На твоя въпрос дали съм арменец питали Шарл Азнавур какъв е арменец или французин и той отговорил 100 процента французин и 100 процента арменец. Можеш да се самоопределяш към дадена националност без да си наследник по кръв. 
Азнавур има арменски произход, но ми хареса, а е и библейско, за самоопределянето, а нашето гражданство е от Христос, но и иначе можем да бъдем и каквито искаме по националност, а ако пък и езика на тая националност знаеш, много добре ще е:
"Можеш да се самоопределяш към дадена националност без да си наследник по кръв."
Арменския език е доста различен от българския, опитвал съм се да го уча, не ми се отдава и се отказах. Затова пък руския постоянно го подобрявам и затова те поздравявам с тази песен
Благодаря ти! Харесвам и руски песни, тази ми хареса, дори прочетох за нея как е написана и за филма.
Ето за теб една песен и за всички, дано Ви хареса, на мен ми хареса:
Тук предполагам, че е същата песен на арменски:
Преди няколко години проявих интерес към арменския език и азбука, заради едно българско име написано с букви, които за пръв път виждах и така разбрах, че са арменски, обаче ми се видя много труден езика, но не е трябвало да се отказваш, има много самоучители на руски ВКонтакте и приложения за телефон, аз от година се опитвам да науча думи на унгарски, защото знам, че няма как да науча дори и 10 процента от него, обаче ми харесват песни на тоя език, преди време исках иврит да уча, ама и той ми се видя труден за самостоятелно учене.
Бог да дава сили за всичко, което е Богоугодно!
Амин!