Автор Тема: Лъжеученията на римокатолицизма  (Прочетена 24977 пъти)

Неактивен Danail

• Група християни
  • Публикации: 175
    • Профил
Re: Лъжеученията на римокатолицизма
« Отговор #30 -: февруари 20, 2021, 12:38:56 pm »
Защо например не се разкрият милионите на повечето протестантски пастори в България и техните съмнителни връзки с чужди разузнавания на Запад?

Трябва българската държава да разследва далаверите на протестантските организации, които търгуват със Запада...
Извинявай, ама комунизма отдавна трябваше да си е отишъл, но като че ли негови потомци все още има, желаещи връщането му, а ти си готов да предизвикаш нов Пастирски процес, с готови обвинения, "чужди разузнавания, далавери", готов ли си в съда да потвърдиш тези твои обвинения?

Ами БПЦ се е съдила с протестантските пастори, които отричаха истината за далаверите в техните църкви. Иначе е добре да има нов пастирски процес срещу тези агенти на чужди разузнавания. Смея да твърдя, че моят дядо на младини е бил един от съдиите, които са осъдили тези чуждопоклонници и е издал подобаваща присъда на предателите на българщината. Много се гордея с него и се радвам, че имам такъв достоен човек в семейството си.
Веднага те разбрах!
Поздрави от потомците на пастир Зяпков!

Благодаря за поздравите!
Църквата в България има своите мъченици и герои на вярата – от единичните случаи на преследвания и побоища над първите носители на истината до масовите гонения на християните по време на комунистическото управление в България. Тогава цялата страна бе превърната в огромен затвор, в който никой нямаше право да мисли самостоятелно, да говори свободно, да работи каквото му харесва и да живее, където иска.

Заедно с всички тях страдаха и техните семейства, техните съпруги и деца. Някои от тях бяха изселени, други – уволнени от работа, но всички отхвърлени и презрени, подложени на унижения, на оскърбления, на нищета и мизерия от тогавашната комунистическа власт. Всички те по думите на апостола в Посланието към евреите, 11 глава, търпяха лишения, бедствия, страдания в един свят, който не беше достоен за тях.

Днес ние, техните потомци, заобиколени от такъв голям облак от свидетели и мъченици на вярата в нашия жив Господ, нека да отхвърлим от себе си всеки грях, всяко съмнение и малодушие, всеки страх и с търпение нека вървим напред в нашето поприще, като гледаме на Исус, Начинателя и Завършителя на нашата вяра. Нека помним Неговите думи: Мене гониха и вас ще гонят, но: Блажени сте, когато ви хулят и ви гонят, и говорят против вас лъжливо всякакво зло заради Мене. Радвайте се и се веселете, защото е голяма наградата ви на небесата, понеже така гониха пророците, които бяха преди вас.

http://old.evangelskivestnik.net/statia.php?mysid=773

Ами не е хубаво да се преследват хората по етнически, верски ли расов признак, но уви през комунизма беше така. Както е казал Ботев, които между впрочем е протестант по вяра: "Свестните у нас, считат за луди, глупецът вредом, всеки почита". Не си мисли, че и православните християни не са страдали през онази епоха. Ние също сме дали свидни жертви в борбата против комунистическият/атеистичен режим. Писах ти лично съобщение, ако искаш го виж и ми отговори. :)
Възлюби ближния си като себе си.

Неактивен Петър

• Група християни
  • Публикации: 909
    • Профил
« Отговор #31 -: февруари 20, 2021, 13:08:56 pm »
Защо например не се разкрият милионите на повечето протестантски пастори в България и техните съмнителни връзки с чужди разузнавания на Запад?

Трябва българската държава да разследва далаверите на протестантските организации, които търгуват със Запада...
Извинявай, ама комунизма отдавна трябваше да си е отишъл, но като че ли негови потомци все още има, желаещи връщането му, а ти си готов да предизвикаш нов Пастирски процес, с готови обвинения, "чужди разузнавания, далавери", готов ли си в съда да потвърдиш тези твои обвинения?

Ами БПЦ се е съдила с протестантските пастори, които отричаха истината за далаверите в техните църкви. Иначе е добре да има нов пастирски процес срещу тези агенти на чужди разузнавания. Смея да твърдя, че моят дядо на младини е бил един от съдиите, които са осъдили тези чуждопоклонници и е издал подобаваща присъда на предателите на българщината. Много се гордея с него и се радвам, че имам такъв достоен човек в семейството си.
Веднага те разбрах!

Благодаря за поздравите!
Църквата в България има своите мъченици и герои на вярата – от единичните случаи на преследвания и побоища над първите носители на истината до масовите гонения на християните по време на комунистическото управление в България. Тогава цялата страна бе превърната в огромен затвор, в който никой нямаше право да мисли самостоятелно, да говори свободно, да работи каквото му харесва и да живее, където иска.

Заедно с всички тях страдаха и техните семейства, техните съпруги и деца. Някои от тях бяха изселени, други – уволнени от работа, но всички отхвърлени и презрени, подложени на унижения, на оскърбления, на нищета и мизерия от тогавашната комунистическа власт. Всички те по думите на апостола в Посланието към евреите, 11 глава, търпяха лишения, бедствия, страдания в един свят, който не беше достоен за тях.

Днес ние, техните потомци, заобиколени от такъв голям облак от свидетели и мъченици на вярата в нашия жив Господ, нека да отхвърлим от себе си всеки грях, всяко съмнение и малодушие, всеки страх и с търпение нека вървим напред в нашето поприще, като гледаме на Исус, Начинателя и Завършителя на нашата вяра. Нека помним Неговите думи: Мене гониха и вас ще гонят, но: Блажени сте, когато ви хулят и ви гонят, и говорят против вас лъжливо всякакво зло заради Мене. Радвайте се и се веселете, защото е голяма наградата ви на небесата, понеже така гониха пророците, които бяха преди вас.

Ами не е хубаво да се преследват хората по етнически, верски ли расов признак, но уви през комунизма беше така. Както е казал Ботев, които между впрочем е протестант по вяра: "Свестните у нас, считат за луди, глупецът вредом, всеки почита". Не си мисли, че и православните християни не са страдали през онази епоха. Ние също сме дали свидни жертви в борбата против комунистическият/атеистичен режим. Писах ти лично съобщение, ако искаш го виж и ми отговори. :)
Писах ти, благодаря ти!

Някъде съм чел, че прототип на Боримечката е бил протестант, че Левски в някои моменти се е движил с протестантски книги и облечен като протестант, за да се придвижва свободно в онова време, не знам вярно ли е, но е написано.

Неактивен Danail

• Група християни
  • Публикации: 175
    • Профил
« Отговор #32 -: февруари 20, 2021, 15:27:06 pm »

Веднага те разбрах!

Благодаря за поздравите!

Писах ти, благодаря ти!

Някъде съм чел, че прототип на Боримечката е бил протестант, че Левски в някои моменти се е движил с протестантски книги и облечен като протестант, за да се придвижва свободно в онова време, не знам вярно ли е, но е написано.

Все пак трябва да благодарим на българите - евангелисти, че са взели участие в Априлското въстание от 1876 год. и че са участвали активно в национално-освободителните борби на българският народ от османско владичество. Също така сме благодарни и на българите - католици, които също са вдигали въстания за освобождение на България. Дори изпитваме уважение и (поне аз лично) към всички, които са се борили за нашето скъпоценно освобождение.
Възлюби ближния си като себе си.

Неактивен Teodor

• Нов участник
  • *
  • Публикации: 17
    • Профил
« Отговор #33 -: март 17, 2021, 07:43:11 am »
Аз съм българин католик от град Раковски и смея да твърдя, че повечето неща, които се говоря за нашата църква не са верни изобщо. Дявола се опитва да заблуди всички с лъжливи твърдения за католицизма. Ние католиците обичаме всички хора по света независимо от тяхната вяра, техните обичай и различната им култура. Ако искате да имаме уважение помежду си, ще ни уважавате и ни ще ви уважаваме.  :104:

Неактивен Петър

• Група християни
    • Профил
« Отговор #34 -: март 17, 2021, 10:25:01 am »
Аз съм българин католик от град Раковски и смея да твърдя, че повечето неща, които се говоря за нашата църква не са верни изобщо. Дявола се опитва да заблуди всички с лъжливи твърдения за католицизма. Ние католиците обичаме всички хора по света независимо от тяхната вяра, техните обичай и различната им култура. Ако искате да имаме уважение помежду си, ще ни уважавате и ни ще ви уважаваме.  :104:
Добре дошъл, брате в Христа, Теодор!
Аз Ви уважавам и не само заради Вашата Вяра и би било добре и Вие да ни уважавате, заради Вярата ни, дори съм уверен, че и Папата би казал това, но да се изисква първо уважение от някого към нас, пък после и ние да го уважаваме, не го пише в Библията.
Бог да те благослови!
« Последна редакция: март 17, 2021, 10:41:23 am от нищ по дух »

Неактивен alex

• Global Moderator
  • Публикации: 1136
    • Профил
« Отговор #35 -: март 17, 2021, 11:48:05 am »

Добре дошъл във форума, Teodor. Радвам се, че вече има представител и на тази християнска църква във форума. Тук уважаваме всички, които вярват в Христос и се опитват да водят живот по Божията воля.

Бъди благословен!

Неактивен Teodor

• Нов участник
  • *
    • Профил
« Отговор #36 -: март 17, 2021, 13:13:50 pm »
Много ви благодаря за прекрасните благопожелания и добрият ви тон. Аз всъщност преди бях невярващ и не познавах Христос лично. Нямах вяра в Бога и живеех разгулно и по-светски. След тежка катастрофа с пистов мотоциклет бях един месец в болницата и там за първи път почувствах Божието присъствие и помощ и реших да приема Христос за свой личен Спасител и Изкупител. Слава Богу Исус ме промени тотално и ми показа верният път за спасение. Сега съм Му много благодарен за това, че спаси живота ми и ми даде вяра.  :104:

Неактивен Teodor

• Нов участник
  • *
    • Профил
« Отговор #37 -: март 17, 2021, 13:17:16 pm »
Аз Ви уважавам и не само заради Вашата Вяра и би било добре и Вие да ни уважавате, заради Вярата ни, дори съм уверен, че и Папата би казал това, но да се изисква първо уважение от някого към нас, пък после и ние да го уважаваме, не го пише в Библията.
Бог да те благослови!

Благодаря за пожеланията. Христос е казал: "И както искате да постъпват с вас човеците, тъй и вие постъпвайте с тях." Лука 6:31

Трябва да се държим добре с всички ако искаме и другите да се държат добре с нас. Макар, че има много хора, при които и да се държиш добре с тях, те не се отнасят към теб подобаващо. Но аз вярвам, че всички хора могат да се спасят ако вярват в Христос.

Неактивен timo2

• Група християни
  • Публикации: 628
    • Профил
« Отговор #38 -: март 17, 2021, 18:14:45 pm »
Бог да те благослови!

Благодаря за пожеланията. Христос е казал: "И както искате да постъпват с вас човеците, тъй и вие постъпвайте с тях." Лука 6:31

Трябва да се държим добре с всички ако искаме и другите да се държат добре с нас. Макар, че има много хора, при които и да се държиш добре с тях, те не се отнасят към теб подобаващо. Но аз вярвам, че всички хора могат да се спасят ако вярват в Христос.

Здравей градски! Радвам се да имам съфорумник от родното си място. Аз не съм католик но мисля че това няма значение ако искрено вярваме в един Бог и сме ученици и последователи на Неговия възлюбен син Иисус Христос – ХРИСТИЯНИ. Надявам се да намерим общ език макар и с различни убеждения за един и същи Бог.
 Надявам се че имаш Библия и я четеш. Така можем да обменяме знания и опит за да растем в знания и мъдрост за да познаем Бога, противника и себе си, за да не бъдем  заблудени като деца „блъскани и завличани от всеки вятър на учение“ Защото Божието слово ни учи „Ще познаете истината и истината ще ви направи свободни“ .Бог да бъде с тебе и да те укрепява във вярата.
- Правете на другите това, което искате да правят и на вас!

Неактивен Teodor

• Нов участник
  • *
    • Профил
« Отговор #39 -: март 18, 2021, 07:46:45 am »
Бог да те благослови!

Здравей градски! Радвам се да имам съфорумник от родното си място. Аз не съм католик но мисля че това няма значение ако искрено вярваме в един Бог и сме ученици и последователи на Неговия възлюбен син Иисус Христос – ХРИСТИЯНИ. Надявам се да намерим общ език макар и с различни убеждения за един и същи Бог.
 Надявам се че имаш Библия и я четеш. Така можем да обменяме знания и опит за да растем в знания и мъдрост за да познаем Бога, противника и себе си, за да не бъдем  заблудени като деца „блъскани и завличани от всеки вятър на учение“ Защото Божието слово ни учи „Ще познаете истината и истината ще ви направи свободни“ .Бог да бъде с тебе и да те укрепява във вярата.

Здравей брате, ти от кой край на града си? Радвам се, че сме от един и същи регион. Имам Библия и я чета всеки ден, особено след края на работния ден, вечер се моля и чета избрани цитати от свещената книга и след това се моля и заспивам. Може да се каже, че открих Бог изведнъж, след като изживях бурен живот. Имах пистов мотоциклет 180 к. с. и замалко да се убия с него, но Бог спаси живота ми и от тогава повярвах в Христа.

Неактивен hristiqnin

• Група християни
  • Публикации: 944
    • Профил
« Отговор #40 -: март 19, 2021, 17:54:47 pm »
Бог да те благослови!

Здравей брате, ти от кой край на града си? Радвам се, че сме от един и същи регион. Имам Библия и я чета всеки ден, особено след края на работния ден, вечер се моля и чета избрани цитати от свещената книга и след това се моля и заспивам. Може да се каже, че открих Бог изведнъж, след като изживях бурен живот. Имах пистов мотоциклет 180 к. с. и замалко да се убия с него, но Бог спаси живота ми и от тогава повярвах в Христа.
"1. (По слав. 102). Давидов псалом.
Благославяй, душе моя, Господа,
И всичко що е вътре в мене нека хвали светото Му име.
  2. Благославяй, душе моя, Господа,
И не забравяй ни едно от всичките Му благодеяния.
  3. Той е, Който прощава всичките ти беззакония,
Изцелява всичките ти болести;
  4. Който изкупва от рова живота ти,
Венчава те с милосърдие и благи милости;
  5. Който насища с блага душата {Еврейски: Украшението.}† ти,
Тъй щото младостта ти се подновява като на орел.
  6. Господ извършва правда и правосъдие
За всичките угнетявани.
  7. Направи Моисея да познае пътищата Му,
И израилтяните делата Му.
  8. Жалостив и милостив е Господ,
Дълготърпелив и многомилостив.
  9. Не ще изобличава винаги,
Нито ще държи гняв до века.
  10. Не е постъпил с нас според греховете ни,
Нито е въздал нам според беззаконието ни.
  11. Защото колкото е високо небето от земята,
Толкова голяма е милостта Му към ония, които Му се боят,
  12. Колкото отстои изток от запад,
Толкова е отдалечил от нас престъпленията ни.
  13. Както баща жали чадата си,
Така Господ жали ония, които Му се боят.
  14. Защото Той познава нашия състав,
Помни, че ние сме пръст.
  15. Дните на човека са като трева;
Като полски цвят, така цъфти.
  16. Защото като преминава вятърът над него, и няма го,
И мястото му го не познава вече.
  17. Но милостта на Господа е от века и до века върху ония, които Му се боят.
И правдата Му върху внуците
  18. На ония, които пазят завета Му,
И помнят заповедите Му, за да ги изпълняват.
  19. Господ е поставил престола Си на небето;
И Неговото царство владее над всичко.
  20. Благославяйте Господа, вие ангели Негови,
Мощни със сила, които изпълняват словото Му,
Като слушате гласа на словото Му
  21. Благославяйте Господа, всички Негови войнства,
Негови служители, които изпълнявате волята Му.
  22. Благославяйте Господа, всички Негови дела.
Във всяко място на владението Му.
Благославяй душе моя, Господа."(Пс. 103)!Амин!АлилуЯ!

Благославяй Господа,Тошко,затова,че те е опазил и спасил,и го прославяй чрез живота си!Да даде Бог!Амин!

Неактивен Teodor

• Нов участник
  • *
    • Профил
« Отговор #41 -: март 19, 2021, 22:12:20 pm »
Аз лично не мога да разбера, защо са тези междурелигиозни нагнетявания и опити да се изобличат на всяка цена вярванията на другите християни, а тези, които държат да осъдят другите поради някакъв техен недостатък във вярата, било тя съзнателно или несъзнателно не гледат гредата в собственото си око. Не каза ли Исус, да не гледаме сламчицата в окото на брата си, а да гледаме гредата в собственото си око? (Мат. 7:3)

Ако започнем в действителност да търсим грешки в православната църква, ще открием доста, за да си направим заключение за състоянието на тази църква, но кому е нужно това? Едва ли, православните ще си вземат поука от изобличението на тяхната деноминация, или когото и да било друг. Изобличението е грижа само и единствено на Господ Бог, а не на Неговите творения - човеците. Мир и любов на всички!

Неактивен Петър

• Група християни
    • Профил
« Отговор #42 -: март 20, 2021, 16:36:34 pm »
Аз лично не мога да разбера, защо са тези междурелигиозни нагнетявания и опити да се изобличат на всяка цена вярванията на другите християни, а тези, които държат да осъдят другите поради някакъв техен недостатък във вярата, било тя съзнателно или несъзнателно не гледат гредата в собственото си око. Не каза ли Исус, да не гледаме сламчицата в окото на брата си, а да гледаме гредата в собственото си око? (Мат. 7:3)

Ако започнем в действителност да търсим грешки в православната църква, ще открием доста, за да си направим заключение за състоянието на тази църква, но кому е нужно това? Едва ли, православните ще си вземат поука от изобличението на тяхната деноминация, или когото и да било друг. Изобличението е грижа само и единствено на Господ Бог, а не на Неговите творения - човеците. Мир и любов на всички!
Според Православната църква, само те пазят истинското и правилно Христово учение и че думите на Исус се отнасят точно за Православната църква.
Според тях, Католическата църква се е отделила и по-късно са се появили от нея Протестантските църкви, които според Православието не са църкви.

Аз благодаря на Бог, че всички Църкви са Негови, тези които са помогнали на хората да живеят в Добро, да са здрави, да правят Добро и не са се облагодетелствали за сметка на пасомите си и които са довели хора при Бога.
Гледал съм богослужения и на Католическата църква, преди интернет, по немските телевизии ZDF и ARD мисля, че беше. В интернет също съм гледал. Не зная езиците на които се е говорило (немски и унгарски), но чувстваш, че Бог е там и като слушаш и пеенето на песните.

Някой може да каже, че съм икуменист, но не съм, всяка Църква трябва да прави богослуженията си според вярата, която има за това, а аз бих участвал навсякъде, където усещам Божия Мир и Неговото присъствие, но категорично съм против общо богослужение на едно място.

Неактивен Петър

• Група християни
    • Профил
« Отговор #43 -: март 20, 2021, 16:45:00 pm »
Това, което подчертах в поста ти, е толкова познато, колкото по-добре се държиш и не постъпваш с някаква користна цел, както много правят, толкова са по-лоши, а пък като узнаят, че си вярващ християнин, ама не като масовите християни и че четеш и Библията, тогава пък почват и подигравки, но иначе са християни...по празници или по традиция, но това го е допуснал Бог, дано им се открие как точно да се отнасят и как да постъпват.

Неактивен Teodor

• Нов участник
  • *
    • Профил
« Отговор #44 -: март 20, 2021, 18:30:38 pm »
Голяма част от православните и протестантите страдат от духовна болест и прелест. Те не изпитват любов и съчувствие към католиците, а просто търсят начин да ги осъдят и подиграят, като по този начин си мислят, че ще угодят на Бога. Болестното ревнуване по Бога без любов към хората, води човека до осъждение и тщестлавие, а не до спасение. Православните ненавиждат католиците и протестантите, а протестантите ненавиждат католиците и протестантите. Само и единствено католиците се опитват да се разберат с всички, които не ги харесват.