Автор Тема: Бъдете трезви, бъдете внимателни, за вашият противник!  (Прочетена 4955 пъти)

Неактивен alex

• Global Moderator
  • Публикации: 1136
    • Профил
Първо Петрово 5:8
Бъдете трезви, бъдете внимателни, защото вашият противник, дяволът, като ревящ лъв обикаля и търси кого да глътне.

Лука 10:19
Ето давам ви власт да потъпквате змии, скорпиони и всяка вражеска сила; и нищо няма да ви навреди.

Неактивен transalp

• Група християни
  • Публикации: 103
    • Профил
Бъдете трезви, бъдете внимателни, защото вашият противник, дяволът, като ревящ лъв обикаля и търси кого да глътне.

Ето давам ви власт да потъпквате змии, скорпиони и всяка вражеска сила; и нищо няма да ви навреди.

Клипът ме накара да се замисля, дали да не реагираме на злото все едно го няма или да реагираме, но да не ставаме зли? Понеже много хора разбират "не се противете на злият човек" като да не реагираме на злото, да не го оценим дори като зло.
     Аз съм на мнение, че трябва да реагираме на злото, но да не се изпълваме със зло.  Няма мир със злото, нито оценка като добро и чисто /понеже за чистите всичко е чисто/.  Въпросът е след оценката на злото като зло, какво правим. Не е добре да не правим нищо, но някой точно така разбират.

Неактивен alex

• Global Moderator
  • Публикации: 1136
    • Профил
Нашето воюване както всички знаем не е срещу плът и кръв а срещу духове на злото – началствата, властите, владетелите на този тъмен свят.

В моята Библия Ефесяни 6 от 10ти до 20ти стих има заглавие "Духовно снаряжение за битка със злото"

10 Накрая, братя мои, укрепвайте се чрез силата и мощта на Господа. 11 Облечете се в пълно снаряжение от Бога, за да можете да устоите срещу дяволските козни, 12 защото ние се сражаваме не против хора, а против поднебесните духове на злото – началствата, властите, владетелите на този тъмен свят. 13 Поради това приемете пълно снаряжение от Бога, за да можете да окажете съпротива в деня на злото и като надвиете всичко, да устоите. 14 И тъй, бъдете готови, като се препашете с истината, облечете бронята на праведността 15 и обуете нозете си в готовност да благовестите мир, 16 а след всичко това вземете щита на вярата, с който ще можете да угасите всички пламтящи стрели на лукавия. 17 Вземете и шлема на спасението и меча на Духа, тоест Божието слово. 18 Молете се с различни молитви и моления по всяко време, с помощта на Духа, бдете с неотстъпно постоянство и молитва за всички вярващи 19 и за мене, когато пожелая да говоря, да ми се даде слово, та смело да разкривам тайната на благовестието, 20 за което съм пратеник в окови – да го възвестявам храбро, както подобава да говоря.

Имаме уникални оръжия за да победим и устоим в деня на злото - препасване с истината(пояс на истината), броня на праведността, обувки за благовестието на мира, щит на вярата пазещ ни от всички стрели на лукавия, шлем на спасението, меча на духа - Божието слово и разбира се силата на молитвата

Неактивен transalp

• Група християни
  • Публикации: 103
    • Профил
Нашето воюване както всички знаем не е срещу плът и кръв а срещу духове на злото – началствата, властите, владетелите на този тъмен свят.

В моята Библия Ефесяни 6 от 10ти до 20ти стих има заглавие "Духовно снаряжение за битка със злото"

10 Накрая, братя мои, укрепвайте се чрез силата и мощта на Господа. 11 Облечете се в пълно снаряжение от Бога, за да можете да устоите срещу дяволските козни, 12 защото ние се сражаваме не против хора, а против поднебесните духове на злото – началствата, властите, владетелите на този тъмен свят. 13 Поради това приемете пълно снаряжение от Бога, за да можете да окажете съпротива в деня на злото и като надвиете всичко, да устоите. 14 И тъй, бъдете готови, като се препашете с истината, облечете бронята на праведността 15 и обуете нозете си в готовност да благовестите мир, 16 а след всичко това вземете щита на вярата, с който ще можете да угасите всички пламтящи стрели на лукавия. 17 Вземете и шлема на спасението и меча на Духа, тоест Божието слово. 18 Молете се с различни молитви и моления по всяко време, с помощта на Духа, бдете с неотстъпно постоянство и молитва за всички вярващи 19 и за мене, когато пожелая да говоря, да ми се даде слово, та смело да разкривам тайната на благовестието, 20 за което съм пратеник в окови – да го възвестявам храбро, както подобава да говоря.

Имаме уникални оръжия за да победим и устоим в деня на злото - препасване с истината(пояс на истината), броня на праведността, обувки за благовестието на мира, щит на вярата пазещ ни от всички стрели на лукавия, шлем на спасението, меча на духа - Божието слово и разбира се силата на молитвата

И аз така мисля. На практика е малко трудно да се различат двата начина на борба. Напоследък ми прави впечатление, че има хора, които се оживяват, задействат преди всичко срещу личността на друг, като използват за това Библията, но всъщност целта е да съсипят личността на човек.
   Друг вариант е да сме без мнение и съгласни с всичко, защото вярващите не воювали и не се противели на злото.

И е трудно хем да воюваме, хем да пазим личността на другия. Не винаги е възможно, но поне е добре да си даваме сметка, какво правим.

Неактивен hristiqnin

• Група християни
  • Публикации: 944
    • Профил

Клипът ме накара да се замисля, дали да не реагираме на злото все едно го няма или да реагираме, но да не ставаме зли? Понеже много хора разбират "не се противете на злият човек" като да не реагираме на злото, да не го оценим дори като зло.
     Аз съм на мнение, че трябва да реагираме на злото, но да не се изпълваме със зло.  Няма мир със злото, нито оценка като добро и чисто /понеже за чистите всичко е чисто/.  Въпросът е след оценката на злото като зло, какво правим. Не е добре да не правим нищо, но някой точно така разбират.
Ето,така би трябвало да постъпваме:"  1. И тъй, моля ви, братя, поради Божиите милости, да представите телата си в жертва жива, света, благоугодна на Бога, като ваше духовно служение.
  2. И недейте се съобразява с тоя век {Или: Свят.}‡, но преобразявайте се чрез обновяването на ума си, за да познаете от опит що е Божията воля, - това, което е добро, благоугодно Нему и съвършено.
  3. Защото, чрез дадената ми благодат, казвам на всеки един измежду вас, който е по-виден да не мисли за себе си по-високо, отколкото трябва да мисли, но да разсъждава така, щото да мисли скромно, според делата на вярата, които Бог е на всекиго разпределил.
  4. Защото, както имаме много части в едно тяло, а не всичките части имат същата служба,
  5. така и ние мнозината сме едно тяло в Христа, а сме части, всеки от нас, един на друг.
  6. И като имаме дарби, които се различават според дадената ни благодат, ако е пророчество, нека пророкуваме съразмерно с вярата;
  7. ако ли служене, нека прилежаваме в служенето, ако някой поучава, нека прилежава в поучаването;
  8. ако увещава, в увещаването; който раздава, да раздава щедро; който управлява, да управлява с усърдие; който показва милост, да я показва доброволно.
  9. Любовта да бъде нелицемерна; отвращавайте се от злото, а прилепявайте се към доброто.
  10. В братолюбието си обичайте се един друг, като сродници; изпреваряйте да си отдавате един на друг почит.
  11. В усърдието бивайте нелениви, пламенни по дух, като служите на Господа.
  12. Радвайте се в надеждата, в скръб бивайте твърди, в молитва постоянни.
  13. Помагайте на светиите в нуждите им; предавайте се на гостолюбие.
  14. Благославяйте ония, които ви гонят, благославяйте, и не кълнете.
  15. Радвайте се с ония, които се радват; плачете с ония, които плачат.
  16. Бъдете единомислени един към друг; не давайте ума си на високи неща, но предавайте се на скромни неща; не считайте себе си за мъдри.
  17. Никому не връщайте зло за зло; промишлявайте за това, което е добро пред всичките човеци;
  18. ако е възможно, доколкото зависи от вас, живейте в мир с всичките човеци.
  19. Не си отмъстявайте, възлюбени, но дайте място на Божия гняв; защото е писано: "На мене принадлежи отмъщението, Аз ще сторя въздаяние, казва Господ".
  20. Но,
"Ако е гладен неприятелят ти, нахрани го;
Ако е жаден, напой го;
Защото, това като правиш, ще натрупаш жар на главата му".
  21. Не се оставяй да те побеждава злото; но ти побеждавай злото чрез доброто."(Римл. 12гл.)!Амин!
Бог да те благослови и води чрез Духа Си!Амин!