Йоан 18:37 (VBG)
Затова Пилат Му каза: Тогава, Ти Цар ли си? Исус отговори: Ти казваш, че Аз съм Цар. Аз затова се родих и затова дойдох на света, за да свидетелствам за истината. Всеки, който е от истината, слуша Моя глас.
Исая 43:9 (VBG)
Нека се съберат заедно всичките народи и нека се струпат племената! Кой от тях може да изяви това и да ни извести какво е било отначало? Нека доведат свидетелите си и да се оправдаят, за да чуят хората и да кажат: Истина е!
Римляни 12:2 (VBG)
И не бъдете съобразни с този свят, а се ПРЕОБРАЗЯВАЙТЕ ЧРЕЗ ОБНОВЯВАНЕТО НА УМА СИ, за да познаете от опит каква е Божията воля – това, което е добро, благоугодно и съвършено.
Здравей,Шломи,или по-добре "шалом"?
Много хубави цитати от Писанието си дал,но аз не разбрах каква е тяхната връзка с темата за "месианските евреи".Би ли пояснил?
Бог да те благослови и спаси!Амин!
Здравей, Християнин ! Относно темата: Цитатът от Йоан 18:37, отговаря на въпросът: Какво е Истина ? Отговор: Всеки, който е от Истината, слуша Моя глас;
Дали дадена деноминация и производни нам са заблудени и не отговарят на Истината ?!?! Отговорът е тук в Словото !
Притчи 16:2 (VBG)
Всичките пътищата на човека са чисти в собствените му очи, но ГОСПОД претегля духовете.
Относно Исая 43:9 Нека се съберат заедно всичките народи и нека се струпат племената! Кой от тях може да изяви това и да ни извести какво е било отначало? Нека доведат свидетелите си и да се оправдаят, за да чуят хората и да кажат: Истина е!
Тук си зададох следния въпрос: Нима някой може да каже какво е било отначало, освен Живият Бог ? Дали ние сме в състояние да кажем тези са от нас, а другите не са, освен ако не се допитаме до Него в молитва и до Словото Му ?
Относно Римляни 12:2 (VBG)
И не бъдете съобразни с този свят, а се ПРЕОБРАЗЯВАЙТЕ ЧРЕЗ ОБНОВЯВАНЕТО НА УМА СИ, за да познаете от опит каква е Божията воля – това, което е добро, благоугодно и съвършено.
Въпросът тук, който си зададох е: Дали се преобразяваме ЧРЕЗ ОБНОВЯВАНЕ НА УМА СИ ? Отговорът е тук в Словото : за да познаете от ОПИТ каква е Божията воля – това, което е добро, благоугодно и съвършено
Божията воля:
1 Петрово 2:15 (VBG)
Защото това е Божията воля – като правите добро, да накарате да замълчи невежеството на безумните хора;
Йоан 9:31 (VBG)
Знаем, че Бог не слуша грешници, а ако някой се бои от Бога и върши Божията воля, него слуша.
1 Солунци 5:18 (VBG)
За всичко благодарете, защото това е Божията воля за вас в Христос Исус
Амин ! Бъдете Благословени в името на Живия Бог ! Нека имаме милостта Му и да пребъдваме в Него, да ни държи в пътя на Истината. Амин !