Автор Тема: Какво е Месиански Юдаизъм?  (Прочетена 58898 пъти)

Неактивен timo2

• Група християни
  • Публикации: 628
    • Профил
Re: Какво е Месиански Юдаизъм?
« Отговор #75 -: декември 04, 2017, 19:33:42 pm »
Заплахата от "Месианския юдаизъм" ми изглежда "кьор фишек" мнима заплаха, целяща да ни отклони от истинската, "фарисейския квас" - Да оплюем всеки, с мнение различно от нашето, независимо от аргументите му.

Лука 12:1
Между това, като се събра едно многохилядно множество, до толкова, че един други се тъпчеха, Той почна да говори на учениците Си: Преди всичко пазете се от фарисейския квас, който е лицемерие.
Лука 13:21
Прилича на квас, който жена взе и замеси в три мери брашно, докле вкисна всичкото.

В това виждам изпълнение на "Словото" - нито една от трите мери брашно(католици, православни, протестанти), имайки претенции за чистота, за съжаление, не е успяла да се опази от този квас.

- Правете на другите това, което искате да правят и на вас!

Неактивен Пламен

• Група християни
  • Публикации: 852
    • Профил
    • Православие
« Отговор #76 -: декември 05, 2017, 10:23:20 am »
В това виждам изпълнение на "Словото" - нито една от трите мери брашно(католици, православни, протестанти), имайки претенции за чистота, за съжаление, не е успяла да се опази от този квас.

Като казваш католици, православни и протестанти може и да си прав. Ако заговорим обаче за католицизъм, православие и протестантизъм като три мери учения заявлението ти може да започне да се разминава с истинността. Така че трябва да се научим да се изразяваме по-ясно и конкретно по темата, която в случая се отнася за юдействащо "християнско" УЧЕНИЕ. Ако си искал да направиш сравнителен анализ между трите големи клона на християнството от гледна точка на юдействащите учения в тях бъди по-изчерпателен, иначе рискуваш да се покажеш и ти самия заразен от кваса на лицемерието в стремежа си да го изобличиш  :109:
« Последна редакция: декември 05, 2017, 10:30:26 am от Някой си »

Неактивен timo2

• Група християни
    • Профил
« Отговор #77 -: декември 06, 2017, 20:55:47 pm »
 Не смятам за нужно да доказвам очевидното.

Фарисеите също искаха знамение, въпреки чудесата които вършеше Иисус пред очите им.

36 И казвам ви, че за всяка празна дума, която кажат човеците, ще отговарят в съдния ден.

37 Защото от думите си ще се оправдаеш, и от думите си ще се осъдиш.

38 Тогава някои от книжниците и фарисеите Му отговориха, казвайки: Учителю, искаме да видим знамение от Тебе.

39 А Той в отговор им рече: Нечестиво и прелюбодейно поколение иска знамение, но друго знамение няма да му се даде, освен знамението на пророк Иона.

40 Защото, както Иона беше в корема на морското чудовище три дни и три нощи, така и Човешкият Син ще бъде в сърцето на земята три дни и три нощи.
« Последна редакция: декември 06, 2017, 20:58:24 pm от timo2 »

Неактивен Пламен

• Група християни
  • Публикации: 852
    • Профил
    • Православие
« Отговор #78 -: декември 07, 2017, 21:20:37 pm »
Бях те помолил да бъдеш по-конкретен, но ти все по-неопределено отговаряш, защото "не смяташ за нужно да доказваш очевидното". Оттук е лесно да се предвиди как ще се развие по-нататък нашия разговор и затова аз нямам желание да го продължавам. Кой знае пък, някой друг може да се навие да ти отговаря конкретно на неопределените постове. Бог да благослови по-нататъшното ти участие във форума!
« Последна редакция: декември 07, 2017, 21:25:21 pm от Някой си »

Неактивен timo2

• Група християни
    • Профил
« Отговор #79 -: декември 07, 2017, 21:50:00 pm »
 -Благодаря, амин!

Неактивен hristiqnin

• Група християни
  • Публикации: 938
    • Профил
« Отговор #80 -: декември 09, 2017, 16:53:47 pm »
Заплахата от "Месианския юдаизъм" ми изглежда "кьор фишек" мнима заплаха, целяща да ни отклони от истинската, "фарисейския квас" - Да оплюем всеки, с мнение различно от нашето, независимо от аргументите му.

Лука 12:1
Между това, като се събра едно многохилядно множество, до толкова, че един други се тъпчеха, Той почна да говори на учениците Си: Преди всичко пазете се от фарисейския квас, който е лицемерие.
Лука 13:21
Прилича на квас, който жена взе и замеси в три мери брашно, докле вкисна всичкото.

Здравей,брате.
Нито едно лъжеучение и нито едно лъжеблаговестие,което се проповядва сред вярващите,
 не е кьорфишек и т.нар."месиански юдаизъм" не прави изключение.
Вторият ти цитат от "лука" не се отнася до фарисейския квас,а за Божието Царство и смятам,че не си го използвал коректно.
И в "трите мери брашно",както си ги нарекъл,има лицемерие,а и много други грехове,но тяхната алтернатива не е месианският юдаизъм,а покаянието,излизането от "Валвилон" и купуването от Бог на златото пречистено с огън,белите дрехи и колурия за очите,според съвета на Верния Свидетел.
Бог да те благослови и води чрез Духа Си!Амин!

Неактивен timo2

• Група християни
    • Профил
« Отговор #81 -: декември 10, 2017, 20:36:20 pm »
Може и да греша и съответния цитат да не се отнася конкретно за сегашното положение а за друг квас, но положението е аналогично и всеки квас (подобно на фарисейския) има свойството да заразява(заквасва),  ако предоставим подходящите за развитието му условия.

Неактивен Shlomi

• Нов участник
  • *
  • Публикации: 5
    • Профил
« Отговор #82 -: март 18, 2018, 20:37:39 pm »
Йоан 18:37 (VBG)
Затова Пилат Му каза: Тогава, Ти Цар ли си? Исус отговори: Ти казваш, че Аз съм Цар. Аз затова се родих и затова дойдох на света, за да свидетелствам за истината. Всеки, който е от истината, слуша Моя глас.

Исая 43:9 (VBG)
Нека се съберат заедно всичките народи и нека се струпат племената! Кой от тях може да изяви това и да ни извести какво е било отначало? Нека доведат свидетелите си и да се оправдаят, за да чуят хората и да кажат: Истина е!
Римляни 12:2 (VBG)
И не бъдете съобразни с този свят, а се ПРЕОБРАЗЯВАЙТЕ ЧРЕЗ ОБНОВЯВАНЕТО НА УМА СИ, за да познаете от опит каква е Божията воля – това, което е добро, благоугодно и съвършено.
« Последна редакция: март 18, 2018, 21:34:38 pm от Shlomi »

Неактивен hristiqnin

• Група християни
    • Профил
« Отговор #83 -: март 18, 2018, 21:09:43 pm »
Затова Пилат Му каза: Тогава, Ти Цар ли си? Исус отговори: Ти казваш, че Аз съм Цар. Аз затова се родих и затова дойдох на света, за да свидетелствам за истината. Всеки, който е от истината, слуша Моя глас.

Нека се съберат заедно всичките народи и нека се струпат племената! Кой от тях може да изяви това и да ни извести какво е било отначало? Нека доведат свидетелите си и да се оправдаят, за да чуят хората и да кажат: Истина е!
И не бъдете съобразни с този свят, а се ПРЕОБРАЗЯВАЙТЕ ЧРЕЗ ОБНОВЯВАНЕТО НА УМА СИ, за да познаете от опит каква е Божията воля – това, което е добро, благоугодно и съвършено.
Здравей,Шломи,или по-добре "шалом"?
Много хубави цитати от Писанието си дал,но аз не разбрах каква е тяхната връзка с темата за "месианските евреи".Би ли пояснил?
Бог да те благослови и спаси!Амин!

Неактивен Shlomi

• Нов участник
  • *
    • Профил
« Отговор #84 -: март 18, 2018, 22:52:27 pm »

Здравей,Шломи,или по-добре "шалом"?
Много хубави цитати от Писанието си дал,но аз не разбрах каква е тяхната връзка с темата за "месианските евреи".Би ли пояснил?
Бог да те благослови и спаси!Амин!

Здравей, Християнин ! Относно темата: Цитатът от Йоан 18:37, отговаря на въпросът: Какво е Истина ? Отговор: Всеки, който е от Истината, слуша Моя глас;
Дали дадена деноминация и производни нам са заблудени и не отговарят на Истината ?!?! Отговорът е тук в Словото !
Притчи 16:2 (VBG)
Всичките пътищата на човека са чисти в собствените му очи, но ГОСПОД претегля духовете.

Относно Исая 43:9 Нека се съберат заедно всичките народи и нека се струпат племената! Кой от тях може да изяви това и да ни извести какво е било отначало? Нека доведат свидетелите си и да се оправдаят, за да чуят хората и да кажат: Истина е!

Тук си зададох следния въпрос: Нима някой може да каже какво е било отначало, освен Живият Бог ? Дали ние сме в състояние да кажем тези са от нас, а другите не са, освен ако не се допитаме до Него в молитва и до Словото Му ?

Относно Римляни 12:2 (VBG)

Въпросът тук, който си зададох е: Дали се преобразяваме ЧРЕЗ ОБНОВЯВАНЕ НА УМА СИ ? Отговорът е тук в Словото : за да познаете от ОПИТ каква е Божията воля – това, което е добро, благоугодно и съвършено

Божията воля:
1 Петрово 2:15 (VBG)
Защото това е Божията воля – като правите добро, да накарате да замълчи невежеството на безумните хора;
Йоан 9:31 (VBG)
Знаем, че Бог не слуша грешници, а ако някой се бои от Бога и върши Божията воля, него слуша.
1 Солунци 5:18 (VBG)
За всичко благодарете, защото това е Божията воля за вас в Христос Исус

Амин ! Бъдете Благословени в името на Живия Бог ! Нека имаме милостта Му и да пребъдваме в Него, да ни държи в пътя на Истината. Амин !

Неактивен hristiqnin

• Група християни
    • Профил
« Отговор #85 -: март 19, 2018, 01:28:25 am »
Здравей.Истината,според собствените Му думи,е Йешуа и тези,които вярват в Него,които са родени от Бога,слушат Неговия глас,защото познават своя Пастир!
Този,който познава Истината и е воден от Духа на Йехова,може да изпитва духовете и правилно да преценява дали дадена деноминация или учение са според благовестието на Помазаника или не.
Имаме достатъчно примери в Писанието,където Божиите избрани явно  изобличаваха лъжеученията,лъжеучителите и лъжепророците,и ясно заявяваха кои са от тях и кои не.Нима смяташ,че ние не се молим за водителство от Бог и по тези въпроси?
Бог дал ли ни е да разберем благовестието на Сина Му или ни е оставил в "зоната на здрача"?Ние истината ли проповядваме или нещо относително и с неясни контури?Чии свидетели сме ние?Как смяташ?
Бог да те благослови и води чрез Духа Си!Амин!

Неактивен Shlomi

• Нов участник
  • *
    • Профил
« Отговор #86 -: март 19, 2018, 22:44:56 pm »
Амин ! Бъди Благословен от Господа !

Йоан 6:65 (VBG)
И каза: Затова ви казах, че никой не може да дойде при Мен, ако не Му е дадено от Моя Отец.

Йоан 3:27 (VBG)
Йоан в отговор каза: Човек не може да приеме нищо, ако не му е дадено от небето.

4 Царе 2:10 (VBG)
А той каза: Трудно нещо поиска ти! Ако ме видиш, когато бъда отнет от теб, ще ти бъде дадено; а ако не, няма да ти бъде дадено.

Бъдете Благословени в Името на Живия Бог и нека милостта Му не слиза от нас, и не отнема Духът си от нас, според волята Му нека бъде ! Амин !