, Господа."(Пс. 103)!Амин!АлилуЯ!
Благославяй Господа,Тошко,затова,че те е опазил и спасил,и го прославяй чрез живота си!Да даде Бог!Амин!