Аз нямам нужда от икони! 
Ако ти искаш да се покланяш на тези неща вкарани в църквата благодарение на жени, имаш свободната воля да го направиш. 
Брат Сашо, не се опитвам да те убеждавам, че имаш нужда от икони. Ако си мислиш, че православието се състои в поклонение на икони, палене на свещи и всяко друго външно благочестие, което протестантското учение нарича идолопоклонство много се лъжеш. Никой свещеник няма да те накара като влезеш в православен храм да започнеш да се покланяш на иконите в него! Настоящата тема не е нуждата от икони, а исторически подход към разбиране коя е истинската Църква.
Отново ще се повторя:
Аз не смятам, че с историята на църквата можеш да разбереш коя е истинската църква, а единствено да виждаш грешките правени от нея. Но за да видиш тези грешки трябва да се водиш от Светия Дух, а не от религиозна зависимост.
Развитието на темата ще покаже дали историческият подход е подходящ или не. Засега доста добре си върши работата

Как стигнахме до иконите?
До иконите стигнахме, когато ти се опита да ни "докажеш", че Римокатолическата църква била истинската, а не Православната, защото първата Църква се е казвала католическа. Не напразно създадох темата
Терминът "православие". В нея се показва, че този термин се използва за първи път от Евсевий Кесарийски през III в., а е официално утвърден на на ІV Вселенски събор през 451 г. Така че думите "православие" и "католичен" (още от I в.) отдавна се използват от Едната Църква. След Схизмата (1054) едната църква започва да се нарича православна, а другата католическа. След като стана ясно, че според името не може да се докаже, коя е истинската църква, ти заяви следното:
Първоначалните разлики във вярата са били незначителни и дълго време двете църкви са поддържали добри отношения. С времето разликите ставали все по големи най-големите според мен са "иконите",... Има още много неща, които са против божието слово за които православните имат дълги обяснения и никаква Библейска подкрепа.
Това са историческите факти.
Тук говориш за най-големите разлики между Католическата и Православната църква, че са "иконите" и добавяш
"Това са историческите факти." Естествено, учуден от твоите "исторически факти" те помолих да посочиш твой източник и да цитираш от него. Разбира се, ти веднага откликна:
Ако искаш да разбереш истинската история на църквата ти препоръчвам тази учебна литература - "Християнството през вековете".
Поздрави!
Според твоя източник обаче, се оказа че Римокатолическата църква използва не само икони, но и статуи

Без да коментираш тези факти, едностранно от твоя страна изоставяш разговора ни до момента че "най-големите разлики между двете църкви са иконите и заговорваш за някаква друга
"ранна",
"единствена",
"единна" и т.н. църква. Когато в последния си пост ти зададох толкова много въпроси коя е тая църква и даже го завърших така:
Коя е тая "единствена църква" бе Сашо?, ти отново не ми отговаряш!!!
Единна църква наричам църквата по онова време, защото е била само една и все още православната не се е била отделила от нея.
1. Ранната църква не познава иконопочитането и не го използва!
2. След появата на иконопочитанието, Лъв III го забранява през 726г.
Имаме вселенски събор през 754 г. на който иконопочитането официално е обявено за ерес.
3. След петдесет години това си половин век, през 787 г. на Седмия вселенски събор в Никея решенията на предишния събор се отменят.
4. В 813 г. на престола се качва Лъв V Арменец, при когото иконоборството е възстановено на основа на решенията на събора от 754 г.
Това е може би последния опит да се вкара църквата в правия път
5. По време на регентството и заповед на императрица Теодора при новият патриарх Методий председателства в 843 г. Константинополския поместен събор, който одобрява отново решенията на Седмия вселенски събор и отлъчва иконоборците от църквата.
Тук
отново си преразказал с твои думи всякакви неща от линковете, които си посочил, но не си ми отговорил на въпроса. А моят въпрос се състои в следното:
Като казваш, че
"След появата на иконопочитанието, Лъв III го забранява през 726г" излиза че преди това единствената Църква не е използвала икони. Обаче трябва да знаеш, че още през IV в. във Византия се заражда иконописта като изкуство
и се разпространено в целия християнски свят. Като казваш, че "
императрица Теодора в 843 г.отлъчва иконоборците от църквата" излиза, че от IV в. до Реформацията през XVI в. тая
"единствена църква" за която говориш е някакъв невидим фантом, който се появява на бял свят само за 87 години (в промеждутъка 726-813г.) и пак се скрива чак до възникване на протестантизма. Нали ти писах:
Струва ми се, тая "единствена църква" фантом ще трябва да е била невидимата протестантска църква, която по-късно става видима и слага началото на Новото време и към която ти твърдиш че не принадлежиш, но пък изповядваш и защитаваш тук във форума всички нейни ереси

Брат Сашо, историята около иконоборческия перид е ясна. Обаче аз не те питам за тая история. Питам те коя е тая
"единствена църква", която от IV до XVI в. не е ползвала икони. И кой е тоя
"вселенски" събор, дето е забранил иконопочитанието, след като нито един от петте патриарси на Църква не е присъствал на него. Какво ми даваш информация за съборите на Ирина и Теодора, на които на два пъти е възстановено иконопочитанието? Дай ми информация за събора на Лъв III. Навсякъде в интернет пише, че е лъжесъбор. Как до сега нито веднъж не ни цитира нещо конкретно? От дадените от теб два линка може да се посочи само едно единственото изречение, имащо някакво отношение по въпроса:
Официално иконоборството е признато от духовния клир на събор в 754 г. с поддръжката на император Константин V Копроним.Какъв е обаче тоя събор и какъв е тоя "духовен" клир е пълна мистерия. Наистина се изисква дарба да откриваш толкова потайни източници, които да ти изнасят факти само с половин уста за такива важни събития в историята на уж
"единствената църква".