Автор Тема: Благодарност към Бог!  (Прочетена 13443 пъти)

Неактивен Luki

 • Група християни
 • *******
 • Публикации: 299
 • Пол: Мъж
  • Профил
Re: Благодарност към Бог!
« Отговор #30 -: март 31, 2022, 10:44:11 am »
Нищ по дух,благодаря брате!
Бог винаги да ти дава мъдрост!
Амин!

Неактивен

 • Група християни
 • *******
 • Публикации: 888
  • Профил
Re: Благодарност към Бог!
« Отговор #31 -: април 06, 2022, 00:02:16 am »
Нищ по дух,благодаря брате!
Бог винаги да ти дава мъдрост!
Амин!
Амин!
Благодаря на Бог, че Ви има и че има такова място като този форум!
Когато пишем дори и не толкова често и няма атаки за едно или друго, както се случваше, молим се, разясняваме си, споделяме, както сега брат Майк, когато писа за служението си, аз още не съм гледал видеото свързано с темата, но ще намеря време, та така се насърчаваме и нека Бог благослови всички, които са Негови и тези, които ще станат и тези, които не са и не искат, но Бог ги чака, амин!

Неактивен hristiqnin

 • Група християни
 • *******
 • Публикации: 912
 • Пол: Мъж
  • Профил
Re: Благодарност към Бог!
« Отговор #32 -: април 15, 2022, 22:53:12 pm »
Здравейте братя и сестри,според вас възможно ли е да похулиш божията благодат,въпреки че вярваш в Исус и завършеното Му дело на кръста,имаш вътрешен мир,но извършиш грях и си убеден че твой баща е дявола?
;Защото който върши грях,от дявола е;
Благодаря!
Здравей,Лазе!Човек може да похули Божията благодат,когато смята,че я е заслужил или когато вместо да благодари на бог,той е постоянно недоволен.Самодоволството и неблагодарността са явни признаци за трагично духовно състояние,от което се излиза само с пълно покаяние,смирение    и ходене според Божията воля!
Ако наистина вярваш в Христос,в Неговото съвършено дело на кръста лично за теб,и имаш истински ир,койро може даа дойде само от Него,това означава,че ти си новороден и запечатан до деня на твоето изкупление със Святия Божи Дух,че вече не си дете на дявола,а Божие дете,че не си определен на гняв,а на вечен живот,поради заместническата Жертва и възкресението на Спасителя,на Когото да бъде вечна слава!АлилуЯ!Амин!
Прочети си отново "Римл. 7гл.",където апостол Павел описва много ясно собственото си състояния!
Апостол Йоан,който е написал,че този който върши грях е от дявола,е написал в същото послани е и следното:" 1. Дечица мои, това ви пиша, за да не съгрешите; но ако съгреши някой, имаме ходатай {Или, Утешител. Вж. Иоан 14:16}* при Отца, Исуса Христа праведния.
  2. Той е умилостивение за нашите грехове, и не само за нашите, но и за греховете на целия свят."(1Йоан. 2:1,2)!Амин!Прочети още веднъж цялото му послание и Бог да ти даде да разбереш,Лазе!Амин!

Неактивен green mile

 • Група християни
 • *******
 • Публикации: 745
 • Пол: Жена
  • Профил
Re: Благодарност към Бог!
« Отговор #33 -: май 08, 2022, 02:01:50 am »
Ето делата на Господа, за които
ще разкажа.

СПАСИ живота ми след блъска на кола.
СПАСИ живота на детето ми, когато се зарази
с ковид.
СПАСИ моя живот, когато се заразих с ковид.
Благодаря Ти, мили Господи.
Благодаря на Отец, Син и
Светия Дух!


човек остава отговорен завинаги за това,
което e опитомил...

А.С. Екзюпери, Малкият принц
 
its realy perfect


rachem

Неактивен hristiqnin

 • Група християни
 • *******
 • Публикации: 912
 • Пол: Мъж
  • Профил
Re: Благодарност към Бог!
« Отговор #34 -: май 09, 2022, 21:36:27 pm »
Ето делата на Господа, за които
ще разкажа.

СПАСИ живота ми след блъска на кола.
СПАСИ живота на детето ми, когато се зарази
с ковид.
СПАСИ моя живот, когато се заразих с ковид.
Благодаря Ти, мили Господи.
Благодаря на Отец, Син и
Светия Дух!
Слава на Бога!Амин!

Неактивен green mile

 • Група християни
 • *******
 • Публикации: 745
 • Пол: Жена
  • Профил
Re: Благодарност към Бог!
« Отговор #35 -: май 13, 2022, 02:31:25 am »
          От една моя
приятелка
СВИДЕТЕЛСТВО

Днес е Томина неделя и за всички, които са посветени във вярата този ден дава нова сила и насърчение. Избрах да споделя точно на този ден свое лично свидетелство от преди два месеца, точно за укрепване на духа ни и за предизвикателство към хора, които имат колебания във вярата и в Исус.

Всеки от нас познава силата на личното убеждение. И в много от ежедневните ни случки, това е задължително условие, за да можем да взимаме информирано и правилно решенията си.
Когато става въпрос за вяра, всеки сам определя до къде стига силата на личните му вярвания и от къде започват съмненията. Всички познават историята на “Тома Неверни”, но  и много хора са я преживяли по някакъв начин в живота си.

„Затова другите ученици му казаха: Видяхме Господа. А той им рече: Ако, не видя на ръцете Му раните от гвоздеите, и не туря ръката си в ребрата Му, няма да повярвам.“ - Йоан‬ ‭20:25‬

„Тогава каза на Тома: Дай си пръста тука и виж ръцете Ми, и дай ръката си и тури я в ребрата Ми; и не бъди невярващ, а вярващ. Тома в отговор Му рече: Господ мой и Бог мой!
‭Исус му казва: Понеже Ме видя, Томо, ти повярва, блажени ония, които, без да видят, са повярвали.“
‭‭Йоан‬ ‭20:27-29‬ ‭
‬‬
Навсякъде около нас е пълно с “Томовци” и много силно свидетелство за другите е, когато точно, такива хора разказват за срещата си с Него. Вярвам, че когато човек силно иска да има реална среща с Господ или се нуждае от нея, я получава благосклонно. Точно такъв е случаят и в моето семейство.

Родителите ми са вече доста възрастни и благодаря на Господ все още са с нас. Баща ми започна своята 90-та година, а майка ми е  на 82.
От тях двамата, тя е тази, която има много болести, като част от тях са доста ограничаващи. Татко е много енергичен човек и е в непрекъснато движение.
В началото на март той се разболя от Ковид и зарази майка ми. Големите притеснения бяха, че тя е с много тежки белодробни заболявания и едва ли ще издържи. Ден след тях се разболях и аз самата без да сме имали контакт.
Започнахме дистанционно да им помагаме и няма да крия, че имах сериозни опасения за мама. След взимане на първите лекарства тя видимо се подобри за около 24 часа и сама започна да се грижи за татко. Ние продължихме дистанционно да им помагаме. До няколко дни татко се влоши доста сериозно и се наложи да го вземат в болница. Нещата никак не бяха добре и с всеки изминал ден се влошаваха. Сложиха му маска и докторите като, че ли започнаха да ме подготвят за лош край на ситуацията. Опитвах се да се държа и заради мама и защото някак си казвах “Бог знае кога”.

В една сутрин получих лоша прогноза и когато едеам го чух по телефона нещата започнаха да ми изглеждат фатални. Обадих се на мама, поговорихме, но тя вече само плачеше … предусещайки лошото. Когато затворих телефона, започнах да се моля и усетих сила в молитвата си, която ме водеше, въпреки, че сълзи се стичаха по лицето ми.

Молих се и Му казах: “Твоя е властта и Ти знаеш кога, татко ми е в твоите ръце.” Баща ми по принцип не вярваше и някак в разговорите ни за вяра, винаги се опитваше да излезе с отговора: “Я има, я няма Господ..” Сега, след молитвата си усетих много успокояване и се отпуснах. Малко след това, дори тонусът ми се привдигна и имах “усещането”, че молитвата ми е зачетена.

Какво се е случило във същото това време, което беше ден преди рожденият ден на баща ми. Това го разказва Той :
“Усетих много силна слабост и се отказах вече да се боря, седнах на леглото и получих силна болка, която сякаш се пристягаше все по-силно с обръч около главата ми. Погледнах нагоре, защото някаква сила рязко изкочи като от вътрешностите ми и видях дупка в тавана .. а орез нея дълбока светлина. Чного силно поисках да вляза там, но рязко се затвори и сякаш *ме върнаха* … Станах и отидох до прозореца, поисках да скоча и да сложа край на тези болки и мъки. Видях, че беше високо и си по измих, че ако не умра ще имам още по-големи страдания, които ще бъдат в тежест на семейството ми. Върнах се на леглото и пак седнах. Много ми беше тежко и не издържах вече. Станах и отново отидох до прозореца - отворих го и погледнах надолу .. реших да скачам. И, тогава дойде Исус и ме върна. (ето тук, аз се разплаках … татко не признаваше Бог, а вече познаваше Исус). Той продължи:  Поговорихме си, Той ми каза много неща, разубеди ме и ми каза, че не е времето ми. Каза, ще се оправиш и ще се върнеш при твоята бабичка, няма сега да я оставяш вдовица. И ще ти кажа неща, които да каже на нея и на Ружа. (разбирате, колко съм изтръпнала)
После, татко ми каза - Той Си отиде и аз се върнах. От същият ден взех решението да се оправям! Той ми обеща, че ще бъде. “

От него ден, татко взе да се подобрява физически и след около 4 дена го изписаха.
Когато се прибра разказваше, плачеше и викаше - “Той Го има! И е жив! Вярвам!”
Беше получил други усложнения ит лекарствата и болестта, но беше .. СПАСЕН!
Това е изключително благоволение към семейството ми и аз се чувствах истински щастлива и макар и притеснена от другите му усложнения  вече знаех - ше бъдем заедно!
Слава да е за Господ, Той е многомолостив и щедър на времето Си! Благодаря ТИ ❣️

Това е моето свидетелство и да татко разказа неща за част от нас (семейството) и други, които каза, че не може да ни разкаже … защото  Той така му наредил.
Сърцето от прелива от благодарност, а вярата ми е засилена и ако мога да помогна на още някой да се укрепи, ще бъда искренно щастлива, че Той използва точно мен.  ❤️

„А Бог на надеждата да ви изпълни с пълна радост и мир във вярването, тъй щото чрез силата на Светия Дух да се преумножава надеждата ви.“
‭‭Римляни‬ ‭15:13‬ ‭
човек остава отговорен завинаги за това,
което e опитомил...

А.С. Екзюпери, Малкият принц
 
its realy perfect


rachem

Неактивен hristiqnin

 • Група християни
 • *******
 • Публикации: 912
 • Пол: Мъж
  • Профил
Re: Благодарност към Бог!
« Отговор #36 -: май 16, 2022, 19:51:43 pm »
          От една моя
приятелка
СВИДЕТЕЛСТВО

Днес е Томина неделя и за всички, които са посветени във вярата този ден дава нова сила и насърчение. Избрах да споделя точно на този ден свое лично свидетелство от преди два месеца, точно за укрепване на духа ни и за предизвикателство към хора, които имат колебания във вярата и в Исус.

Всеки от нас познава силата на личното убеждение. И в много от ежедневните ни случки, това е задължително условие, за да можем да взимаме информирано и правилно решенията си.
Когато става въпрос за вяра, всеки сам определя до къде стига силата на личните му вярвания и от къде започват съмненията. Всички познават историята на “Тома Неверни”, но  и много хора са я преживяли по някакъв начин в живота си.

„Затова другите ученици му казаха: Видяхме Господа. А той им рече: Ако, не видя на ръцете Му раните от гвоздеите, и не туря ръката си в ребрата Му, няма да повярвам.“ - Йоан‬ ‭20:25‬

„Тогава каза на Тома: Дай си пръста тука и виж ръцете Ми, и дай ръката си и тури я в ребрата Ми; и не бъди невярващ, а вярващ. Тома в отговор Му рече: Господ мой и Бог мой!
‭Исус му казва: Понеже Ме видя, Томо, ти повярва, блажени ония, които, без да видят, са повярвали.“
‭‭Йоан‬ ‭20:27-29‬ ‭
‬‬
Навсякъде около нас е пълно с “Томовци” и много силно свидетелство за другите е, когато точно, такива хора разказват за срещата си с Него. Вярвам, че когато човек силно иска да има реална среща с Господ или се нуждае от нея, я получава благосклонно. Точно такъв е случаят и в моето семейство.

Родителите ми са вече доста възрастни и благодаря на Господ все още са с нас. Баща ми започна своята 90-та година, а майка ми е  на 82.
От тях двамата, тя е тази, която има много болести, като част от тях са доста ограничаващи. Татко е много енергичен човек и е в непрекъснато движение.
В началото на март той се разболя от Ковид и зарази майка ми. Големите притеснения бяха, че тя е с много тежки белодробни заболявания и едва ли ще издържи. Ден след тях се разболях и аз самата без да сме имали контакт.
Започнахме дистанционно да им помагаме и няма да крия, че имах сериозни опасения за мама. След взимане на първите лекарства тя видимо се подобри за около 24 часа и сама започна да се грижи за татко. Ние продължихме дистанционно да им помагаме. До няколко дни татко се влоши доста сериозно и се наложи да го вземат в болница. Нещата никак не бяха добре и с всеки изминал ден се влошаваха. Сложиха му маска и докторите като, че ли започнаха да ме подготвят за лош край на ситуацията. Опитвах се да се държа и заради мама и защото някак си казвах “Бог знае кога”.

В една сутрин получих лоша прогноза и когато едеам го чух по телефона нещата започнаха да ми изглеждат фатални. Обадих се на мама, поговорихме, но тя вече само плачеше … предусещайки лошото. Когато затворих телефона, започнах да се моля и усетих сила в молитвата си, която ме водеше, въпреки, че сълзи се стичаха по лицето ми.

Молих се и Му казах: “Твоя е властта и Ти знаеш кога, татко ми е в твоите ръце.” Баща ми по принцип не вярваше и някак в разговорите ни за вяра, винаги се опитваше да излезе с отговора: “Я има, я няма Господ..” Сега, след молитвата си усетих много успокояване и се отпуснах. Малко след това, дори тонусът ми се привдигна и имах “усещането”, че молитвата ми е зачетена.

Какво се е случило във същото това време, което беше ден преди рожденият ден на баща ми. Това го разказва Той :
“Усетих много силна слабост и се отказах вече да се боря, седнах на леглото и получих силна болка, която сякаш се пристягаше все по-силно с обръч около главата ми. Погледнах нагоре, защото някаква сила рязко изкочи като от вътрешностите ми и видях дупка в тавана .. а орез нея дълбока светлина. Чного силно поисках да вляза там, но рязко се затвори и сякаш *ме върнаха* … Станах и отидох до прозореца, поисках да скоча и да сложа край на тези болки и мъки. Видях, че беше високо и си по измих, че ако не умра ще имам още по-големи страдания, които ще бъдат в тежест на семейството ми. Върнах се на леглото и пак седнах. Много ми беше тежко и не издържах вече. Станах и отново отидох до прозореца - отворих го и погледнах надолу .. реших да скачам. И, тогава дойде Исус и ме върна. (ето тук, аз се разплаках … татко не признаваше Бог, а вече познаваше Исус). Той продължи:  Поговорихме си, Той ми каза много неща, разубеди ме и ми каза, че не е времето ми. Каза, ще се оправиш и ще се върнеш при твоята бабичка, няма сега да я оставяш вдовица. И ще ти кажа неща, които да каже на нея и на Ружа. (разбирате, колко съм изтръпнала)
После, татко ми каза - Той Си отиде и аз се върнах. От същият ден взех решението да се оправям! Той ми обеща, че ще бъде. “

От него ден, татко взе да се подобрява физически и след около 4 дена го изписаха.
Когато се прибра разказваше, плачеше и викаше - “Той Го има! И е жив! Вярвам!”
Беше получил други усложнения ит лекарствата и болестта, но беше .. СПАСЕН!
Това е изключително благоволение към семейството ми и аз се чувствах истински щастлива и макар и притеснена от другите му усложнения  вече знаех - ше бъдем заедно!
Слава да е за Господ, Той е многомолостив и щедър на времето Си! Благодаря ТИ ❣️

Това е моето свидетелство и да татко разказа неща за част от нас (семейството) и други, които каза, че не може да ни разкаже … защото  Той така му наредил.
Сърцето от прелива от благодарност, а вярата ми е засилена и ако мога да помогна на още някой да се укрепи, ще бъда искренно щастлива, че Той използва точно мен.  ❤️

„А Бог на надеждата да ви изпълни с пълна радост и мир във вярването, тъй щото чрез силата на Светия Дух да се преумножава надеждата ви.“
‭‭Римляни‬ ‭15:13‬ ‭
“15. И призови Ме в ден на напаст;
И Аз ще те избавя; и ти ще Ме прославиш."(Пс. 50:15)!Амин!АлилуЯ!

Неактивен green mile

 • Група християни
 • *******
 • Публикации: 745
 • Пол: Жена
  • Профил
Re: Благодарност към Бог!
« Отговор #37 -: май 17, 2022, 02:17:23 am »
Амин!
човек остава отговорен завинаги за това,
което e опитомил...

А.С. Екзюпери, Малкият принц
 
its realy perfect


rachem

Неактивен green mile

 • Група християни
 • *******
 • Публикации: 745
 • Пол: Жена
  • Профил
Re: Благодарност към Бог!
« Отговор #38 -: август 08, 2022, 02:59:03 am »
Ето делата на Господа.
СПАСИ живота ми.
Спасява живота ми всеки ден.
Спясява живота и здравето на детето ми
всеки ден.
Спасява живота на децата на брат ми всеки ден.
Благодаря Ти, мили Боже!
човек остава отговорен завинаги за това,
което e опитомил...

А.С. Екзюпери, Малкият принц
 
its realy perfect


rachem

Неактивен hristiqnin

 • Група християни
 • *******
 • Публикации: 912
 • Пол: Мъж
  • Профил
Re: Благодарност към Бог!
« Отговор #39 -: август 08, 2022, 21:44:42 pm »
Ето делата на Господа.
СПАСИ живота ми.
Спасява живота ми всеки ден.
Спясява живота и здравето на детето ми
всеки ден.
Спасява живота на децата на брат ми всеки ден.
Благодаря Ти, мили Боже!
Амин!АлилуЯ!

Неактивен green mile

 • Група християни
 • *******
 • Публикации: 745
 • Пол: Жена
  • Профил
Re: Благодарност към Бог!
« Отговор #40 -: октомври 16, 2022, 23:19:04 pm »
Благодаря Ти много, Мили Боже, защото видях детето си.
Много ми се иска да я виждам по често.
Но Ти благодаря Мили Боже, че сме живи и че ще опазиш
здравето ни, въпреки всички трудност
Ти няма да ни оставиш.
Ти няма да ни оставиш и аз ти благодаря, че ще ни пазиш
И ще ни помагаш във всичко.
Бог ми даде сила да мина много км,
А нямах сила да изляза от вкъщи
Но много Ти благодаря, мили Боже, че ми даде
Тези сили.
Помогни ни, мили Господи, да се държим здраво за Теб.
Благодаря Ти, мили Боже, че имам сили да
Пиша.
Че мога да спя по добре.
Че имам повече сили сега.
Благодаря Ти много, Мили Боже,
За всичко, за всичко Ти благодаря.
Благодаря Ти, че ни пазиш, че чуваш молитвите ми.
Благодаря Ти за всичко, което много често не оценявам.

Моля Те, мили Боже, опази ни от всяко зло, много Те моля, Мили Боже благодаря Ти много Мили Боже
« Последна редакция: октомври 16, 2022, 23:26:54 pm от green mile »
човек остава отговорен завинаги за това,
което e опитомил...

А.С. Екзюпери, Малкият принц
 
its realy perfect


rachem

Неактивен green mile

 • Група християни
 • *******
 • Публикации: 745
 • Пол: Жена
  • Профил
Re: Благодарност към Бог!
« Отговор #41 -: октомври 21, 2022, 16:24:04 pm »
 Благодаря Ти, мили Господи, за всичко.
Благодаря Ти, че толкова много Си
МИЛОСТИВ!
МНОГО ТИ БЛАГОДАРЯ, МИЛИ БОЖЕ.
човек остава отговорен завинаги за това,
което e опитомил...

А.С. Екзюпери, Малкият принц
 
its realy perfect


rachem

Неактивен hristiqnin

 • Група християни
 • *******
 • Публикации: 912
 • Пол: Мъж
  • Профил
Re: Благодарност към Бог!
« Отговор #42 -: октомври 30, 2022, 23:17:35 pm »
Благодаря Ти много, Мили Боже, защото видях детето си.
Много ми се иска да я виждам по често.
Но Ти благодаря Мили Боже, че сме живи и че ще опазиш
здравето ни, въпреки всички трудност
Ти няма да ни оставиш.
Ти няма да ни оставиш и аз ти благодаря, че ще ни пазиш
И ще ни помагаш във всичко.
Бог ми даде сила да мина много км,
А нямах сила да изляза от вкъщи
Но много Ти благодаря, мили Боже, че ми даде
Тези сили.
Помогни ни, мили Господи, да се държим здраво за Теб.
Благодаря Ти, мили Боже, че имам сили да
Пиша.
Че мога да спя по добре.
Че имам повече сили сега.
Благодаря Ти много, Мили Боже,
За всичко, за всичко Ти благодаря.
Благодаря Ти, че ни пазиш, че чуваш молитвите ми.
Благодаря Ти за всичко, което много често не оценявам.

Моля Те, мили Боже, опази ни от всяко зло, много Те моля, Мили Боже благодаря Ти много Мили Боже
Амин!АлилуЯ!